Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1137

Wątek: Jaki komputer?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Gratuluję (po raz nie wiem który) pewności siebie. Zajrzałeś chociaż do specyfikacji procesorów o których mowa? Czy po prostu wiesz?
    Muszę udowadniać umiejętność czytania? Skoro HP pisze o 6GB to logicznym jest, że bardziej prawdopodobny jest układ 3x2GB niż 2x2GB+2x1GB. Poza tym Intel w dokumentacji pisze coś takiego:

"The Intel Core i7 Processor supports the following types of memory organization:
    • Tri/Dual channel (Interleaved) mode. This mode offers the highest
    throughput for real world applications. Interleaving reduces overall memory
    latency by accessing the DIMM memory sequentially. Data is spread amongst the
    memory modules in an alternating pattern. (...)"

No i dodatkowy argument, tak się składa że mam komputer z takim rozwiązaniem a i system system operacyjny po włożeniu trzech modułów nie omieszkał pogratulować optymalnej konfiguracji pamięci.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 02-01-2010 o 22:04
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sid Zobacz posta
    O to chodziło
    Napisałem wcześniej co wiem, wg mojej najlepszej wiedzy w temacie 4 lub 3 slotów.

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

Niektórzy uważają ze dla Apple HP itd.... Intel robi inne specjalne procesory, Nvidia specjalne układy grafiki, Samsung specjalne HDD, to samo z pamięciami i innymi podzespołami. I to wszystko wkładane jest do nieziemskiego laminatu a robią to kosmici na marsie

Tak jest też i w innych dziedzinach. Motor z wolnoobrotowym silnikiem wydający specyficzny dźwięk ma duszę. Woda ma różny smak. Prą płynący po droższych kablach jest inny.

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Max_im Zobacz posta
    Niektórzy uważają ze dla Apple HP itd.... Intel robi inne specjalne procesory, Nvidia specjalne układy grafiki, Samsung specjalne HDD, to samo z pamięciami i innymi podzespołami. I to wszystko wkładane jest do nieziemskiego laminatu a robią to kosmici na marsie .
    Ale poza Marsjanami to czasem jest prawda. Czasem cała, czasem częściowa. Proszę wyjąć procesor z serwera HP i spróbować kupić zamiennik. Niby taki sam, a jednak obudowa zdarza się inna. Z kolei niektóre graty z wyglądu takie same, bez błogosławieństwa producenta działać nie chcą. Produkcja, w odróżnieniu od składania, różni się tym, że stosuje się rozwiązania opracowane na własny użytek i chronione. Pomijając przesłanki, fakt istnienia takiej odwrotności składakowej unifikacji jest niezaprzeczalny. Co więcej, to właśnie unifikacja jest na rynku czymś nienormalnym. W każdej branży producenci starają się jak mogą różnicować rozwiązania, zmienić cokolwiek byle część z pokrewnej rzeczy nie pasowała.

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Max_im Zobacz posta
    Motor z wolnoobrotowym silnikiem wydający specyficzny dźwięk ma duszę.
    Silniki Boxer (też "wydające specyficzny dźwięk") mają duszę, więc nie bluźnij ;-)
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Uprawnienia umieszczania postów