Cytat Zamieszczone przez c42 Zobacz posta
ja wycialem wszystkie kody a dwa udalo mi sie ladnie odkleic bez niszczenia pudelka... list do irlandii poszedl juz chyba z dobry tydzien temu i pozostaje czekac ze sie uda... dodam ze sprzedawca na allegro troche mnie naciagnal i sam nie wiem czy dobrze zrobilem... zaproponowal ze za dodatkowe 100zl wiecej do ceny body podesle kody do obiektywu 17-85IS... co daloby mi dobre 900zl zwrotu... oferta kuszaca i zaryzykowalem zamiast 3750 zaplacilem 3850 za body... de facto pudelko ktore otrzymalem nalezalo wlasnie do zestawo 30d + wspomniany obiektyw wiec ewidentnie rozdzielil parke... zobaczymy co z tego bedzie i czy jakikolwiek zwrot otrzymam...

ps. rachunek oczywiscie otrzymalem niemiecki i jest na nim ujete i body i obiektyw :]

Jesli by ci nie dal paragonu na obiektyw to mozglbys w ogole nic nie dostac. Tego typu zabiegi jak rozdzielanie zestawow jest nielegalne i nie po to Canon to skladal i dawal atrakcyjna cene zeby ktos zmienial zasady. No ale jak to zwykle Polacy szukaja gdzie by tu dodatkowa kase zarobic. Chcialem wczoraj kupic BODY 5D (sklepu nie bede podawal ale to w Krakowie jest) Przyszedlem po odbior body a facet wystawia mi pudlo po zestawie Kitowym 5D + 24-105 gdzie w srodku jest bialy karton z 5d. Obiektyw zostal sprzedany wczesniej. No i co? I guzik! Canon nie odda kasy bo kod z pudla swiadczy o tym ze jest to zestaw KIT a paragon potwierdza ze zakupione bylo tylko BODY wiec cos sie nie zgadza. COraz bardziej denerwuje mnie taka polityka. CHcesz cos kupic legalnie, dajesz pieniadze do sklepu a tu ciagle kombinowanie jakby klientowi wcosnac i jeszcze dobrze zarobic. Jesli ktos podobnie kupuje z ROZKITOWANYCH Kitow to niech sie nie ludzi ze dostanie zwrot. Informacja ze zrodla Canona. Ja oczywscie podziekowalem za taki towar. WOle sprzedac moje nowiutkie 24-105 i kupic oficjalny KIT zestaw z tym samym obiektywem (ktory na dodatek wyjdzie mnie taniej niz BODY oddzielnie z 24-105) niz wspierac takie nie do konca legalne akcje.

Poza tym nie wiem czy w przypadku KITU dozwolone jest wystawianie 2 oddzielnych paragonow. W koncu kupuje sie zestaw!