Strona 20 z 114 PierwszyPierwszy ... 1018192021223070 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 1137

Wątek: Jaki komputer?

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jarooo Zobacz posta
    Proponuję, żebyś znalazła zaufaną (sprawdzoną, uczciwą - ect.) firmę w Warszawie (koledzy z Wawy pomogą)

Wszystko możesz mieć w taki sposób jaki sobie wyobraziłaś tylko powinnaś postawić pytanie inaczej, właśnie o sprawdzoną firmę (sklep).
    Jaroo - dzieki za tabele, konkrety i dobrą radę
    sęk w tym, że nie mając większego doświadczenia z kupowaniem komputera [poprzedni był po prostu z jakiegos media marktu], nie mogłam lepiej zadać pytania - dopiero teraz trochę mi sie rozjaśniło po Waszych postach :grin:

w takim razie zwracam sie do kolegow i koleżanek z wa-wy:
    jaka jest sprawdzona firma/sklep w wa-wie, gdzie sensownie doradza
    i wszystko solidnie zloza?

franker juz podal jeden namiar, moze ktoś wie coś jeszcze?

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

komputronik.pl
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Bywalec Awatar Elmarqo
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Wbrew albo zgodnie z plotkami - kontrole zdarzaja sie rowniez i w prywatnych domach... a jesli ktos na zdjeciach chce zarabiac czy nawet zalozyc dzialalnosc gospodarcza to tym bardziej.
    Owszem kontrole w domach się zdarzają ale najczęściej ze względu na współużytkowanie i wymianę plików. Co do działalności gospodarczej to w 100% zgoda, dlatego zapisałem "do użytku domowego".

Początki nałogu Awatar jatzzek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

www.znak.pl

a jak powiesz, ze chcesz miec cichy komputer to ci zrobia tak, ze bedzie cichy (ciche wiatraki, regulatory obrotow skrecone na minimum <wewnatrz obudowy>, rozsadne rozlozenie wiatrakow zasysajacych i wyrzucajacych powietrze, specjalne gumowe <ciche> podkladki pod mocowania wiatrakow, wyciszenie gruba mata calej obudowy wewnatrz <precyzyjne>)... troche doplacisz ale bedziesz miala duzy komfort w uzywaniu i masz pewnosc, ze wyciszanie zostanie zrobione porzadnie

jak bylem w ZNAKu kupowac komputer, to pierwsze pytanie jakie mi zadal doradca brzmialo: "do czego ma sluzyc komputer?" i od razu mi sie to spodobalo. kroja do twoich potrzeb. jak mowisz, ze nie chcesz wypasionej karty graficznej ale zalezy ci na dobrym RAM i procesorze, to zaproponuje ci jakas tania karte MSI 7600 albo 7300 GS z pasywnym chlodzeniem (no bo powiedzialas wczesniej, ze ma byc cicho), a do tego wrzuci dobre pamieci Patriot albo Geil i procek z rodziny C2D ale nie jakis extreme (ktory ma nieadekwatny stosunek cena/mozliwosci), tylko np. jakis przyzwoity E4300.

polecam
    why waste your time looking for proof?
    what if the answer is never the truth?

Bywalec Awatar odi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

energia_ki
    Witaj ponownie. Wezmę jeszcze przez chwilę "udział" . Może potrzebujesz takiej informacji:

Robiłem 2 zestawy dla kolegi (parę dni temu) ceny aktualne wg firmy, z którą współpracuję od lat (niestety w Łodzi). Masz komplet, który spokojnie "pociągnie" CS3.

Proponuję, żebyś znalazła zaufaną (sprawdzoną, uczciwą - ect.) firmę w Warszawie (koledzy z Wawy pomogą) i na miejscu wyjaśniła do czego, co i za ile jest Ci potrzebne. W innym przypadku będziesz błądzić po tych forach, a nie zarabiać na sprzęt czy też z przyjemnością obrabiać zdjęcia.

Wszystko możesz mieć w taki sposób jaki sobie wyobraziłaś tylko powinnaś postawić pytanie inaczej, właśnie o sprawdzoną firmę (sklep).

Acha... Oczywiście zamiast stacji dyskietek w tej cenie oczywiście czytnik kart.
    Heh za 2200 a ja ostatnio myślałem o sprzedaży za 2000 konfigurację następującą:
    Pentium D640 (3,2GHz 2MBcache, FSB 800)
    Asus P5LD2
    2x512 DDR2 Geil
    Gigabyte 7600GT silent2
    2x250 GB Raid 0 ( czyli 500GB)
    DVDRW NEC
    Obudowa Chieftec i zasilacz Chieftec 400W
    Wiatrak na procku Pentagram 120Cu+
    Całość działa praktycznie bezgłośnie

Zatem tamta firma nie była tania
    pkt 8 regulaminu

Bywalec Awatar Elmarqo
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Przed wyborem systemu należy pamiętać, że CS3 jest zoptymalizowany do pracy z procesorem PowerPC i Intel.

Cytat ze strony Adobe:

"Peak performance Experience native performance on Intel and PowerPC based Macs and Microsoft Windows XP and Windows Vista™ systems."

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

energia_ki
    Witaj ponownie. Wezmę jeszcze przez chwilę "udział" . Może potrzebujesz takiej informacji:

A ja mam kilka propozycji które pozwolą zaoszczędzić trochę pieniędzy:

1. Karta graficzna: Wszyscy tutaj proponują k. graficzne przeznaczone do grania. Po jaką cholerę do pracy w PSie 256MB RAMu na karcie? Inną sprawą jest jakość obrazu generowanego przez te karty. Może warto zastanowić się nad jakimś starym matroxem? Kosztują grosze, są projektowane od podstaw do pracy z grafiką i jakością obrazu przebijają nowe katry które kosztują po 2000zł. Jeśli juz nie Matrox to proponuję dowolną kartę za 100zł bo i tak nie bedzie różnicy. Droższa karta bedzie miała wpływ na wydajność tylko i wyłącznie w grach.

2. Po cholerę głosniki?

3. Bezprzewodowa klawiatura/mysz. IMHO zbytek szczęścia, no chyba że ktoś obrabia zdjęcia leżąc w łóżku. Klawierka za 25zł + musz optyczna (jakis logitech) za 50zł spokojnie spełnią swoje zadanie.

4. Pamięć. Zapewniam wszystkich, że nie podkręcając sprzętu nikt nie odczyje różnicy między Geil/Patriot a polskim Goodramem. A kasa zostanie w kieszeni i to jakieś 300zł.
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

1: Dośc cięzko kupić przyzwoitą kartę nawet entry level 128 MB chyba że ostatni ochłap, a róznica w cenie przy kartach z nizszych półek jest pomijalna czy to 128 czy 256 MB (kilkanascie złocziszy)

2: Głosniki w kompe jednak czasem sie przydają imo chocby sobie radyjko posluchać przy robocie

3: owszem bezpzewodowa klawiatura jest zbedna to bezprzewodowa mysz ma imo duze znaczenie polecam obie te rzeczy zakupić w formie Logitech OEM

4:hehe GoodRam z testowanych przezemie pamieci ok 50% Goodramów zawierało błedne komórki NIGDY WIĘCEJ, potem błedne nazekania że składak sie wiesza jak sie obsadza byle czym pamieci to sie wiesza .... wystarczy jedna błedna komórka i komputer "trochę działa" , choc takze jestem przeciwnikiem przesady wystarczy przetestowany RAM średniej klasy (choc jak wykona sie porzadne testy niskopoziomowe to i Goodram się nada)

kwoli kommentu

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    (....)

Jak nadmieniłem na początku, składać można. Jest to mimo wszystko najtańsza metoda kupienia komputera, ale jeśli ma być przyzwoity sugerowałbym omijać szerokim łukiem wszystko, gdzie jest jakaś wzmianka o podkręcaniu. Platformę sugeruję kupić całą firmową Intela (płyta, procesor, pamięci, obudowa z zasilaniem). AMD nie produkuje płyt a znalezienie normalnej w zalewie badziewia graniczy z cudem. Resztę gratów można dobierać szukając pudełek z jak najmniejszą liczbą straszydeł.
    Widzisz tylko należy zdefiniować co to znaczy "przyzwioity". Bo jeśli to samo co działający i niezawodny to można spokojnie złożyć taki zestaw. Wystarczy wiedzieć z czego. Ponieważ to co robię wymaga pracy na dość wydajnych kompach dlatego złożyłem ich już trochę . Większość na platformie AMD i jakoś nie odczuwam braku lepszych płyt i innych komponentów. Także odrobinę teoretyzujesz IMHO .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

wredniak
    Guest

Domyślnie

procesor - niestety wiele testów pokazuje że core 2 duo jest wydajniejszym procesorem aktualnie, wiec poleciłbym jego.
    pamięć - jeśli problem z finansami to 1gb ale w jednej kosci i w miare markowa aby dalo sie potem dokupic druga taka samą
    płyta główna - to jak dobre body, zawsze ktoś narzeka, ale na lepsze jednak jest mniej osób niezadowolonych, nie musi to być wersja delux która ma więcej portów usb czy można podłączyć 8 zamiast 6 dysków
    zasilacz - jest to część której bardzo często nie doceniamy, często kiepskie zasilacze 400W dają sporo mniej W i komputer sie wiesza, resetuje....
    dyski - praktycznie bez różnicy, na początku 200-250GB
    grafika - tutaj trudno mi powiedzieć, mam taką że wszystko na niej chodzi.

do sprawy lepszych i gorszych komponentów (czytaj tańszych i nie wiodących marek), to prawda że często można z takich gorszych złożyć komputer i będą działały, tylko czy mamy komu zaufać aby zbudował taki komputer?

najlepiej mieć kolegę który gra i często sam wymienia sprzęt, powinien się znać :-)

Strona 20 z 114 PierwszyPierwszy ... 1018192021223070 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów