Strona 9 z 114 PierwszyPierwszy ... 78910111959109 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 1137

Wątek: Jaki komputer?

Coś już napisał

Domyślnie

Jeżeli chodzi o monitor to mam zaszczyt bawić się Gateway FPD2485W 24" i jestem z niego bardzo zadowolony zapłaciłem 610$. Nie wiem, czy już w Polsce jest w sprzedaży. Ja polecam.:-P

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Theoo Zobacz posta
    Witam onanistów sprzetowych Zadam tylko jednopytanie - a co masz zamiar robić na tym kompie??? Do archiwizacji - 1000 zet wystarczy, Do podstawowej obróbki - 1500 zet. Do trocę powazniejszej - 3000. Monitor - za 1400 kupisz cokolwiek co bedzie normalnie chodziło. A kombinacje co lepsze dysk taki a sraki ....
    Zajmuje się grafiką i zdjeciami. Pracuję na 2 kompach Apple G4 + 21`", w dom PC 3Ghz, podręczna 1GB dysk 80GB + 21 " SONY 5 letni co z resztą??? Nie obchodzi mnie to. Jest to stabilne!!!! Nie wiesza się pomimo XP prof. Ten zestaw służy tylko do PRACY i OBRÓBKI ZDJĘĆ a nie dymania w strzelanki i inne pierdoły. Widzę że na forum roztrząsa się już takie gnioty że.... rzygać się chce. Prawda jest taka im bardziej wyuzdane tym szybcie się ***... Komp ma być prosty jak muł roboczy. To wszystko. Ja pracuję na 3 korpusach Hassel 500, Mamyia 67, Canon 350. Wszystko. No more. Bo i po co?? Słoików mam w sumie 8!!! W tym tylko jeden zoom do canona - KIT owy. Rezsta stałki. Dlaczego - bo na tym pracuję a nie się branz... albo przy piwie rostrząsam o wyższości X od Y bo ma 2 linie w centrum więcej.
    Więc idz do gościa od kompów i zamów stabilnego woła roboczego bez podświetlonych wiatraków, kręcenia procka itd.itp.
    Nie obraź się, ale masz dużą zdolność wyczytywania rzeczy których nie ma, przynajmniej w tym wątku. Zdaje się zresztą, że w tym miejscu nikt się tak - jak mówisz - nie branzlował swoim sprzętem jak Ty:-D Proponuję więcej tu nie zaglądać aby mdłości Tobą nie wstrząsały.
    Miłego dnia.

Coś już napisał
    Miasto
    Gostyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacekxyz Zobacz posta
    Nie jestem fanem "jablek". Po prostu mam je w pracy, bo to wymog branzy.

cos kręcisz Jacku ;przeciez nie masz jablek w pracy chyba ze cos sie zmienilo ?? a tak w ogole gdzie pracujesz ?? myslalem ze jestes ........... a zresztą niewazne
    5D+BG-E4; 24-105 4 IS L; 50 1.4; 85 1.8; 70-200 2.8 L;
    Speedlite 580 EX; LowePro Magnum AW; troszke drobiazgow

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

...
    Więc idz do gościa od kompów i zamów stabilnego woła roboczego bez podświetlonych wiatraków, kręcenia procka itd.itp.
    A ty byś poszedł do gościa od aparatów i poprosił go o dobry aparat wszystko jedno jaki byle był wołem roboczym do fotografii?
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Uzależniony

Domyślnie

Jeśli można w tym wątku to mam jedno pytanie do bardziej doświadczonych, czy widac na monitorze wyrażną różnice(na plus) gdy ten jest połączony z komputerem kablem D-SUB a DVI?
    Pozdrawiam.
    6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bingant Zobacz posta
    Jeśli można w tym wątku to mam jedno pytanie do bardziej doświadczonych, czy widac na monitorze wyrażną różnice(na plus) gdy ten jest połączony z komputerem kablem D-SUB a DVI?
    Pozdrawiam.
    Tak, może być mniej lub bardziej widoczna, ale jest nieunikniona ze względu na to, że D-SUB jest łączem analogowym.

DVI jest łączem cyfrowym a zatem używając DVI unika się konwersji na sygnał analogowy i z sygnału analogowego i ewentualnych zakłóceń po drodze.
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

(..) kręcenia procka
    I tylko w tym jednym masz rację. Poza tym, piep***sz

Cytat Zamieszczone przez Bingant
    Różnica jest, ale przy dobrym monitorze wbrew pozorom niewielka (zakładając wyświetlanie w "natywnej" rozdzielczości LCD). Swego czasu bawiłem się trochę w pracy w takie porównania i wyniki mnie naprawdę zaskoczyły - te krasnoludki robiące wszystkie te konwersje tam i z powrotem są naprawdę sprytne ;-)

Uzależniony

Domyślnie

Zestaw niemal końcowy... Z monitorem Eizo 19” S1931 cena nieco przekroczona, choć bardzo możliwe, że jednak zdecyduję się na NEC MultiSync 2090UXi-BK 20", wtedy dochodzi tysiąc zł. więcej.

Mam tylko nadzieję że cały zestaw jest dobrze skonfigurowany i nie wystąpią jakieś niespodzianki. Mam jeszcze krótkie pytania:

- Czy wymiana np. procka na czterordzeniowy kiedyś w przyszłości nie będzie wymagała wymiany płyty?
    - Czy będzie można również zaaplikować bez problemu dodatkową parę RAMu 2x1GB?
    - Czym rózni się dysk Raid Edition od Raid Edition2 ? Jeden i drugi będzie pasował?
    - Czym jest zapis prostopadły?

1. Procesor: Intel Core2 Duo E6600 – 1150zł
    2. RAM: PDP Patriot Dual LLK 2x1GB DDR2 EPP 800MHz CL4 /1000MHz CL5 - 700zł
    3. Zasilacz: Zalman ZM460B-APS - 350zł
    4. Płyta: Asus P5B Deluxe Intel P965 - 635zł
    5. Karta: GeForce 7600 GS Gigabyte Turbo Force Silent Pipe 256MB (PCI-E) - 380zł
    6. Klawiatura: Logitech Cordless Internet Pro Desktop Black OEM - 117zł
    7. Nagrywarka: Plextor PX-755A/T3 Kit - 279
    8. Obudowa: CoolerMaster Centurion 5 - 210zł
    9. Dyski:
    WD Raptor, 360ADFD, 36GB, Serial ATA, 10000 RPM, 16MB cache - 375zl (na system)
    2x WD Caviar 160GB SATA II 7200rpm 16MB cache RAID Edition- 500zł (Raid 1)
    plus 3x Scythe Quiet Drive – 390zł (choć może na razie tylko 1 na Raptora)
    10. Wentylator do obudowy: Arctic Cooling Freezer 7 Pro - 70zł
    11. Monitor: NEC MultiSync 2090UXi-BK 20" - 3050zł

Pozdr.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez renes Zobacz posta
    - Czy wymiana np. procka na czterordzeniowy kiedyś w przyszłości nie będzie wymagała wymiany płyty?
    http://www.asus.com/products4.aspx?m...3&l2=11&l3=307 - This motherboard supports the latest Intel® Quad-core processors in LGA775 package.
    Cytat Zamieszczone przez renes
    Czy będzie można również zaaplikować bez problemu dodatkową parę RAMu 2x1GB?
    J.w. Da się. Byle parami, najlepiej w zestawie "dual channel kit".
    - Czym rózni się dysk Raid Edition od Raid Edition2 ? Jeden i drugi będzie pasował?
    Tak. A czym się różni... pewnie głównie nalepką ;-)
    http://www.biznesnet.pl/ar/20/52192/...dnosc,hdd.html - takie tam blabla

A mnie ten wątek w końcu zmotywował, żeby iść do sklepu po dodatkowe 2x512MB pamięci ;-)

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez renes Zobacz posta
    Zalezy od plyty. Tej ktora wybrales nie bedziesz musial zmieniac.

- Czy będzie można również zaaplikować bez problemu dodatkową parę RAMu 2x1GB?
    Tak, najlepiej wziac te same ktore juz wybrales.

Nie wiem a drugie to podobno szybsze/wieksza niezawodnosc a muflon dobrze podsumowal ze to jakies blabla byle na sile niby nowa generacje dyskow wprowadzic.

Btw a mnie ten watek motywuje by sie ruszyc po Scythe Quiet Drive w koncu .

Strona 9 z 114 PierwszyPierwszy ... 78910111959109 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów