Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1137

Wątek: Jaki komputer?

Widok wątkowy

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Diabeł Zobacz posta
    Co do karty to gdzie ją można znaleźć w tej cenie?
    Na pewno nie w komputroniku a np na ceneo.pl

http://kdo.pl/product_info.php?products_id=27569

A przepraszam, to 8500GT, ale też lepsza niż zintegrowana .

8600GT to ok 160zł .

Przy firmie Gainward nie musisz się upierać a raczej tylko przy chłodzeniu pasywnym. 8500GT i 8600GT mają wersje pasywne. Natomiast nie widzę 8800GT chłodzonej pasywnie .

Co do płyty głównej to jest OK ale jak to mi wczoraj ojciec uświadomił - Asusy są dla osób lubiących kręcenie i dużo opcji (chciałem polecić mu i tobie Asus P5B SE - bardzo znana i lubiana i polecana płyta) a mniej przekombinowane podobno są np Gigabyte'y (nie wiem który model ma na oku). Ja od dawna używam Asusów i je lubię ale lubię też kręcić .

Co do obudowy to weź mniejszą, bez zasilacza a zasilacz jakiś naprawdę porządnej firmy a nie 'wbudowany' , np Be Quiet! Dark Power P7 PRO 450W (więcej mocy ci raczej nie trzeba).

Cytat Zamieszczone przez Sproqet Zobacz posta
    Używam tej karty w pracy do renderingu i przyznam że w porównaniu z 8800 GT jest żółwiem. Oczywiście przyznaje ze 8800 jest sporo droższa - to nie ulega wątpliwości.
    Kiedyś robiłem testy w 3dMark05 z zestawem Quad 6600 + 2GB ramu + Gigabyte 8600GT + płyta Asusa P5K...
    Mój zestaw dał wynik 18000 a quad 9000. Różnica jest dwukrotna.
    Wszystko kwestia potrzeb. To wszystko o czym piszesz raczej wykracza daleko poza potrzeby pytającego.
    Gdybym ja był pewien że w żadne nowsze gierki nie zamierzam grać to mając do wyboru kartę za 130zł a za 460zł... wybór byłby prosty .
    Nie chodzi o to by była jak najlepsza a nadal w rozsądnej cenie a by była lepsza od zintegrowanej a w jak najniższej cenie+zapewne cisza. Wszystko ma swoje priorytety...
    Ostatnio edytowane przez Vitez ; 14-08-2008 o 16:36 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów