Pokaż wyniki od 231 do 240 z 1137

Wątek: Jaki komputer?

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    To nie wątpliwe tezy, tylko m.in. przebrzydłe doświadczenie 20 lat pracy w branży. Życzysz sobie faktów?

1.
    Sprawdź proszę na przykład, ofertę komputerów rynku wtórnego. Dlaczego znajdziesz sporo bardzo wiekowego sprzętu firmowego (HP, IBM, Dell) będącymi w pełni sprawnymi jednostkami. Sprzedaje się takie komputery do mniej obciążających funkcji. Sprawdź również ile oferuje się podobnie wiekowych składaków. One nie dożywają podobnego wieku.

2.
    Zapytaj statystycznie wiarygodną grupę ludzi odpowiedzialnych za dane/sieć w oparciu o jakie maszyny budują struktury serwerowe?

3.
    Zapytaj sam siebie, i swojego doświadczenia ile razy miałeś problem z komputerem? Ile razy reinstalowałeś system? Ile razy wetknąłeś urządzenie USB a ono zadziałało dopiero po przełożeniu do gniazda obok? Wiem, wiem... to wszystko wina tych złych Windowsów. Faktem jest, że jest wiele znacznie lepszych systemów, ale jednak wiele typowych problemów, nie jest wynikiem działania partaczy z Redmond. Niebagatelny wpływ ma niestabilność sprzętu na którym działa.
    Jak chcesz to sprawdzaj. Nie wiem w jakim celu miałbym ja to robić. I do czego miałoby mnie to przekonać.
    Aha problemy o których piszesz w pkt.3 są mi znane tylko gdzie ja pisałem, że coś takiego mnie spotkało i obwiniałem za to Windowsy. Ja akurat na XP nie narzekam i nigdy ich nie reinstalowałem więc nie wiem po co o tym piszesz .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 16-05-2007 o 19:26
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów