Witam,
Co to znaczy odpowiednie rachunki?
Wystarczy przejrzeć temat dotyczący poprzedniej promocji na zwrot pieniędzy przez Canona. W kilku miejscach pojawiła się informacja i wyjaśnienie, że nigdzie nie jest napisane, że mieszkaniec (obywatel) Polski musi kupić sprzęt koniecznie w Polsce (czytaj. musi mieć dokument zakupu z Polski). Przecież jesteśmy już w unii.
Wystarczy sprawdzić na stronie Canona z FAQ: cyt...
Promocja jest ważna w następujących krajach: Austria, Belgia, Czechy, Dania, Estonia, Finlandia, Francja, Grecja, Hiszpania, Holandia, Irlandia, Luksemburg, Niemcy, Norwegia, Polska, Portugalia, Słowacja, Szwajcaria, Szwecja, Węgry, Wlk. Brytania, Włochy. Aby otrzymać zwrot części zapłaty, produkt musi zostać zakupiony w jednym z tych krajów i musisz być konsumentem w kraju EEA (Wspólnota Europejska, Norwegia, Islandia i Liechtenstein) lub Szwajcarii.
Ja nie kombinowałem tylko kupiłem u TIPa. Otrzymałem niemiecki paragon. Nawet jeśli nie otrzymam 100 EURO zwrotu to i tak kupiłem taniej niż w większości sklepów internetowych.
BTW: teraz rozumiem dlaczego poprzedni użytkownicy z rozżaleniem wspominają dźwięk migawki z 10D. Przy niej migawka w 30D chodzi jak klekocząca taczka - jest niesamowicie głośna. Chyba Canonowi chodziło o zwracanie na siebie uwagi otaczających nas ludzi. Poza tym już bardziej kolorowego paska nie mogli wymyślićNo chyba, że różowy lub neonowo żółty.
PS: Chyba już wiem o co chodziło w tych "odpowiednich rachunkach" - z odpowiednią datą, po 1 kwietnia 2007 r. Chyba z powodu zmęczenia wolno kojarzę.
Dlatego jednym z kryteriów zakupu było otrzymanie sprzętu z rachunkiem wystawionym na dzień po 1 kwietnia 2007.