Strona 10 z 56 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 560

Wątek: Wiosenne promocje Canona

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Domyślnie ????

Cytat Zamieszczone przez adalbert Zobacz posta

Przyłączam się do tematu - czy ktoś już to sprawdził? Zamierzam kupić sprzęt od sprawdzonego TIPa z Allegro - będę miał rachunek z niemieckiego sklepu... Czy CASHBACK jako mieszkańca Polski mnie obejmie?
    Ponawiam pytanie - zwłaszcza w kontekście informacji na stronie CANONA:
    " To apply for your cashback and for full terms and conditions, please click here.Offer only valid in country of purchase.
    " LINK:http://canon2007promotions.onlinereb...po&view=promos

Pojawiła się w tym wątku nazwa sklepu FOTO IT... dzwoniłem dziś do nich w sprawie korpusu 5d i kilku szkieł - nie wiem, czy znana jest Wam ta sytuacja - jeśli tak - może ktoś bliżej potrafi to wyjaśnić. Cena 5d podawana na ich stronie internetowej to 9199zł brutto z fakturą VAT.. ale dowiedziałem się, że mogę u nich kupić 5d za 8099zł z paragonem "marżą" To oferta godna uwagi, jeśli faktura nie jest potrzebna - ALE jest jeden haczyk - mianowicie taki paragon nie pozwala skorzystać z wiosennej promocji Canona... zastanawiam się dlaczego? (rozmówca z firmy nie wyjaśnił tego zbyt logicznie - wspomniał tylko o tym, że "jak jest za niska cena - to Canon odrzuca taki wniosek" - co wydało mi się wierutną bzdurą - co tu cena ma do rzeczy?) Czy FOTO IT ściąga część sprzętu z USA? (to by wyjaśniało problem - promocja jest tylko dla rynków UE) i ten sprzedaje bez faktur - po cenie "allegrowej" ... czy ktoś badał ten temat?
    Jak to jest z paragonami u TIPów - zakładając, ze otrzymujemy od TIPa paragon z niemieckiego sklepu/hurtowni - czy w kontekście tego , co sygnalizowałem na początku postu (Offer only valid in country of purchase.) oznacza to, że z takim paragonem nie otrzymamy cashback? To dopiero początek promocji - ale może już ktoś zdążył ten temat "przerobić"....

Domyślnie

Ponawiam pytanie - zwłaszcza w kontekście informacji na stronie CANONA:
    " To apply for your cashback and for full terms and conditions, please click here.Offer only valid in country of purchase.
    " LINK:http://canon2007promotions.onlinereb...po&view=promos

Pojawiła się w tym wątku nazwa sklepu FOTO IT... dzwoniłem dziś do nich w sprawie korpusu 5d i kilku szkieł - nie wiem, czy znana jest Wam ta sytuacja - jeśli tak - może ktoś bliżej potrafi to wyjaśnić. Cena 5d podawana na ich stronie internetowej to 9199zł brutto z fakturą VAT.. ale dowiedziałem się, że mogę u nich kupić 5d za 8099zł z paragonem "marżą" To oferta godna uwagi, jeśli faktura nie jest potrzebna - ALE jest jeden haczyk - mianowicie taki paragon nie pozwala skorzystać z wiosennej promocji Canona... zastanawiam się dlaczego? (rozmówca z firmy nie wyjaśnił tego zbyt logicznie - wspomniał tylko o tym, że "jak jest za niska cena - to Canon odrzuca taki wniosek" - co wydało mi się wierutną bzdurą - co tu cena ma do rzeczy?) Czy FOTO IT ściąga część sprzętu z USA? (to by wyjaśniało problem - promocja jest tylko dla rynków UE) i ten sprzedaje bez faktur - po cenie "allegrowej" ... czy ktoś badał ten temat?
    Jak to jest z paragonami u TIPów - zakładając, ze otrzymujemy od TIPa paragon z niemieckiego sklepu/hurtowni - czy w kontekście tego , co sygnalizowałem na początku postu (Offer only valid in country of purchase.) oznacza to, że z takim paragonem nie otrzymamy cashback? To dopiero początek promocji - ale może już ktoś zdążył ten temat "przerobić"....
    W poprzedniej promocji dotyczącej zwrotu 590 zł (patrz temat http://www.canon-board.info/showthread.php?t=16147 , zwłaszcza końcowe wątki) temat ten był już poruszany.
    Też było kilka plotek:
    - że niby zakup 30D poniżej chyba 1200 Euro - to zwrotu nie będzie,.... ktoś kupił poniżej i dostał zwrot (http://www.canon-board.info/showthre...=16147&page=22)
    Informacja, że sprzęt trzeba kupić w Polsce żeby dostać zwrot też pojawiła się w podanym wyżej temacie..... jeśli dobrze pamiętam to ktoś mieszkający w Irlandii kupił 30D we Francji i zwrot dostał.

Ja kupiłem u Tipa na tyle tanio, że jeśli nie otrzymam zwrotu to i tak mam trochę kasy w kieszeni.

A myślę, że takie teksty ze strony sklepów czy TIPów mogą sugerować, że coś kręcą (nie odprowadzają podatku, ...). Albo zależy im na tym, żeby brać u nich w kraju (w sklepie) zamiast u TIPa.

Dlatego też odsyłam do :

http://www.canon-board.info/showthread.php?t=16147

wtedy wiele się wyjaśni.

Proszę zobaczyć jeszcze to:

a mialem 30d kupiony w fotoset za 3990 brutto. Niby byl to taki na ktory nie zwrotu (aparat z dystrybucji dla skosnookich), o czym sprzedawca lojalnie ostrzegal. Wyslalem jednak papiery i dzisiaj przyszla kasa.
    Na pudelku nie bylo oczywiscie zadnego kuponu, ani tez informacji o zwrocie.
    Ciekawe prawda ....
    Chyba wypije piwko za zdrowie naszej kochanej firmy

http://www.canon-board.info/showthre...=16147&page=41
    Ostatnio edytowane przez krzysp ; 06-04-2007 o 08:05
    link do stronki mojej żonki - cena jaką zapłaciłem za zgodę na zakup 17-40 L Potem już poszło bez "szantażu": 30d i 17-40 dla niej a dla mnie 5d i 24-105. Transakcja wiązana.

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

szkoda ze w stanach nie ma juz cash backow:/
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Bywalec Awatar tomasek
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

Jeśli dobrze rozumiem - w promocji mogą brać także firmy, nie tylko osoby prywatne? Bo pare złotych podatku zawsze też można zaoszczędzić...
    5D mk2 | 7D mk2 | S20/1.8 | C35/2 IS | C100/2.8L IS | C24-70/2.8L II | C70-200/2.8L | 580II

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez energia_ki Zobacz posta
    - fotoit nie wystawia paragonow, bo nie maja kasy
    czyli tylko ci, ktory biora od nich na fakture
    moga liczyc na zwrot z Canona???
    Kasy nie maja ale maja komputer z drukarka . Ja dostalem paragon jak kupowalem 50 1.4 i 85 1.8 , nie musialem brac faktury VAT zeby koniecznie miec jakis dowod zakupu.

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

W!

W polsce klient musi dostac dokument fisklany sprzedazy, czy to fakture VAT czy tez paragon fisklany. Taie przypadki, jak tu opisywane, iz FVAT zostanie wystawiona w terminie pozniejszym nie jest zgodna z polskim prawem i ustawa o rachunkowosci! Jezeli jakiegos towaru nie ma z 'podkladka' FVAT zakupu (lub innego dokumentu nabycia), takiego towaru nie mozna sprzedac detalicznie. Vitez, jezeli dostales paragon to musieliby Ci go wystawic poprzez drukarke, w tym przypadku fiskalna, co zakladam ze mialo wlasnie miejsce.
    Po raz kolejny w tym watku mnostwo dosc infantylnych dywagacji, poruszanych juz wczesniej w watku o zwrocie pieniedzy za 30D i polecam przeczytanie tamtego watku uwaznie!

Zdrowko

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Pojawiła się w tym wątku nazwa sklepu FOTO IT... dzwoniłem dziś do nich w sprawie korpusu 5d i kilku szkieł - nie wiem, czy znana jest Wam ta sytuacja - jeśli tak - może ktoś bliżej potrafi to wyjaśnić. Cena 5d podawana na ich stronie internetowej to 9199zł brutto z fakturą VAT.. ale dowiedziałem się, że mogę u nich kupić 5d za 8099zł z paragonem "marżą" To oferta godna uwagi, jeśli faktura nie jest potrzebna - ALE jest jeden haczyk - mianowicie taki paragon nie pozwala skorzystać z wiosennej promocji Canona... zastanawiam się dlaczego? (rozmówca z firmy nie wyjaśnił tego zbyt logicznie - wspomniał tylko o tym, że "jak jest za niska cena - to Canon odrzuca taki wniosek" - co wydało mi się wierutną bzdurą - co tu cena ma do rzeczy?)
    ja skusilam sie na 5D za 8099 [tyle podano mi przez telefon,
    potem na miejscu chciano 8199, w koncu szef [?] zdecydowal,
    ze po cenie ustalonej telefonicznie]
    i dopiero przy kupowaniu dowiedzialam sie
    ze nie dostaje ani zadnego paragonu,
    ani gwarancji producenta,
    a tylko gwarancje sklepowa - i tu tez, jak w przypadku podanym
    przez adalberta, tlumaczenia byly mętne i nic z nich nie wyniklo
    to samo bylo przy zakupie obiektywu 24-70
    ktory kupilam po ich normalnej cenie, a nie żadnej 'okazyjnej'

tez bym chciala sie dowiedziec, o co chodzi
    w tym całym odmawianiu wysatwiania faktur, gwarancji czy paragonow

aha, a informacja, ze że "jak jest za niska cena - to Canon odrzuca taki wniosek" nie przejmowalabym sie w ogole, bo ilosc glupich informacji,
    jakie uslyszalam od skadinad bardzo sympatycznych panow z fotoit,
    jest dosc spora [jak ktos bedzie ciekawy, to moge pocytowac]
    - w kazdym razie w niedziele 1.04 na gieldzie w stodole
    pan z fotoit nie mial bladego pojecia o promocji canona
    i tlumaczyl, ze ludziom cos sie pomylilo, bo to bylo jakis czas temu
    na 30D i sie skonczylo, a zadnej nowej nie ma
    to ja dziekuje za takie informacje

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Kasy nie maja ale maja komputer z drukarka . Ja dostalem paragon jak kupowalem 50 1.4 i 85 1.8 , nie musialem brac faktury VAT zeby koniecznie miec jakis dowod zakupu.
    dzieki za odpowiedz, Vitez
    niestety, w moim przypadku komputer z drukarka nie zostal uzyty
    panowie uparli sie, ze ich sklepowa karta gwarancyjna
    z ich pieczatka, wypisana data, cena, numerem seryjnym
    wystarczy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

aha, a informacja, ze że "jak jest za niska cena - to Canon odrzuca taki wniosek" nie przejmowalabym sie w ogole, bo ilosc glupich informacji,
    jakie uslyszalam od skadinad bardzo sympatycznych panow z fotoit,
    jest dosc spora [jak ktos bedzie ciekawy, to moge pocytowac]
    Dawaj pośmiejemy się.

W temacie: paragon jest ważny tylko z kasy fiskalnej. Nie może być drukowany na kompie. Ten ostatni jest raczej dowodem na to, że sprzedawca nie odprowadził za towar Vat-u .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

...
    i dopiero przy kupowaniu dowiedzialam sie
    ze nie dostaje ani zadnego paragonu,
    ani gwarancji producenta,
    a tylko gwarancje sklepowa - ...
    to chyba oznacza (na 99,9%), że Twoja 5 pochodzi spoza rynku UE ... w przeciwnym wypadku mogłabyś swobodnie serwisować ją na żytniej. Pewny TIP z aparatem z Niemiec jest w tej sytuacji chyba (?) lepszym rozwiązaniem - zwłaszcza, jeśli się nie mieszka w Warszawie (ceny zbliżone) - ale to swobodna dygresja...
    energia_ki czy miałaś możliwość podpięcia 24-70 do puszki i przetestowania jej ? (w rozmowie telefonicznej zapewniano mnie, że mogę przyjechać do nich z lapem i podpiąć nawet kilka 24-70 - podobno zawsze na stanie mają kilka egzemplarzy

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Dawaj pośmiejemy się.

W temacie: paragon jest ważny tylko z kasy fiskalnej. Nie może być drukowany na kompie. Ten ostatni jest raczej dowodem na to, że sprzedawca nie odprowadził za towar Vat-u .
    No to ja mam taki dowód :smile: Paragonik drukowany z komputera, ale gwarancja już normalna - europejska Canona. Oj dziwny jest ten sklep - na pewno coś kombinują w papierach.
    Tak BTW, to nie dotyczy to tylko Canonów - jak byłem we czwartek, to jeden koleś macał D2x i też usłyszał, że jak faktura, to po dwudziestym kwietnia. Czy ten dwudziesty to taka magiczna data, czy może po prostu wynika z ich pokrętnych rozrachunków

Strona 10 z 56 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów