Pokaż wyniki od 61 do 70 z 1137

Wątek: Jaki komputer?

Widok wątkowy

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez renes Zobacz posta
    Asus ROG Commando 1.1 jest w podobnej cenie do Asus P5N32-E nVidia nForce 680i SLI. Rozumiem, że obydwie są znakomite, ale swoją poleciłeś z powodu lepszych "właściwości sonicznych"?
    Obie sa sonicznie rownie dobre. Ja wzialem Commando bo:
    - nie potrzebuje SLI (taniej niz SLI wychodzi wziac mocniejsza karte, chyba ze kogos stac na dwie najmocniejsze karty w SLI ale po pol roku max by zalowal takiego rozwiazania )
    - potrzebuje wiecej niz 2PCI
    - chipset intela bardziej pasuje do procesorow intela niz nforce
    - spodobaly mi sie bajery overclockingowe na tej plycie - jeszcze przed kupnem, a po kupnie podtrzymuje

Podsumowujac moja propozycja by wygladala tak, glownie ze zmienionymi ramami na rownie dobre, odrobinke tylko drozsze a sporo szybsze:

Ceny wziete z proline z wyjakiem nie wystepujacych tam elementow - skomentowane.

Karta graf:
    Gigabyte 7600GT 128MB 128Bit PCI-E DDR3, 385

Plyta glowna:
    Asus Commando s.775 i965 DDR2 sATA2 2xPCIe 779, lub Asus P5W DH Deluxe Intel 975X moze byc ostatecznie Asus P5N32-E nVidia nForce 680i SLI ale sklanialbym sie ku chipsetowi intela

Procesor:
    Intel Core 2 Duo E6600 2.4 GHz s. 775 Box 1129

Karta muzyczna:
    Sound Blaster Audigy SE OEM, 79 (mozna ja sobie darowac i na zintegrowanej jechac, ja z racji gier mam SB X-Fi Fatality :> )

Dyski twarde:
    WD WD740ADFD 74GB Raptor Sata 545 (mozna zmienic na mniejszy, byle system, swap i scratche weszly, mam i szczerze polecam)

3x WD WD3200KS 320GB sATA II 16MB , 3x329 (3x320GB to tanszy 1TB niz 2x500GB, mozna na nich chwilowo oszczedzic, kupic tylko jeden i dokupic pozniej pozostale, jeden z dyskow przydaloby sie wlozyc do kieszeni i backupowac tam dane)

Pamiec RAM:
    Geil 2GB DDR2 800 Dual Chanel Kit Ultra 4, 575 , rownie dobre jak Kingstony a szybsze i polecane

Monitor LCD:
    EIZO 19 S1931SHB LCD Black, 1949 , no tu wielkiego wyboru nie ma, ewentualnie odrobine drozszy NEC LCD 1990SXi 19 cali Black

mycha+klawiura:
    Logitech Cordless Internet Pro Desktop Black OEM 117.- benchmark sklep

zasilacz:
    Seasonic S12-430 - 430W, 320zl , komputronik

wiatrak na CPU:
    Scythe Infinity, 167, komputronik

Narywarka DVD:
    Plextor PX-755A/T3 Kit, 279 (wazna jest jakosc zapisu i ich trwalosc, jesli chodzi o zdjecia)

Obudowa:
    Chieftec DG-01B-D-U-350,299 , tu wez dowolna, ja lubie chiefteci po prostu a ten jest dobry i w rozsadnej cenie 8)

Co do obudowy - nie upieraj sie przy lezacej... cichy, wydajny, szybki nowoczesny zestaw - nie zmiesci sie po prostu.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez tmaciak Zobacz posta
    Tak offtopic'owo, jak Ci się sprawuje ten wiatrak? Bo te druciki co trzymają wentylator to nie wyglądają zbyt pewnie na zdjęciu, jak to się ma do rzeczywistości?
    Trzyma sie swietnie. Miesiac uzywania. OC do 3.2 GHz na standardowej pascie po 9 godz obciazenia = stabilnosc i temp ok 48 stopni.

BTW:
    Niezły sprzęt, w co tak pogrywasz? Całe szczęście Oblivion, Dark Crusade i Mark of Chaos akceptowalnie chodzi na gorszym, bo bym z torbami poszedł
    Moj aktualny sprzet + gry:

Karta Graficzna: Geforce 8800 GTS 640MB
    Dysk: 3x320GB Samsung 7200obr 16MB cache SATA II + 1x WD Raptor 74GB 10000 obr
    Ram: 2GB DDR2 Kingston HyperX CL-4 Low Latency PC800
    Procek: Intel Core2Duo 6600 2.4GHz @ 3.2GHz + Scythe Infinity
    Płyta główna: Asus ROG Commando 1.1
    Obudowa: Chieftec Big Tower BA-01B-B-B (black) + Seasonic S12 E plus - 650W
    karta muzyczna: Creative Sound Blaster X-Fi Fatality
    klawiatura: Revoltec Lightboard XL 2
    mysz: Logitech MX518 (mialem G5, MX518 precyzyjniejsza)
    podkładka: Func F-series F30R (nie do zdarcia, juz ponad 2 lata mi sluzy i zero zuzycia)
    głośniki: Creative Inspire T3100 2.1
    słuchawki: Steelsound 5H

W quake 4 1024x768 Ultra Quality nie schodze ponizej maxfps - zalezy od serva np ctfowe 5vs5 maja ok 90fps - ani razu nie zjechal ponizej max.

Gram na multiplayerze w: q2ctf (dawno nie gralem), q4ctf.
    W single zarzynam zloma: Heroes V, Civ IV, Warhammer Mark of Chaos, Medieval Total War 2, Doom3, Quake4.
    W nie gry zarzynam zloma konwerterami i filtrami Photoshopowymi
    Ostatnio edytowane przez Vitez ; 30-03-2007 o 13:50 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów