Odnośnie wcześniejszego pytania - tak, dostaliśmy w Fotoit co chcieliśmy, tj. faktury VAT. To co oni dają (wydruk z komputera) nie jest paragonem formalnie rzecz biorąc, tylko wydrukiem, który równie dobrze ja mogę wydrukować komukolwiek i przystawić pieczątkę z ziemniaka. Niemniej obojętnie z jakim papierem dostanie się (prawdopodobnie) cashback i jest on (prawdopodobnie) wystarczającym świstkiem do machania na Żytniej.
Mały OT: Swoją drogą powiem Wam, że spędziłem ostatnio dobre dwie godziny w Interfoto i z tego co widzę, kręcą tam podobnie (no może nieco mniej) niż w Fotoit. Obiektywy są zarówno z gwarancją producenta, jak też realizowaną przez sklep, oczywiście zależnie ile się zapłaci. Fakturę mogą wystawić, ale nie zawsze chcą, może czasami na coś innego, itd., itp. Coś, co mnie najbardziej dziwi, to fakt, że działając jako komis mają komplenie w d...ie pochodzenie sprzętu. Testowałem sobie 17-40, inny koleś testował używanego 1N i w obydwu przypadkach nie byli w stanie powiedzieć nic na temat wcześniejszego właściciela lub historii produktu. To już temat na oddzielny wątek, ale mam wrażenie, siedząc troche w różnych systemach foto, że wszędzie jest jakieś krętactwo (sprzedawców w sklepach) i całość odbywa się po partyzancku, choć handluje się wcale nietanim sprzętem. Może to specyfika naszego kraju ...