Strona 86 z 114 PierwszyPierwszy ... 3676848586878896 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 851 do 860 z 1137

Wątek: Jaki komputer?

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    moim zdaniem RAID dla fotografów nie jest zbyt przydatny
    on pomaga tylko w przypadku fizycznego uszkodzenia dysku, a nie przypadkowym usunięciu zdjęć albo kradzieży w domu
    Zależy który - tutaj mogło chodzić o RAID0 który na szybkość jakby nie patrzeć wpływa, tylko backup do niego jest niezbędny...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    tez jestem na etapie skladania zestawu. Myslalem o czyms podobnym dokladnie jak kolega Dominooo, tylko zamiast 2 duo, chcialem quada, cena troche wyzsza ale procek wydajniejszy. W tym momencie chyba bym wzial i5 2.66Ghz, no i plyte asusa do tego p7p55d - super recenzje zbiera.
    Zastanawia mnie tylko grafika. Wiem ze nie ma wielkiego znaczenia przy 2D ale...chodzi o to zeby nie kupic niewiadomo jakiegos slabeusza. Co byscie polecili jako sprawdzona karte graficzna ktora spokojnie nada sie do fotografii i efektow Compiza w Linuxie (wszystkie bajery z okienkami przezroczystymi itp, jak Aero w Viscie). Czy wystarczy 9500, czy lepiej np GT220. Biore pod uwage tylko Nvidie.
    Dopiero co poskładałem właśnie kompa na i5/P7P55D do tego włożyłem 9600GT i pod Win7/64 chodzi jak burza...
    Ostatnio edytowane przez Krzychu ; 28-10-2009 o 07:34 Powód: Automerged Doublepost
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

Z mojego doświadczenia nie polecam PSU Chiefteca. Mój po roku nie trzymał dokładnie napięć co czasami owocowało zwisem/rebootem. Zainwestowałem w Tagana.

Mam GF 7900GT i w Win7 oraz Ubuntu/Kubuntu efekty śmigają. Wiedźmin też pogania dobrze
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

czyli z grafika szalec nie trzeba, dzieki za odpowiedz

Krzychu, jak ci chodzi konwersja rawow na tym i5? Ile sekund mniejwiecej?
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    czyli z grafika szalec nie trzeba, dzieki za odpowiedz

Krzychu, jak ci chodzi konwersja rawow na tym i5? Ile sekund mniejwiecej?
    Ale jaka konwersja konkretnie ? Jak z reguły jadę tak po 10 na raz w ACR a późniejsze ich otwarcie w PS trwa kilka sekund - pojedyńczy to raczej niemierzalnie...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Początki nałogu Awatar piotrek72t
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

A jakie zdanie macie na temat postawienia systemu, na dysku SSD . Przed przesiadką na 7, korci mnie zakup dysku SSD ( pojemność 120-128 ) i umieszczeniu na nim systemu i programów, przed zakupem chętnie bym posłuchał opini uzytkowników na temat takiego rozwiązania.
    Piotr Talarczyk
    1ds III 1d

Domyślnie

Dziś w innym sklepie przedstawiono mi poniższą oferte:

- MS Windows 7 Home Prem 32-bit Polish 1pk DVD OEM
    - ASUS P5QL PRO Intel P43 Socket 775
    - PROCESOR CORE 2 DUO E7500 2.93GHz LGA775 BOX
    - OBUDOWA I-BOX PRESTIGE 6232L-A2 BEZ ZASIL. PRESCOT
    - OCZ DDR2 4096MB 800MHZ 2X2048MB REAPER HPC
    - ZASILACZ CHIEFTEC (GPS-550AB-A) 550W
    - DVD-REC LG GH22NS50 SATA OEM CZARNY
    - GIGABYTE GeForce 9500GT 1024MB DDR3/128bit DVI/HDMI PCI-E (650/1600)
    - HDD SAMSUNG 250GB HD252HJ 7200 SATAII 16MB ASAP
    - HDD SAMSUNG 250GB HD252HJ 7200 SATAII 16MB ASAP

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

dorzuc do 9600gt , dysk tez bym dorzucil do 500gb , to sa male roznice teraz , a miejsca szybko ubywa , obudowa jakosciowo dramat - coolermaster 330/331/333 modele pomysl tanie i niezle , wzial bym viste nie 7 , rozmawialem z kims kto o dziwo ma o tym pojecie i mowie szczerze - 7 to vista kastrat , ale , zeby 7 dzialal dobrze i tak trzeba pobrac aktualizacje zeby bylo ok i mamy to samo czyli viste ;]
    no comment...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    wzial bym viste nie 7 , rozmawialem z kims kto o dziwo ma o tym pojecie i mowie szczerze - 7 to vista kastrat , ale , zeby 7 dzialal dobrze i tak trzeba pobrac aktualizacje zeby bylo ok i mamy to samo czyli viste ;]
    Rozpowszechnianie cudzych opinii bez sprawdzenia samemu nie jest zbyt rozsądne. Po to Microsoft udostępnia wersje RC a nawet RTM na 30dni triala mozna sobie zainstalować by się przekonać "czego to ludzie nie wymyślą" .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    dorzuc do 9600gt , dysk tez bym dorzucil do 500gb , to sa male roznice teraz , a miejsca szybko ubywa , obudowa jakosciowo dramat - coolermaster 330/331/333 modele pomysl tanie i niezle , wzial bym viste nie 7 , rozmawialem z kims kto o dziwo ma o tym pojecie i mowie szczerze - 7 to vista kastrat , ale , zeby 7 dzialal dobrze i tak trzeba pobrac aktualizacje zeby bylo ok i mamy to samo czyli viste ;]
    Korzystałem z Visty przez jakiś czas i według mnie jest tragiczna.
    Nie wiem jak wygląda ten W7 i nawet nie mam gdzie tego sprawdzić.
    Dlaczego sądzisz, że "7" jest taki jak Vista po zainstalowaniu tych aktualizacjji? Pod względem wizualnym czy funkcjonalnym?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

funkcjonalny

wybacz , powtarzam opinie osoby ktora byla na roznych szkoleniach microshitu , i jest to jedyny sprzedawca sklepowy ktore po prostu wie o czym mowi ;]

mam viste ulitmate , nie wiem co w niej jest tragicznego , tragiczny to byl xp i wgrywanie 28 latek zeby cos zainstalowac...

zreszta co kto woli

btw 7 jeszcze mam na laptopie , wiele nie powiem bo korzystam z niej tyle co nic , natomiast maja uwadze zmiane na 7 , to po tym co sie dowiedzialem to nie warto , moze jak ktos nowy system kupuje to mu rybka
    no comment...

Strona 86 z 114 PierwszyPierwszy ... 3676848586878896 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów