Ponawiam pytanie - zwłaszcza w kontekście informacji na stronie CANONA:
" To apply for your cashback and for full terms and conditions, please click here.
Offer only valid in country of purchase.
" LINK:
http://canon2007promotions.onlinereb...po&view=promos
Pojawiła się w tym wątku nazwa sklepu FOTO IT... dzwoniłem dziś do nich w sprawie korpusu 5d i kilku szkieł - nie wiem, czy znana jest Wam ta sytuacja - jeśli tak - może ktoś bliżej potrafi to wyjaśnić. Cena 5d podawana na ich stronie internetowej to 9199zł brutto z fakturą VAT.. ale dowiedziałem się, że mogę u nich kupić 5d za 8099zł z paragonem "marżą" To oferta godna uwagi, jeśli faktura nie jest potrzebna -
ALE jest jeden haczyk - mianowicie taki paragon nie pozwala skorzystać z wiosennej promocji Canona... zastanawiam się dlaczego? (rozmówca z firmy nie wyjaśnił tego zbyt logicznie - wspomniał tylko o tym, że "jak jest za niska cena - to Canon odrzuca taki wniosek" - co wydało mi się wierutną bzdurą - co tu cena ma do rzeczy?) Czy FOTO IT ściąga część sprzętu z USA? (to by wyjaśniało problem - promocja jest tylko dla rynków UE) i ten sprzedaje bez faktur - po cenie "allegrowej" ... czy ktoś badał ten temat?
Jak to jest z paragonami u TIPów - zakładając, ze otrzymujemy od TIPa paragon z niemieckiego sklepu/hurtowni - czy w kontekście tego , co sygnalizowałem na początku postu (Offer only valid in country of purchase.) oznacza to, że z takim paragonem nie otrzymamy cashback? To dopiero początek promocji - ale może już ktoś zdążył ten temat "przerobić"....