Strona 22 z 56 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 560

Wątek: Wiosenne promocje Canona

Coś już napisał Awatar Pavlik
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    Ja mam za to inne pytanie. Jesli kupuje sie zestaw KIT to jak wyglada sprawa wypelnienia wniosku zwrotu? Faktura jest jedna na zakup, w formularzach do wypelnienia jest zwrot za obiektyw i body ale nie razem. Czy ktos mial podobna zagadke? Czy wypelniam oddzielny wniosek na obiektyw i body a dolaczam jednen paragon i kody... Mam nadzieje ze nie zamotalem za bardzo ale chyba wiece o co chodzi.
    też nad tym myślałem, nawet chyba pytałem wcześniej. Sprawdziłem dziś wniosek o cash back i w liście produktów są już ujętę wszystkie zestawy
    (400D, 30D i 5D), także chyba nie tylko my mieliśmy zagadke
    still learning...ale idzie jak krew z nosa ??:

pawellewandowski.com

montewski
    Guest

Domyślnie cashback i igraszki skarbowe

witajcie,

podlacze sie do watku z pytaniem, czy ktos z Was przerabial temat casback'a w sytuacji gdy sprzet jest brany 'na firme' i stanowi koszt przychodu i z ktorego VAT jest rozliczany przez firme? Jak taki zwrot potraktowac? Oczywiscie mozna w ogole tego nie ujmowac w ksiegowosci ale ciekawi mnie jak to prawno-formalnie wyglada. Tak, wiem jest Canon, US i ksiegowa ale cala trojka dzisiaj nie dostepna ;D

M.

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

ja bym wypełnił kwity i wysłał ... cóz ci szkodzi nic nie mozesz stracić a mozesz wygrać

Początki nałogu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

To jak Panowie, którzy kupowali w FotoIt wysłaliście wymagane dokumenty? a może ktoś otrzymał już zwrot Sam właśnie myśle czy kupić u nich czy szukać dalej...

(b) Kserokopia dowodu zakupu - rachunek lub paragon;

I jeszcze prosiłbym o info bo nie jestem biegły w fakturach itp...

Więc jeśli w sprzedawcy drukują takie paragony jakie drukują chyba trzeba z nich zrezygnować, więc co można rozumieć przez słowo "rachunek"?. Czy jest to np faktura VAT wzięta na firmę. Czy może jakaś inna forma?
    Ostatnio edytowane przez Bonku5 ; 02-05-2007 o 09:26

Coś już napisał Awatar Pavlik
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Paragon - to wydruk z kasy fiskalnej (taki malutki )
    Rachunek - domniemuje że to faktura VAT po prostu

zakładam że każdy sklep/sprzedawca ma kase fiskalną (czasem tylko w teorii) i w przypadku braku konieczności posiadania f vat powinien udostępnić wydruk z takiej kasy
    still learning...ale idzie jak krew z nosa ??:

pawellewandowski.com

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Dodatkowo pojawiaja sie jeszcze wydruki komputerowe jako dowod zakupu w danym sklepie. Sam mialem taki przy zakupie mojego 30D. Na podstawie tego papieru wyplacili mi Cashback oraz moglem bez problemu wyslac na przetestowanie na Zytnia.

W sklepie Canona pani usilowala wcisnac mi kit ze aby dostac Cashback za aparat nalezy zakupic go w kraju zamieszkania. Ze kupujac aparat "niemiecki" z polskimi papierami ze sklepu takiego zwrotu nie dostane wiec zebym kupowal sprzet w Canonie. Ech ludzie czasami musza naprawde nisko upasc zeby przekonac do kupowania w danym sklepie.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Początki nałogu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Więc można normalnie skorzystać z faktury VAT?

Bo wtedy Cashback + zwrot podatku to juz sumka niezła

Dodatkowo pojawiaja sie jeszcze wydruki komputerowe jako dowod zakupu w danym sklepie. Sam mialem taki przy zakupie mojego 30D. Na podstawie tego papieru wyplacili mi Cashback oraz moglem bez problemu wyslac na przetestowanie na Zytnia.
    JaBlam a jak długo czekałeś na zwrot z Canona? I jeśli możesz to napisz jak wychodzą koszty tych przelewów międzynarodowych... mam zamiar dodatkowo do szkła wziąć lampę ale jest jedynie 60pln zwrotu i nie wiem czy się opłaca (żeby nie dali mi 80pln za przelew:/)

Aha to w końcu wysłałeś ten wydruk z komputera zamiast normalnego (oficjalnego paragonu)? nie robili żadnych problemów?

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Z tego co wszyscy pisali przy zwrocie nominalnym 590zł za 30D dostawali 570 więc będzie 20 zł..
    Pozdr
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

W sklepie Canona pani usilowala wcisnac mi kit ze aby dostac Cashback za aparat nalezy zakupic go w kraju zamieszkania. Ze kupujac aparat "niemiecki" z polskimi papierami ze sklepu takiego zwrotu nie dostane wiec zebym kupowal sprzet w Canonie. Ech ludzie czasami musza naprawde nisko upasc zeby przekonac do kupowania w danym sklepie.
    Czemu się dziwisz że ktoś chce pracować na swoja firmie a nie na niemiecką ? przecież oddziały narodowe canona to tak naprawdę zupełnie inne firmy i jedyne co je łączy to sprzedaż tej samej marki.

ale z tego co pamiętam w regulaminie jest napisane że w Polsce zwraca się za zakupione w Polsce etc ... a że zwracają i tak to inna sprawa.

Początki nałogu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

A jak w końcu jest z tymi paragonami z komputera bo właśnie dzwoniłem do gościa i mówił że nie ma w ogóle takich małych paragonów tylko specjalny program w którym się rozlicza i mówił że to są normalne paragony...

Ale mniejsza z tym więc Canon uznaje te wydruki z komputera bezproblemu?

Nawiasem mówiąc z fakturą 200pln więcej chciał więc nie opłaca się

Strona 22 z 56 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów