Strona 87 z 114 PierwszyPierwszy ... 3777858687888997 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 861 do 870 z 1137

Wątek: Jaki komputer?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dominooo Zobacz posta
    Nie wiem jak wygląda ten W7 i nawet nie mam gdzie tego sprawdzić.
    Google + Windows 7 RTM download. Można zainstalować jako 30dniowego triala bez wpisywania klucza. Have fun.

Uzależniony

Domyślnie

Ja mam Windows'a 7 x64, z nowymi poprawkami chodzi całkiem fajnie. Stabilny zero problemów. Polecam każdemu kto chce się przenieść z XP na system x64.:-D

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

Ja jadę na zarejestrowanym Windows 7 Ultimate RC (działa do marca przyszłego roku). W7 a Vista to niebo a ziemia; to udany następca Windowsa XP.

Bo Vistę to chyba trzeba zaliczyć do kategorii przejściówek, tak jak Windows Millenium.
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dentharg Zobacz posta
    Ja jadę na zarejestrowanym Windows 7 Ultimate RC (działa do marca przyszłego roku). W7 a Vista to niebo a ziemia; to udany następca Windowsa XP.

Bo Vistę to chyba trzeba zaliczyć do kategorii przejściówek, tak jak Windows Millenium.
    Ciekawe ja mam Vistę 64 na jednym komputerze od roku, a na drugim o podobnej "mocy" i konfiguracji Windows 7 RC 64 i poza tym, że ten ostatni jest ładniejszy nie widzę specjalnych róznic w działaniu. Wczoraj zdopingowany podobnymi do twoich wypowiedziami zainstalowałem Windows 7 Enterprise 90 Days Trial 64 na tym samym komputerze co Vista 64 i nie poczułem zwiekszenia szybkości lub zdecydowanych różnic, które usprawiedliwiałyby zmianę systemu i wydanie około 400 zł. Nawet jestem troche zły bo system mi sie podoba . Bedę obserwował oba systemy, może uda mi się uchwycić coś czego nie dostrzegłem do tej pory. Jest jednak róznica - instalacja. Ta jest rewelacyjna. Po ok. 30 min. wliczając w to 12 min. na ściąganie najnowszych driverów i uaktualnień i 4 chyba restartach, system jest gotowy do działania i połączony z siecią. Dawniej tak nie bywało .
    Link do Windows 7 Enterprise bo nie wszyscy o tej edycji wiedzą.

"http://www.vista.pl/porady/968_instalacja_windows_7_na_przykladzie_edycji_ent erprise.html"

Pozdrowienia, swnw.

Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

Na laptopie czuję ogromną różnicę, zarówno w samym ładowaniu systemu (gdzie ekran logowani pojawia się "niemal" od razu) jak i działaniu systemu. Vista zmula niemiłosiernie, na wszystko trzeba czekać. W7, nawet jeśli większość operacji wykonuje tak samo długo, daje mi lepszy komfort pracy bo widać, że system "żyje".

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Ja miałem Win 7 Ultimate 64 RC postawione na tym samym kompie na którym chodziło XP - XP było ~półtoraroczne a Win 7 świeże, ale różnica szybkości była gigantyczna na korzyść siódemki (przypominam - do XP !)
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dentharg Zobacz posta
    Na laptopie czuję ogromną różnicę, zarówno w samym ładowaniu systemu (gdzie ekran logowani pojawia się "niemal" od razu) jak i działaniu systemu. Vista zmula niemiłosiernie, na wszystko trzeba czekać. W7, nawet jeśli większość operacji wykonuje tak samo długo, daje mi lepszy komfort pracy bo widać, że system "żyje".
    Odnośnie tego szybszego ładowania ;]
    http://hacking.pl/pl/news-15635-Vist...Windows_7.html

A tak pomijając ten fakt, to jakoś bardziej mi leży W7 niż Vista, no, ale narazie nie przesiadam się i tak z XP na głównym kompie bo nie mam czasu na formata.
    5DmkII 5D C15/2.8 C35L/1.4 C50/1.4 C85/1.8 C70-200L/4IS 580EXII 430EXII SB-28 EIZO/S2433W Dell/E1705

Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

Tak, wiem, że obiektywne czasy są podobne. Natomiast chodzi o subiektywne odczucie. W7 jest... more snappy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

bo wywalili pare rzeczy z visty , ktore pozniej jak sie okazuje trzeba/dobrze by bylo sciagnac , stad efekt szybkiego rozruchu , tez to widze bo na lapie mam 7 rc jeszcze
    no comment...

Domyślnie

Tzn ja mam W7Pro z uczelni, na kompie P4 2.6GHz + 512RAM + Radek128MB (jakiś shitowy) i ładuje się to dość dobrze, pracuje bez jakiejś strasznej zamuły no i sam mi wykrył drukarkę (huehue) ;] Jak wychodziłavista i jak zobaczyłem jej wymagania to bym nigdy nie pomyślał żeby do tamtego kompa dać taki OS.
    5DmkII 5D C15/2.8 C35L/1.4 C50/1.4 C85/1.8 C70-200L/4IS 580EXII 430EXII SB-28 EIZO/S2433W Dell/E1705

Strona 87 z 114 PierwszyPierwszy ... 3777858687888997 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów