Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1137

Wątek: Jaki komputer?

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sid Zobacz posta
    Chiftec jako firma z pewnością ma widzę, jak robić zasilacze, ale wybór ich zasilaczy do komputerów domowych jest niewielki
    A po co duży wybór zasilaczy do domowych pecetów? Przecież nie ma różnych standardów. Tak naprawdę wystarczy jeden model.

Wiele modeli Chiftec-ów jest głośne, co jest dużą wadą dla komputera domowego.
    Na bazie tych co widziałem raczej sformułowałbym przeciwną opinię. Fakt są różne modele z różnymi wentylatorami, ale jest to wynikiem mocy samego zasilacza. Straty wydzielane w postaci ciepła z zasilacza 600W będą dwa razy takie jak z 300W. Jeśli ktoś chce mocny zasilacz, a taka jest moda, to się musi liczyć z wydajniejszym wentylatorem. Oczywiście nie można mylić powyższego zasilacza 600W z masówką 600W bo może być tak, i najczęściej jest, że owe "600" jest tylko na papierze a w praktyce 150. Wtedy faktycznie jest cichszy. Duże moce wymagają chłodzenia, proszę zajrzeć w zasilacze serwerowe.

Sprostowywałem tą informację w podobnym tonie, czy moja poprzednia wypowiedź była niepełna lub nieścisła?
    Wygląda na to że przeoczyłem, przepraszam.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 01-01-2010 o 18:11
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Uprawnienia umieszczania postów