Strona 110 z 114 PierwszyPierwszy ... 1060100108109110111112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 091 do 1 100 z 1137

Wątek: Jaki komputer?

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

Niektórzy uważają ze dla Apple HP itd.... Intel robi inne specjalne procesory, Nvidia specjalne układy grafiki, Samsung specjalne HDD, to samo z pamięciami i innymi podzespołami. I to wszystko wkładane jest do nieziemskiego laminatu a robią to kosmici na marsie

Tak jest też i w innych dziedzinach. Motor z wolnoobrotowym silnikiem wydający specyficzny dźwięk ma duszę. Woda ma różny smak. Prą płynący po droższych kablach jest inny.

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Max_im Zobacz posta
    Niektórzy uważają ze dla Apple HP itd.... Intel robi inne specjalne procesory, Nvidia specjalne układy grafiki, Samsung specjalne HDD, to samo z pamięciami i innymi podzespołami. I to wszystko wkładane jest do nieziemskiego laminatu a robią to kosmici na marsie .
    Ale poza Marsjanami to czasem jest prawda. Czasem cała, czasem częściowa. Proszę wyjąć procesor z serwera HP i spróbować kupić zamiennik. Niby taki sam, a jednak obudowa zdarza się inna. Z kolei niektóre graty z wyglądu takie same, bez błogosławieństwa producenta działać nie chcą. Produkcja, w odróżnieniu od składania, różni się tym, że stosuje się rozwiązania opracowane na własny użytek i chronione. Pomijając przesłanki, fakt istnienia takiej odwrotności składakowej unifikacji jest niezaprzeczalny. Co więcej, to właśnie unifikacja jest na rynku czymś nienormalnym. W każdej branży producenci starają się jak mogą różnicować rozwiązania, zmienić cokolwiek byle część z pokrewnej rzeczy nie pasowała.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Max_im Zobacz posta
    Motor z wolnoobrotowym silnikiem wydający specyficzny dźwięk ma duszę.
    Silniki Boxer (też "wydające specyficzny dźwięk") mają duszę, więc nie bluźnij ;-)
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez inmario Zobacz posta
    zapewne wymiana oleju jest dla niego czymś kosmicznym...
    no i widzisz oto sedno sprawy; bo jak rozumiem ty wymieniasz olej sam?
    ja tego nie robię choć wiem że teoretycznie jest to proste; wiem też że gdybym na prawdę chciał to nawet złożyłbym ten cholerny komputer samemu; ale nie zrobię tego bo:
    1. bardziej przychylam się do zdania Tom01 o komponentach dostępnych w osiedlowym sklepie komputerowym a wykorzystywanych przy składaniu tzw. markowych komputerów w fabrykach HP (gdziekolwiek by one nie były)
    2. szkoda mi czasu jaki musiałbym poświęcić na zgłębianiu wiedzy co z czym i gdzie kupić - wolę pobawić się z dzieckiem
    3. szkoda mi pieniędzy na pokrycie moich ewentualnych błędów
    4. szkoda mi nerwów a cierpliwość nie jest moją mocną stroną
    5. szkoda mi siebie gdy zobaczę uśmiech politowania mojego klienta jak będę mu tłumaczył że nie dam rady bo jeszcze nie kupiłem odpowiednio tanio procesora

być może uprzedzając pytanie; tak, gdyby 1dsmkIII był na części 30% tańszy to też bym go nie kupił aby poskładać go sobie samemu, dla mnie komputer to narzędzie, do tej pory w moim mniemaniu dosyć kiepsko przeze mnie wybierane

i dajcie spokój z tą HP czy Apple'owską religią - odnoszę wrażenie że to właśnie PCtowcy często chorują na jakiś kompleks taniego blaszaka
    pozdrawiam
    Tomek

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Eh... aż sprzątać się odechciewa .

Domyślnie iMAC 27'' 3.06GHz 4GB/1TB/HD4670

Witam
    iMAC 27'' 3.06GHz 4GB/1TB/HD4670
    Czy ktoś słyszał czy ktoś wie ?? Jako sprzęt do obróbki foto.
    Aktualnie mam HP 4x2.66 4gb ram na Windows vista monitor HP LP2475W jednak chciałbym go wymienić na Maca co sądzicie ?? jak się z nim pracuje w PS jak jest z wydajnością.
    Proszę o radę ??
    Regulamin pkt 8.
    canona 1D mark IV, 5d mark II , 24 II 1.4, 35 1.4, 85 1.2, 15 2.8 no i dedolight :-)

Uzależniony

Domyślnie

Wydajnosc Mac=PC w uproszczeniu.
    Pracuje sie tak samo, okna dialogowe maja inny wyglad guzikow.
    Przy wiekszych plikach uzywajac CS4 szybszy bedzie PC z powodu obslugi 64-bit jedynie w PC-towej wersji.

Domyślnie komputer do wydajnej pracy na RAW'ach z 5D markII

Po zakupie 5D II okazało się, że proces segregowania materiału po zdjęciach zaczął być starsznie nużący. Odświeżanie podglądu w Bridge trwa teraz 2-3 sekundy. To dramatycznie długo, jeżeli jest do przejżenia np. 2 tys. zdjęć. Jeszcze dłużej trwa podgląd 100%
    Sprawę ratuje trochę DPP z opcją Quick check tool. Tutaj nie muszę nawet czekać na podgląd 50%. DPP nie ma jednak tak rozbudowanych funkcji katalogowania, tagowania itp.

Moje pytanie:
    Jakiego sprzętu używacie do KOMFORTOWEJ pracy na RAW'ami z 5DII i ewentualnie jaki soft?
    Najchętniej coś z firmy sadowniczej, ale "od biedy" może być coś pod okno nr 7.

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Najmocniejszy Mac Mini z dobrym ekranem taki komfort zapewni.

Mam MacBook'a PRO SR 2,2, czyli sprzęt sporo starszy i wolniejszy i nie jest źle, niemniej jednak przy 20 warstwach na 21mpix TIFF, photoshop zaczyna się ciąć.

iMac'a olej, bo te ekrany są tragiczne, natomiast jeśli cię stać, to może pomyśl o Mac'u PRO podstawowym jakimś.

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

chyba z Apple'a to nie ma nic sensownego do zdjęć poniżej Maca Pro, ale to już nieźle kosztuje
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Strona 110 z 114 PierwszyPierwszy ... 1060100108109110111112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów