Cytat Zamieszczone przez canis_lupus Zobacz posta
A co do OCZ - ile sztuk przeszło przez Twoje ręce?
Kilkanaście będzie. Wymieniałem najpierw na szybsze, potem na więcej.

Akurat tak się składa ze zajmuję się naprawami komputerów od bardzo dawna (prywatnie), trochę czasu też pracowałem w serwisie jednego z krakowskich sklepów komputerowych i wiem co na serwis wraca.
Czyli bardzo subiektywna obserwacja. To taki sam problem jak tu na forum - gdzie nie spojrzysz to same FF/BF, padnięte migawki, uszkodzone gniazda CF itp. Normalnie nigdy w życiu nie poleciłbym Canona bo się strasznie psuje...

A prawda leży jak zwykle pośrodku - użytkownicy PCtów i różnych typów pamięci rzadko kiedy napiszą "u mnie działa w porządku" , tak samo na to forum trafiają tylko problematyczne opinie, bo po co się rejestrować i pisac "mój działa w porządku" . Tak samo Ty subiektywnie bardzo widzisz tylko te psujące się egzemplarze i to z konkretnego, ograniczonego zakresu terytorialnego. Ciężko to uogólnić do ogólnoświatowej albo nawet ogólnopolskiej produkcji/dystrybucji.
Gdyby Ciebie i serwis w którym pracowałeś odwiedzali też ludzie tylko po to by powiedzieć "moje pamięci działają w porządku" to wtedy porównanie byłoby miarodajne... ale to nierealne.