Strona 68 z 87 PierwszyPierwszy ... 1858666768697078 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 671 do 680 z 1137

Wątek: Jaki komputer?

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie

A do czego w fotografii jest potrzebna karta graficzna oprócz wyświetlania obrazu?
    Mi się wydaje że jaką kartę nie weźmiesz to będziesz zadowolony, bo stawiasz na procesor i obliczenia w programach do obróbki.

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Do przełomów dochodzi rzadko, dlatego mówimy na nie przełom.
    Seria 8800 to były chyba najbardziej udane karty Nvidii w historii. Posiadałem pierwszą 8800 GTS 640 MB przez ponad dwa lata i wszystko śmigało. Teraz przesiadłem się na GTX 285 również jest bardzo zadowolony. Jest to bardziej ewolucja układu, ale to naturalne, aż do następnego przełomu, który nie wiadomo kiedy nastąpi.
    Osobiście bardzo chwalę sobie karty Nvidii od czasu serii 8800. Oczywiście mieszają marketingiem, ale która firma tego nie robi, każdy chce zarobić. Grunt, że karty solidne i sterowniki dobre, również pod inne systemy.

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

to o tych 3 kanałach pamięci zapomnij, aż tak się w cenach nie orientuje
    moim zdaniem RAID dla fotografów nie jest zbyt przydatny
    on pomaga tylko w przypadku fizycznego uszkodzenia dysku, a nie przypadkowym usunięciu zdjęć albo kradzieży w domu
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    moim zdaniem RAID dla fotografów nie jest zbyt przydatny
    on pomaga tylko w przypadku fizycznego uszkodzenia dysku, a nie przypadkowym usunięciu zdjęć albo kradzieży w domu
    Zależy który - tutaj mogło chodzić o RAID0 który na szybkość jakby nie patrzeć wpływa, tylko backup do niego jest niezbędny...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    tez jestem na etapie skladania zestawu. Myslalem o czyms podobnym dokladnie jak kolega Dominooo, tylko zamiast 2 duo, chcialem quada, cena troche wyzsza ale procek wydajniejszy. W tym momencie chyba bym wzial i5 2.66Ghz, no i plyte asusa do tego p7p55d - super recenzje zbiera.
    Zastanawia mnie tylko grafika. Wiem ze nie ma wielkiego znaczenia przy 2D ale...chodzi o to zeby nie kupic niewiadomo jakiegos slabeusza. Co byscie polecili jako sprawdzona karte graficzna ktora spokojnie nada sie do fotografii i efektow Compiza w Linuxie (wszystkie bajery z okienkami przezroczystymi itp, jak Aero w Viscie). Czy wystarczy 9500, czy lepiej np GT220. Biore pod uwage tylko Nvidie.
    Dopiero co poskładałem właśnie kompa na i5/P7P55D do tego włożyłem 9600GT i pod Win7/64 chodzi jak burza...
    Ostatnio edytowane przez Krzychu ; 28-10-2009 o 07:34 Powód: Automerged Doublepost
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Domyślnie

Dziś w innym sklepie przedstawiono mi poniższą oferte:

- MS Windows 7 Home Prem 32-bit Polish 1pk DVD OEM
    - ASUS P5QL PRO Intel P43 Socket 775
    - PROCESOR CORE 2 DUO E7500 2.93GHz LGA775 BOX
    - OBUDOWA I-BOX PRESTIGE 6232L-A2 BEZ ZASIL. PRESCOT
    - OCZ DDR2 4096MB 800MHZ 2X2048MB REAPER HPC
    - ZASILACZ CHIEFTEC (GPS-550AB-A) 550W
    - DVD-REC LG GH22NS50 SATA OEM CZARNY
    - GIGABYTE GeForce 9500GT 1024MB DDR3/128bit DVI/HDMI PCI-E (650/1600)
    - HDD SAMSUNG 250GB HD252HJ 7200 SATAII 16MB ASAP
    - HDD SAMSUNG 250GB HD252HJ 7200 SATAII 16MB ASAP

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

Z mojego doświadczenia nie polecam PSU Chiefteca. Mój po roku nie trzymał dokładnie napięć co czasami owocowało zwisem/rebootem. Zainwestowałem w Tagana.

Mam GF 7900GT i w Win7 oraz Ubuntu/Kubuntu efekty śmigają. Wiedźmin też pogania dobrze
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

czyli z grafika szalec nie trzeba, dzieki za odpowiedz

Krzychu, jak ci chodzi konwersja rawow na tym i5? Ile sekund mniejwiecej?
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    czyli z grafika szalec nie trzeba, dzieki za odpowiedz

Krzychu, jak ci chodzi konwersja rawow na tym i5? Ile sekund mniejwiecej?
    Ale jaka konwersja konkretnie ? Jak z reguły jadę tak po 10 na raz w ACR a późniejsze ich otwarcie w PS trwa kilka sekund - pojedyńczy to raczej niemierzalnie...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Początki nałogu Awatar piotrek72t
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

A jakie zdanie macie na temat postawienia systemu, na dysku SSD . Przed przesiadką na 7, korci mnie zakup dysku SSD ( pojemność 120-128 ) i umieszczeniu na nim systemu i programów, przed zakupem chętnie bym posłuchał opini uzytkowników na temat takiego rozwiązania.
    Piotr Talarczyk
    1ds III 1d

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrek72t Zobacz posta
    A jakie zdanie macie na temat postawienia systemu, na dysku SSD . Przed przesiadką na 7, korci mnie zakup dysku SSD ( pojemność 120-128 ) i umieszczeniu na nim systemu i programów, przed zakupem chętnie bym posłuchał opini uzytkowników na temat takiego rozwiązania.
    Fajnie to działa, z tym że ja kupiłem na próbę ekonomicznie 64GB. Do pełnej gotowości system potrzebuje teraz może 8-10 sek. (W7 64bit), nic się nie kręci i nie szumi.
    SSD nie lubią ponoć zapisywania małych bloków i w tej generacji muszą nadpisywać jakiś większy kawałek za każdym razem, więc wywaliłem wszystkie tempy, robocze, Program Files itd. na osobny dysk.
    papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II

Strona 68 z 87 PierwszyPierwszy ... 1858666768697078 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów