Strona 114 z 114 PierwszyPierwszy ... 1464104112113114
Pokaż wyniki od 1 131 do 1 137 z 1137

Wątek: Jaki komputer?

Bywalec
    Miasto
    Babice/Chrzanów

Domyślnie

TAK ... ta kwota robi wrażenie. Zawsze można się udać do kilku sklepów, które składają kompy i zrobić najlepsze zestawienie.

Domyślnie

Jabłuszka się boję. Nic nie wiem o tym systemie. Wiem tylko że w okolicy nikt znajomy mi z nim nie pomoże.

Co do robienia zestawienia to faktycznie można, tylko trza się znać.
    A ja jak pisałem jestem kompletnym laikiem. Sprzedawca mógł by mi wcisnąć każdy kit.
    Nauczyłem się obsługi paru programów i na tym koniec.
    Komputer ma służyć wyłącznie do obróbki zdjęć, coraz częściej ślubnych.
    Potrzebuje coś satysfakcjonującego do takiej pracy i jak ma z tego 2,5k coś zostać to byłoby rewelacyjnie.
    Do tego potrzebowałbym coś na backup.

Dlatego bardzo proszę o gotową listę zakupów z potwierdzeniem że to mi w zupełności wystarczy.

Pozdrawiam
    Maciej B.

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Domyślnie Konfiguracja komputera (skrzynka) - tanio i dobrze do obróbki help!

Hej

Z racji tego że ostatnimi czasy moje zainteresowanie telefonami komórkowymi jak i komputerami zeszło w odległy plan to proszę Was o małą pomoc

Sprawa wygląda tak:
    - chcę złożyć sobie TANI i NOWY komputer (chodzi o samą skrzynkę)
    - niedogodności wydajnościowe idą ku korzyściom wizualno - użytkowym ( ekran IPS )
    - moja praca to 95% Ligtroom 3 oraz mały % warstwy w PS - tylko fotografie - nic więcej

Obecnie mam laptopa o parametrach: Core 2 Duo 2.0ghz, 3gb ram, 250gb hdd, radeon 3470hd 256mb. Byłoby miło jakby owa nowa skrzynka była wydajnością choćby zbliżona do tego co miałem w laptopie. Platforma intela czy amd nie robi różnicy. W gry nie będę grać.

Na pewno są tutaj osoby co z konfigurowaniem komputerów są na Ty
    Proszę nie pisać żę to syf wszystko i kup procka core i5, 8gb ram i 1000gb hdd. Ma być tanio, trwale i tylko pod foty - więc chyba tylko procesor i ram ma tu znaczenie, dyski mam zewnętrzne wiec bazowy nie musi być potworem

Pozdrawiam!
    Fotografia Ślubna Wągrowiec Pałuki Wielkopolska >> www.slubne-paluki.pl <<

Bywalec
    Miasto
    A, A

Domyślnie

kwota ??

najwazniejsze to dostep do zdjec (dysk twardy) jezeli cie stac to nawet hybrydowy SSD
    praca na wielu watkach wiec zarowno RAM (min 4 GB) jak i CPU (2 a nawet 4 rdzenie)

inna sprawa jest OS a tu polecam win 7 64 bit

reszta w miare kompatybilna ale bez przesady

no chyba ze Apple ale tu nie pomoge

Domyślnie

mały ssd do pracy powinien być wygodniejszy myśle bo słyszałem wiele dobrego o tych dyskach a przykładowa konf z jakimś proc. AMD ? (naprawdę szału nie potrzebuje- to co dałam mi laptop nie było cudem ale było znośne)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    jak ekonomicznie mocno to 1,5 - 2 tys zł
    Ostatnio edytowane przez FttSniper ; 16-03-2011 o 16:06 Powód: Automerged Doublepost
    Fotografia Ślubna Wągrowiec Pałuki Wielkopolska >> www.slubne-paluki.pl <<

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FttSniper Zobacz posta
    Na pewno są tutaj osoby co z konfigurowaniem komputerów są na Ty
    Na pewno znajdziesz takie osoby na forach komputerowych (pclab, chip itp). Powodzenia.

Strona 114 z 114 PierwszyPierwszy ... 1464104112113114

Uprawnienia umieszczania postów