Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1137

Wątek: Jaki komputer?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    Kurcze panowie, ale polecieliscie. Kolega renes wyda 7 kawalkow na cos co nadal bedzie tylko zwyklym pecetem napedzanym winda.
    Uprasza się moderatorów o wydzielenie wojny win/mac we właściwe miejsce ;-) Kolega zadał bardzo konkretne pytanie: "chcę kupić PC do zdjęć za ok. 7kPLN" a wy mu piszecie coś w sensie "a może lepiej kup nową zmywarkę do kuchni?".

Cytat Zamieszczone przez chuckyy Zobacz posta
    Bez przesady z tymi streamerami i mirrorami Facet chce chyba ten sprzęt do domowej roboty, nie do firmy
    I dlatego streamer to rzeczywiście przesada ;-) Zewnętrzny dysk na backupy i kopie na DVD - już nie.
    Ostatnio edytowane przez muflon ; 29-03-2007 o 22:28 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Uprasza się moderatorów o wydzielenie wojny win/mac we właściwe miejsce ;-) Kolega zadał bardzo konkretne pytanie: "chcę kupić PC do zdjęć za ok. 7kPLN" a wy mu piszecie coś w sensie "a może lepiej kup nową zmywarkę do kuchni?".
    ...i mimo wszystko mozna mu proponowac Mac, bo jak sam napisal kilka postow po tym stwierdzeniu: PC jest mu potrzebny ze wzgedu na to, ze bedzie z komputera korzystala takze jego zona... wiec wystarczy, ze zalozy sobie Win jako dodatkowy system obok OsX. Komputer spelnia wiec oba warunki... czy w Polsce wyjdzie mu za to dobra cena to juz inna kwestia. U mnie w RF tak.

Nie jestem fanem "jablek". Po prostu mam je w pracy, bo to wymog branzy. Wspolpracowalem juz ze studiami obrobki video opartymi wylacznie na PC, sam mam kilka roznych w domu. Uwazalem to za maszyne dobra i ekonomiczna (w miare stabilna od W2000 i ostatnio XP). Pojawila sie jednak Vista i jej dzikie wymagania sprzetowe i od nowa jazda "jak to poustawiac bo sterowniki itd."
    Juz wkrotce laduje u mnie Mac, czekam tylko na Leoparda bo nowy pack cs3 jest od wczoraj.
    ...Mac jest dla ludzi tylko trzeba sobie z miejsca zmienic myszke na "normalna".
    Ostatnio edytowane przez Obiektyw ; 29-03-2007 o 23:21
    ║ 50D i 30D + graty ║

Bywalec
    Miasto
    Gostyń

Domyślnie

Nie jestem fanem "jablek". Po prostu mam je w pracy, bo to wymog branzy. Wspolpracowalem juz ze studiami obrobki video opartymi wylacznie na PC, sam mam kilka roznych w domu. Uwazalem to za maszyne dobra i ekonomiczna (w miare stabilna od W2000 i ostatnio XP). Pojawila sie jednak Vista i jej dzikie wymagania sprzetowe i od nowa jazda "jak to poustawiac bo sterowniki itd."

To po co uzywac viste, ja tez zajmuje sie obrobka video, zalezy mi na stabilnym systemie, nie moge sobie pozwolic na jakies experymenty z vista bo juz wiem ze kilka programow nie bedzie na niej chodzic prz najblizsze 2 lata proponuje dac sobie spokoj, za swiezy sytem a xp w tej chwili chodzi zupelnie przyzwoicie
    60d + grip, 85mm 1,8, C 17-55/2,8 IS, 70-200 f4, 580 EX II Stofen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacekxyz Zobacz posta
    To po co uzywac viste
    ...no wlasnie pisze, ze przez Viste luzuje z Win.
    XP dlugo nie pociagnie. Podobnie jak dla w2k nie ma juz supportu ze strony Ms.
    Srodowisko Mac po przejsciu na Intela powinien sie troche ustabilizowac... podczas kiedy Ms juz na starcie "nowego os'a" jak zwykle bedzie latal ostre braki.
    No i system; ktory do funkcjonowania potrzebuje ostro powyzej 1GB RAMU to dziwny system.
    Ostatnio edytowane przez Obiektyw ; 29-03-2007 o 23:44
    ║ 50D i 30D + graty ║

Uzależniony

Domyślnie

Wracając jeszcze do obudowy... moja obecna to nie tower lecz ta leżąca a na niej ustawiony monitor. I to położenie monitora idealnie na wysokości wzroku bardziej mi odpowiada niż monitor na biurku - jest za nisko. Zastanawiam się więc czy jednak nie zdecydować się na obudowę np.

http://www.komputronik.pl/Obudowy/Th...elny,id,25011/

lub nawet lepiej http://www.komputronik.pl/Obudowy/Th...elny,id,25530/

Czy są jakieś przeciwskazania aby taką zastosować z wymienionymi elementami? Zna je może ktoś?

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez renes Zobacz posta
    Czy są jakieś przeciwskazania aby taką zastosować z wymienionymi elementami?
    Poza tym że są brzydkie jak noc i bezsensownie drogie.... to nie :-P Płyta wejdzie, dyski wejdą, wentylacja powinna działać dobrze (solidna firma). Naprawdę chcesz mieć szumiące pudło przed samym nosem, zamiast gdzieś pod biurkiem?

Coś już napisał
    Miasto
    Gostyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacekxyz Zobacz posta
    Nie jestem fanem "jablek". Po prostu mam je w pracy, bo to wymog branzy.

cos kręcisz Jacku ;przeciez nie masz jablek w pracy chyba ze cos sie zmienilo ?? a tak w ogole gdzie pracujesz ?? myslalem ze jestes ........... a zresztą niewazne
    5D+BG-E4; 24-105 4 IS L; 50 1.4; 85 1.8; 70-200 2.8 L;
    Speedlite 580 EX; LowePro Magnum AW; troszke drobiazgow

Uprawnienia umieszczania postów