Strona 4 z 114 PierwszyPierwszy ... 234561454104 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 1137

Wątek: Jaki komputer?

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Moje pięć dysków w pececie (BTW, ile taka przyjemność kosztuje u Apple? ;-))
    Tyle samo, bo to takie same dyski

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez renes Zobacz posta
    2. RAM: Kingston DDR2 2x 1GB 667MHz CL5 - 450zł
    4. Karta: GeForce 7600 GS EVGA 256MB HDTV & DVI (PCI-E) 369zł
    5. Karta muzyczna: - Creative Sound Blaster Audigy SE OEM 100zł
    Ad. 2
    Jeśli ma chodzić na tym Vista, to lepiej od razu 4 GB

Ad. 4
    Raczej bym szukał Gigabyte, najlepiej z pasywnym chłodzeniem (wiatraki na kartach graficznych zawsze pierwsze mi padają, nie wiem czemu).

Ad. 5
    Ja akurat bym sobie darował, ale to kwestia osobistych preferencji.
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    Tyle samo, bo to takie same dyski
    To to ja akurat wiem, bo swego czasu pożyczałem sobie 500GB z zapasowego moduło do XServe RAIDA Ja się pytam ile to kosztuje u Apple I jak się miałoby teoretyczne użycie dysków kupionych u sąsiada za rogiem do gwarancji ;-) I czy system nie ma zabezpieczeń przed "nie swoim" HW ;-) A jeśli nie ma, to jak długo nie będzie miał

Cytat Zamieszczone przez tmaciak
    Raczej bym szukał Gigabyte, najlepiej z pasywnym chłodzeniem (wiatraki na kartach graficznych zawsze pierwsze mi padają, nie wiem czemu).
    A to racja. Asus też robi bezwiatrakowe, choć nie wiem czy z serii 7xxx.

Uzależniony

Domyślnie

Wracając jeszcze do obudowy... moja obecna to nie tower lecz ta leżąca a na niej ustawiony monitor. I to położenie monitora idealnie na wysokości wzroku bardziej mi odpowiada niż monitor na biurku - jest za nisko. Zastanawiam się więc czy jednak nie zdecydować się na obudowę np.

http://www.komputronik.pl/Obudowy/Th...elny,id,25011/

lub nawet lepiej http://www.komputronik.pl/Obudowy/Th...elny,id,25530/

Czy są jakieś przeciwskazania aby taką zastosować z wymienionymi elementami? Zna je może ktoś?

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Ja się pytam ile to kosztuje u Apple I jak się miałoby teoretyczne użycie dysków kupionych u sąsiada za rogiem do gwarancji ;-) I czy system nie ma zabezpieczeń przed "nie swoim" HW ;-) A jeśli nie ma, to jak długo nie będzie miał
    Nie ma z tym najmniejszych problemow, dyski napewno beda dzialac a i gwarancja na to pozwala. Z pamieciami jest taka sama sytuacja. Co do cen u apple'a to khem, sie nie wypowiadam

Uzależniony

Domyślnie

Ad. 4

Czy pasywne chłodzenie = cichsza praca komputera?

Jestem w stanie zapłacić te 250zł za dobry wiatrak aby tylko komputer chodził cicho.

Którą więc kartę Gigabate poleciłbyś?

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Czy są jakieś przeciwskazania aby taką zastosować z wymienionymi elementami?
    Poza tym że są brzydkie jak noc i bezsensownie drogie.... to nie :-P Płyta wejdzie, dyski wejdą, wentylacja powinna działać dobrze (solidna firma). Naprawdę chcesz mieć szumiące pudło przed samym nosem, zamiast gdzieś pod biurkiem?

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

(grafika na PCI16, szybki procesor, sporo pamięci, dyski...)
    Jak się tak z dyskami rozwiajacie, to chciałbym zwrócić uwagę, że ten CoolerMaster Centurion ma tylko 4 wewnętrzne kieszenie na dyski Dlatego w moim zestawie jest Chieftec, który ma 6 (no i nie tylko dlatego, to po prostu lepsza obudowa jest, większa, cięższa z większą ergonomią).

Thermaltake jest dość głośny, jak kolega kupuje zasilacz odrębnie, to bym radził się zainteresować Zalmanami (u mnie całe chłodzenie jest Zalmana i całkiem przyzwoicie, tj. cichutko działa).
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Coś już napisał Awatar zjawa
    Miasto
    Gdańsk / Bydgoszcz

Domyślnie

czy do obrobki zdjec potrzeba az takiego akceleratora 3d? przeciez to nie jest grafika 3d? rowniez zastanawiam sie nad kompem, nie chce wydac az 7 tysiecy, wiec skoro nie interesuja mnie gry, szkoda chyba kasy na takie karty graf?

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Ad. 4

Czy pasywne chłodzenie = cichsza praca komputera?

Jestem w stanie zapłacić te 250zł za dobry wiatrak aby tylko komputer chodził cicho.

Którą więc kartę Gigabate poleciłbyś?
    Aż sprawdziłem, ten model EVGA, który wymieniłeś ma pasywne (czyli bez wiatraka) chłodzenie. Ja bym raczej w tym przedziale cenowym kupił to: GeForce 7600 GS Gigabyte Turbo Force Silent Pipe 256MB (PCI-E).

W moim zestawie jest GeForce 7950, tu niestety "wybiło" pasywne chłodzenie, ale za to Gigabyte fabrycznie montuje wiatraki Zalmana. Ostatnio taki zamontowałem na moim GeForce 6600 i działa super.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez zjawa Zobacz posta
    czy do obrobki zdjec potrzeba az takiego akceleratora 3d? przeciez to nie jest grafika 3d? rowniez zastanawiam sie nad kompem, nie chce wydac az 7 tysiecy, wiec skoro nie interesuja mnie gry, szkoda chyba kasy na takie karty graf?
    No, teraz już słabszej karty nie uświadczysz
    Ostatnio edytowane przez tmaciak ; 29-03-2007 o 23:58 Powód: Automerged Doublepost
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Strona 4 z 114 PierwszyPierwszy ... 234561454104 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów