-
Pełne uzależnienie
no cóż czy temat audio czy komputerowy to u niektórych panuje mocny RELATYWIZM - (tak to do ciebie) ja się mówi o kartach np nvidii w porównaniu do np takiego nędznego matroxa to relatywista mówi o najgorszym chłamie no name porównując go do owego matroxa i wtedy racja musi być po jego stronie bo przecie chłam wiadomo chłamem jest ... ale kiedy np ja mówię że przecież są b.dobre wyroby uznanych marek z którymi porównanie takiego matroxa wypada conajmiej blado lub podobnie i nie trzeba szukać starych śmieci po giełdach lub allegro to jakoś dziwnie odpowiedzi są oparte na szopenchauerowskich erystykach mających na celu umniejszenie znaczenia rozmówcy (to również do ciebie) w stylu "nie znasz sie na technicznych uwarunkowaniach itp ...." ... ja może na technicznych uwarunkowanianiach warunkowanych przez szamanów matroxów, markowych (niby lepszych) komputerów się nie znam ale przez moje ręce przeszło dziesiątki tysięcy elementów komputerowych i wiem pewne rzeczy z praktyki a dobrą kartę czy płytę rozpoznam po samym wyglądzie płytki drukowanej ... to samo się ma do audio ... sam mam niezły zestaw audio z kolumnami paradigm... i często spotykam się z porównaniami że te kable do kolumn za 100 za metr są lepsze od...... miedzianych po 2 pln .... no pewnie ale o ile są lepsze od kabli za 20 pln z miedzi beztlenowej za metr, to już dyskusja staje się zawiła na poziomie ja to wiem bo ja zapłaciłem za moje kable 100 to przecież muszą być lepsze ....
Uprawnienia umieszczania postów