Pokaż wyniki od 1 do 10 z 560

Wątek: Wiosenne promocje Canona

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Ja mam za to inne pytanie. Jesli kupuje sie zestaw KIT to jak wyglada sprawa wypelnienia wniosku zwrotu? Faktura jest jedna na zakup, w formularzach do wypelnienia jest zwrot za obiektyw i body ale nie razem. Czy ktos mial podobna zagadke? Czy wypelniam oddzielny wniosek na obiektyw i body a dolaczam jednen paragon i kody... Mam nadzieje ze nie zamotalem za bardzo ale chyba wiece o co chodzi.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    Ja mam za to inne pytanie. Jesli kupuje sie zestaw KIT to jak wyglada sprawa wypelnienia wniosku zwrotu? Faktura jest jedna na zakup, w formularzach do wypelnienia jest zwrot za obiektyw i body ale nie razem. Czy ktos mial podobna zagadke? Czy wypelniam oddzielny wniosek na obiektyw i body a dolaczam jednen paragon i kody... Mam nadzieje ze nie zamotalem za bardzo ale chyba wiece o co chodzi.
    W Twoim przypadku - oddzielnie wniosek na każdy gadżet objęty promocją - i do każdego wniosku kserokopia paragonu (jeśli masz na jednym kilka obiektywów lub zestaw to kserujesz i dołączasz oddzielnie do każdego wniosku)
    Oj zamotałeś wystarczy troszkę poczytać:

http://canonlensacc2007.onlinerebates.com/faq.aspx

Istotne sa też zapisy w FAQ dotyczące kodów paskowych :
    " ... Q. Jakie kody paskowe należy wysłać do firmy Canon?

A. 1. Jeżeli zakupiono zestaw foto, to wyślij kod paskowy wycięty z zewnętrznego pudełka + kod paskowy z pudełka obiektywu i/lub akcesoriów.

2. Jeżeli zakupiono zestaw obiektywów, to wyślij kody paskowe wycięte z obu pudełek obiektywów.

3. Jeżeli zakupiono EOS 400D, 30D, 5D lub jeden z 22 obiektywów lub akcesoriów, to dostarcz kod paskowy z pudełka każdego produktu.

Gdy zakupiono EOS 30D + EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM + Speedlite 430EX, to wymagany jest kod paskowy z zewnętrznego pudełka i z pudełka EOS 30D.

Gdy zakupiono EOS 30D + EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM + EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM, to wymagany jest kod paskowy z zewnętrznego pudełka i z pudełka EOS 30D.

Gdy zakupiono korpus EOS 5D Body + EF 24-105mm f/4L IS USM + EF 100-400mm 4.5-5.6 L IS USM, to wymagany jest kod paskowy z zewnętrznego pudełka i z pudełka EOS 5D.

Coś już napisał Awatar Pavlik
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    też nad tym myślałem, nawet chyba pytałem wcześniej. Sprawdziłem dziś wniosek o cash back i w liście produktów są już ujętę wszystkie zestawy
    (400D, 30D i 5D), także chyba nie tylko my mieliśmy zagadke
    still learning...ale idzie jak krew z nosa ??:

pawellewandowski.com

montewski
    Guest

Domyślnie cashback i igraszki skarbowe

witajcie,

podlacze sie do watku z pytaniem, czy ktos z Was przerabial temat casback'a w sytuacji gdy sprzet jest brany 'na firme' i stanowi koszt przychodu i z ktorego VAT jest rozliczany przez firme? Jak taki zwrot potraktowac? Oczywiscie mozna w ogole tego nie ujmowac w ksiegowosci ale ciekawi mnie jak to prawno-formalnie wyglada. Tak, wiem jest Canon, US i ksiegowa ale cala trojka dzisiaj nie dostepna ;D

M.

Uprawnienia umieszczania postów