Pokaż wyniki od 1 021 do 1 030 z 1137

Wątek: Jaki komputer?

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    [*]jedna grafika GeForce GTX 295 (TDP 290W sam GPU, reszta chyba pomijalna)[*]stosowna ilość dysków/RAMu, jakaś "gamerska" dźwiękówka, wszystko na solidnej płycie[/list]...łapie się jeszcze jako "wypasiony komputer"?
    Chyba tak, choć mierzyłem o klasę wolniejsze grafiki. Coś jak GTS250. Nie mam ani nie miałem najszybszego GeForce'a nawet ręku.

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Wyniki, dla zestawu praktycznie takiego jak wyżej, wyszły takie:
    Wiem że są takie publikacje. Ja to zrobiłem dużo prościej. Wpiąłem się z rozsądnej jakości amperomierzem przed zasilaczem i zanotowałem średnio dla różnych zwyczajnych kompów ok 1A przy starcie i ok 0,6A w czasie pracy. Wypasione nieco więcej, energooszczędne nieco mniej. A mam wykształcenie elektroenergetyczne i elektryczne, więc raczej wiem jak to się robi.

Proponuję prosty test logiczny dla ludzi którzy nie mają wielkiej biegłości w elektrotechnice. 500-1000W to moc jak mały grzejnik typu "olejak". Jak takie coś się włącza to zdarza się często zaobserwować skokową zmianę świecenia żarówki w pomieszczeniu prawda? Więc jeśli komputer ciągnąłby podobnie, światło również podobnie reagowałoby. A tak jednak nie jest, nawet jak startuje poważny serwer wielkości pralki z zasilaczami 2x750W.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 01-01-2010 o 23:31
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Uprawnienia umieszczania postów