Strona 75 z 114 PierwszyPierwszy ... 2565737475767785 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 741 do 750 z 1137

Wątek: Jaki komputer?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    Jak dla mnie ok poza dyskami , troche nie rozumiem sensu brania 80GB dysku , bo mozna wiekszy podzielic na partycje poprostu , tzn nie widze sensu ekonomicznego ;].
    Gdyby zamiast tego był dysk 74GB WD Raptor to bym rozumiał... najszybszy dysk na system/plik wymiany/cache itp. A tak to... też nie widzę sensu .
    Tym bardziej starsza seria, mniejszy cache itp = na system będzie wolniejszy dysk niż na dane... troszkę nie baudzo.

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Mniej więcej tyle co w specyfikacji. Nigdy nie sprawdzałem tuż po instalacji a z programami to będzie z 25GB już.
    Może Ci się instalka zbuntować że na tej partycji się nie zainstaluje bo za mała.
    Ok, dzieki, mam nadzieje ze mu 20 wystarczy, programy trzymam na osobnym dysku wiec o to sie nie martwie, jedynie ma sie zmiescic system + male dodatki Dzis bede walczyl, zobaczymy czy cos sie uda zdzialac Wrazenia na pewno opisze bo visty nie instalowalem a przesiadal sie bede z xp

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    Jak dla mnie ok poza dyskami , troche nie rozumiem sensu brania 80GB dysku , bo mozna wiekszy podzielic na partycje poprostu , tzn nie widze sensu ekonomicznego ;].
    Na poczatku myślałem o raptorach ale to 1500zł więcej, te
    Seagate mam w innym komputerze od kilku lat i są świetne i ciche, żadnych problemów. System chcę miec na oddzielnym dysku, a 80GB to jedna z mniejszych obecnie dostępnych pojemności i na system z programami z zapasem. Szybko nie będzie ale też nie tak źle, priorytetetem jest cisza a stary Raptor daje trochę czadu, przynajmniej u mojego kolegi.

Co ewentualnie innego na system poza Raptorem?
    Ostatnio edytowane przez renes ; 22-05-2009 o 16:49

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez renes Zobacz posta
    priorytetetem jest cisza a stary Raptor daje trochę czadu, przynajmniej u mojego kolegi.
    Ale słyszałeś jak pracują obecnie seagate'y sata? Żebyś się czasem nie zdziwił. Co prawda tej archaicznej osiemdziesiątki nie słyszałem ale 500GB jaki miałem chrobotał koszmarnie. Wymieniłem go na WD.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Ale słyszałeś jak pracują obecnie seagate'y sata? Żebyś się czasem nie zdziwił. Co prawda tej archaicznej osiemdziesiątki nie słyszałem ale 500GB jaki miałem chrobotał koszmarnie. Wymieniłem go na WD.
    80GB i 160GB mam kilka z serii 10 i nic złego na nie nie mogę powiedzić gdy chodzi o głośność. Jedne z cichszych dysków jakie kiedykolwiek miałem. Sypały się często z serii 11, a o tej 500GB też słyszałem że okropnie chrobocze, wziąłem 320GB jednodyskowy z serii 12.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez renes Zobacz posta
    ...
    Co ewentualnie innego na system poza Raptorem?
    Np. OCZ Vertex.
    .

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Mam , jeszcze , 2x 250GB serai 410S , cichutkie , teraz "jakas' 500 tez Seg. i tez cicho.

Generalnie jesli maly dysk , wzialbym nawet starszego raptora skoro ma byc osobny dysk na system + SQD i bedzie cicho. Tak czy owak nie bral bym starego dysku , konstrukcyjnie starego bo imho nie widze w tym korzysci. Ja mam partycej na system 100GB i juz zapchana ;] , ale fakt faktem ze czesc rzeczy lezy na pulpicie poprostu.

Pomysl o dodatkach poza chlodzeniem na proca np na karte moze cos , moze cichsze wentyle 120mm , wyciszenie dysku , te duperelki tez kosztuja ale zapewniam czesto warto wymienic. Ja mysle czy sobie nie sprawic raptora 36gb + SQD wlasnie , ale boje sie o zywotnosc tych starszych modelki.
    no comment...

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dr11 Zobacz posta
    Np. OCZ Vertex.
    SSD na pewno w przyszłości gdy ceny jeszcze spadną.

Uzależniony

Domyślnie

Ok, za radami zrobiłem korektę i zamieniłem ten stary dysk Seagate 80 GB (8MB) na Seagate 320 GB Barracuda 7200.12 (16MB, Serial ATA II). Będzie jeszcze z partycją. A za rok półtora zapewne wymiana na SSD.

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    na RC ale nowszym buildzie (7217) siedzę.
    Proszę zdradzić skąd Pan to ma? Ściągałem wczoraj RC32 z M$ i jest to 7100.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Strona 75 z 114 PierwszyPierwszy ... 2565737475767785 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów