Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1137

Wątek: Jaki komputer?

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    moim zdaniem RAID dla fotografów nie jest zbyt przydatny
    on pomaga tylko w przypadku fizycznego uszkodzenia dysku, a nie przypadkowym usunięciu zdjęć albo kradzieży w domu
    Zależy który - tutaj mogło chodzić o RAID0 który na szybkość jakby nie patrzeć wpływa, tylko backup do niego jest niezbędny...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    tez jestem na etapie skladania zestawu. Myslalem o czyms podobnym dokladnie jak kolega Dominooo, tylko zamiast 2 duo, chcialem quada, cena troche wyzsza ale procek wydajniejszy. W tym momencie chyba bym wzial i5 2.66Ghz, no i plyte asusa do tego p7p55d - super recenzje zbiera.
    Zastanawia mnie tylko grafika. Wiem ze nie ma wielkiego znaczenia przy 2D ale...chodzi o to zeby nie kupic niewiadomo jakiegos slabeusza. Co byscie polecili jako sprawdzona karte graficzna ktora spokojnie nada sie do fotografii i efektow Compiza w Linuxie (wszystkie bajery z okienkami przezroczystymi itp, jak Aero w Viscie). Czy wystarczy 9500, czy lepiej np GT220. Biore pod uwage tylko Nvidie.
    Dopiero co poskładałem właśnie kompa na i5/P7P55D do tego włożyłem 9600GT i pod Win7/64 chodzi jak burza...
    Ostatnio edytowane przez Krzychu ; 28-10-2009 o 07:34 Powód: Automerged Doublepost
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Uprawnienia umieszczania postów