Strona 61 z 114 PierwszyPierwszy ... 1151596061626371111 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 601 do 610 z 1137

Wątek: Jaki komputer?

Dopiero zaczyna Awatar vietcargo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Kupiłeś w końcu ten sprzęt o którym pisałeś wcześniej?

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vietcargo Zobacz posta
    Kupiłeś w końcu ten sprzęt o którym pisałeś wcześniej?
    wiem że byłeś przeciw p43 ale kupiłem:-)
    Heniek

Dopiero zaczyna Awatar vietcargo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Może nie przeciwny, co osobiście wybrałbym chipset Intel P45. Po prostu nie lubię okrojonych rozwiązań. Interesuje mnie bardziej Twój procesor, ponieważ sam myślałem o wymianie, a skoro tak dobrze Ci to wszystko działa... To może sie skuszę na delikatny upgrade ;-)

Uzależniony

Domyślnie

po 2h użytkowania jest wszysto ok:-)
    szczególnie praca z PS.
    Heniek

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Uwaga ciekawostka. Miałem wrażenie, że po aktualizacji felernych dysków komputer szybciej działa. Dziś pomierzyłem, to fakt, nie autosugestia. Przebudowała mi się w końcu macierz po aktualizacji wszystkich dysków (konkretnie ST3750330AS) SD15 na SD1A i operacje dyskowe przyśpieszyły 30 do 50%!
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    ..że po aktualizacji felernych dysków komputer szybciej działa. Dziś pomierzyłem, to fakt, nie autosugestia.
    Ty chyba serio współpracujesz z Seagate'm ;-)

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Przebudowała mi się w końcu macierz po aktualizacji wszystkich dysków (konkretnie ST3750330AS) SD15 na SD1A i operacje dyskowe przyśpieszyły 30 do 50%!
    Przyśpieszenie o30-50% po aktualizacji softu jest nierealne, być może usprawnili pod dany program testujący, aby pokazywał więcej marków. Takie praktyki również są stosowane. Radziłbym się nie opierać na jednym programie testującym.
    .

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Memoriz Zobacz posta
    Ty chyba serio współpracujesz z Seagate'm ;-)

Cytat Zamieszczone przez Memoriz Zobacz posta
    Przyśpieszenie o30-50% po aktualizacji softu jest nierealne, być może usprawnili pod dany program testujący, aby pokazywał więcej marków. Takie praktyki również są stosowane. Radziłbym się nie opierać na jednym programie testującym.
    Czytałem o tym wcześniej. Zapomniałem o tym w międzyczasie, ale podczas odbudowywania się macierzy, zastanowiły mnie coraz krótsze czasy odbudowania po aktualizacji FW kolejnych dysków. A to się da zauważyć bo macierz się odbudowuje nawet kilka dni. Sam byłem zdziwiony. Pomiar szybkości nie jest oparty o żadne oprogramowanie, tylko rzeczywiste czasy kopiowania plików.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

perliczka
    Guest

Domyślnie Wymiana PC-ta, ale na co?

Witajcie
    Poraz drugi zwracam się o pomoc i wskazówki do was, a poprzednim razem nie zawiodłam się
    Tym razem problem jest natury czyto sprzętowej...otóż mój wysłużony komputer nie wyrabia już momentami w PS czy LR.
    Dlatego też chciałabym złożyć sobie nowy PC-et ale bez monitora ponieważ ten który mam wystarcza mi.
    Potrzebuje napewno szybkiego komputerka, co do grafiki to czasem lubię sobie też pograć (niema się czemu dziwić) przykładem może być UT 1, kolejne części tej gierki już nie śmigają na poczciwym Pecetku.
    Mam też zamiar zainwestować już w nagrywarke Blue Ray.

I proszę nie odsyłajcie mnie do wątku o komputerach, bo jeden już taki jest. Jednak tam już jest taki mętlik że po czterech dniach czytania zerezygnowałam. Proszę o konkretne wskazówki.
    Dziękuje

Dopiero zaczyna Awatar Arko
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Po pierwsze musisz się określić jakim budżetem dysponujesz na tego kompa!!
    Co mniej więcej byś chciał w nim mieć ( np.: jak duży dysk, ile RAM-u, itp...)
    A do czego była by Ci potrzebna nagrywarka Blue Ray...?? Masz odtwarzacz stacjonarny??
    Bo w innym przypadku nie widzę najmniejszego sensu wyrzucania kasy w błoto!!!Nad tym się też zastanów....
    Jak się zastanowisz co i jak to napisz to pogłówkuje się dalej
    Pozdrawiam.
    Canon EOS 400D; EF-S 18-55 f/3,5-5.6; EF 28 - 105 f/3.5-4.5 USM; EF-S 55-250 f/4-5,6 IS ; Speedlite 430 EX II ; Grip BG-E3; Szkiełka i pełna głowa pomysłów :]8)8)8)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

perliczka Ja osobiście na Twoim miejscu dysponując już określoną kwotą pieniędzy udałbym się do dobrego sklepu komputerowego. Tam bym powiedział do czego będzie mi potrzebny komputer a sprzedawca do moich potrzeb i zasobności portfela powinien skonfigurować odpowiedni zestaw. Ta droga jest chyba w sumie najszybsza (wydaje się także najpewniejsza) w osiągnięciu tego, czego szukasz. A forum jak już się przekonałaś, to setki porad a kwintesencję z nich jest trudno jest nieraz samemu wyciągnąć.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Strona 61 z 114 PierwszyPierwszy ... 1151596061626371111 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów