Strona 19 z 114 PierwszyPierwszy ... 917181920212969 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 1137

Wątek: Jaki komputer?

Bywalec Awatar Elmarqo
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Energia posłuchaj Kolekcjonera złóż sobie to co Ci jest naprawdę potrzebne, na pewno ktoś ze znajomych coś sensownego Ci doradzi. Jeśli chcesz sprawdzić sobie ceny poszczególnych komponentów to zajrzyj np. TUTAJ.

Coś już napisał Awatar Jarooo
    Miasto
    Zgierz

Domyślnie

Do takiej "zabawy" najważniejszy jest monitor. Na puszkę wystarczy przeznaczyć góra 2.000 zł. Podstawa to 2 GB ramu i duży twardziel (najlepiej 2). No i jeszcze "parę" złotych sam PS3. Jeżeli na całość masz 5.500 zł to z trudem (kompromisami), ale powinieneś się zmieścić. Chociaż nie wiem ile kosztuje CS3.
    Najlepiej jakbyś na shopa miał dodatkową kasę
    EOS 50D|EF24-105/4LIS|Velbon

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

hehehe wy chyba nie macie pojecia ile kosztuje CS3 ... sam PSCS3 nie upgrade to 3000 pln i to na allegro ..

Bywalec Awatar Elmarqo
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Można kupić oryginalną wersję extended za € 201,11. Jest to produkt przeznaczony dla europejskich studentów, niestety nie polskich... Można to spokojnie nabyć w Niemczech lub na ebay... Jeśli ktoś potrzebuje do użytku domowego spokojnie wystarczy http://cgi.ebay.co.uk/ADOBE-PHOTOSHO...QQcmdZViewItem

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Elmarqo Zobacz posta
    Można kupić oryginalną wersję extended za € 201,11. Jest to produkt przeznaczony dla europejskich studentów, niestety nie polskich... Można to spokojnie nabyć w Niemczech lub na ebay... Jeśli ktoś potrzebuje do użytku domowego spokojnie wystarczy http://cgi.ebay.co.uk/ADOBE-PHOTOSHO...QQcmdZViewItem
    Czyli jesli kupi to polski student to bedzie uzytkowal nielegalnie.
    Tak samo jesli kupi to nie student to tez bedzie uzytkowal nielegalnie.
    Zastanow sie czy na pewno dobrze doradzasz?
    Wbrew albo zgodnie z plotkami - kontrole zdarzaja sie rowniez i w prywatnych domach... a jesli ktos na zdjeciach chce zarabiac czy nawet zalozyc dzialalnosc gospodarcza to tym bardziej.

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

tmaciak,DoMiNiQuE - obiecuję, że nie wykluczę Maca z góry
    i że rozważę

scream, zielony, czajna - dzięki za konkretne parametry i podanie cen

kolekcjoner - dzieki za krótki i jasny wykład!
    czytałam ten 15-stronicowy wątek o komputerze do zdjęć i tam było tej wiedzy aż za dużo, więc dobrze, że tu mam rzeczowe streszczenie najwazniejszych rzeczy
    widać, ze umiesz rozmawiać z kobietami

franker - dzięki za link, zajrzałam na stronę, na pewno do nich zadzwonie

Cytat Zamieszczone przez MaciekCi Zobacz posta
    Ja polecę platformę Core2Duo, przy czym radziłbym zagłębić się w ten temat.
    Core2Duo mają to do siebie, że bez problemu można je podkręcić na 3.0GHz i więcej, bez jakiegoś super chłodzenia, a wtedy mamy już demona prędkości.
    MaciekCi - już widzę, jak podkręcam procesor...
    a w temat zagłębiać się nie będę, bo nie chcę być komputerowcem,
    tylko jak najlepszym fotografem, nie starczy czasu na wszystko,
    life is short

Cytat Zamieszczone przez Elmarqo Zobacz posta
    Energia posłuchaj Kolekcjonera złóż sobie to co Ci jest naprawdę potrzebne, na pewno ktoś ze znajomych coś sensownego Ci doradzi.
    Elmarqo - dzieki za link, a co do moich znajomych - to beznadziejni humaniści :wink:
    nic sensownego nie potrafią powiedziec - w kwestii komputerow oczywiscie :smile:

Jaroo - dziękuję za udział

Elmarqo, co do wersji dla studentów zgodze sie z Vitezem - nie mogę ryzykować jakimś niepewnym PSem, bo, jak pisałam, to jest inwestycja, to ma na siebie zarobić [dobrze by bylo, bo nie wiem, jak sie inaczej wypłacę...]

dzięki za wszystkie rady, chyba mnie przekonaliście do idei złożenia kompa od podstaw, chociaż z lekka mnie to przeraża - ja po prostu chciałam wejść do sklepu, kupić kompa, wrócić do domu, podłączyć, oprogramować i zająć sie zdjęciami!
    a tu się okazuje, że nie ma lekko...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez energia_ki Zobacz posta
    a tu się okazuje, że nie ma lekko...
    Oj nie ma zwłaszcza z komputerami .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Oj nie ma zwłaszcza z komputerami .
    ale wiesz, ja chciałam tylko zdjęcia robić,
    a tu jakieś chłodzenia pasywne, płyty główne...
    - moja płyta główna to aktualnie Las Putas Melancolicas Świetlickiego i Lindy :grin:
    Ostatnio edytowane przez energia_ki ; 15-05-2007 o 01:41

Coś już napisał Awatar Jarooo
    Miasto
    Zgierz

Domyślnie

energia_ki
    Witaj ponownie. Wezmę jeszcze przez chwilę "udział" . Może potrzebujesz takiej informacji:

Robiłem 2 zestawy dla kolegi (parę dni temu) ceny aktualne wg firmy, z którą współpracuję od lat (niestety w Łodzi). Masz komplet, który spokojnie "pociągnie" CS3.

Proponuję, żebyś znalazła zaufaną (sprawdzoną, uczciwą - ect.) firmę w Warszawie (koledzy z Wawy pomogą) i na miejscu wyjaśniła do czego, co i za ile jest Ci potrzebne. W innym przypadku będziesz błądzić po tych forach, a nie zarabiać na sprzęt czy też z przyjemnością obrabiać zdjęcia.

Wszystko możesz mieć w taki sposób jaki sobie wyobraziłaś tylko powinnaś postawić pytanie inaczej, właśnie o sprawdzoną firmę (sklep).

Acha... Oczywiście zamiast stacji dyskietek w tej cenie oczywiście czytnik kart.
    Ostatnio edytowane przez Jarooo ; 15-05-2007 o 09:40
    EOS 50D|EF24-105/4LIS|Velbon

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Widzę w tym wątku przewagę zwolenników składania, ale spróbuję wyrazić swoje nieco odmienne zdanie. Można poskładać komputer, ale czy dobry, to nie jest to wcale oczywiste. 99% komponentów na rynku to wytwór myśli technicznej "azjatyckich tygrysów". Prawdopodobieństwo poskładania komputera z 10 podzespołów, mniej lub bardziej losowo wybranych, da najczęściej komputer z typowymi przypadłościami składakowymi i niską trwałością.

Jest cząstka prawdy w tym, że w komputerach, zarówno firmowych jak i składakach i tak "tajwan" siedzi w środku. Jednakże co innego zlecenie produkcji w tańszych krajach, a co innego ichnia rodzima produkcja. Zachwalane Asus'y, Leadtek'i, Gigabyte'y to tak naprawdę nic nadzwyczajnego i nie zaryzykowałbym porównania z sprzętem firmowanym przez Apple, HP, Della, Packarda czy innych. Nawet jeśli części do nich powstają w tej samej fabryce.

Jak nadmieniłem na początku, składać można. Jest to mimo wszystko najtańsza metoda kupienia komputera, ale jeśli ma być przyzwoity sugerowałbym omijać szerokim łukiem wszystko, gdzie jest jakaś wzmianka o podkręcaniu. Platformę sugeruję kupić całą firmową Intela (płyta, procesor, pamięci, obudowa z zasilaniem). AMD nie produkuje płyt a znalezienie normalnej w zalewie badziewia graniczy z cudem. Resztę gratów można dobierać szukając pudełek z jak najmniejszą liczbą straszydeł.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Strona 19 z 114 PierwszyPierwszy ... 917181920212969 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów