chciałbym to móc samemu wypróbować, na razie jednak sprzętu brak
nota bene będzie chyba opcja resetu wszystkich ustawień, więc ilość problemów raczej się zmniejszy IMHO
chciałbym to móc samemu wypróbować, na razie jednak sprzętu brak
nota bene będzie chyba opcja resetu wszystkich ustawień, więc ilość problemów raczej się zmniejszy IMHO
Strasznie nerwowe reakcje koledzy ... tak wiem Canon zawsze jest cacy nawet jak nie działa
Fotografowałem EOSami już 10 lat temu więc wiem na co mam się szykować dobrego a dzięki forum wiem również na co złego
No chyba, że dziesiątki kolegów z forum pisząc o FF i BF zmyśla
A myślisz, że z jakiego powodu chcę porzucić bezbłędnie działającego E-1 ??SVEN ... A jak juz będziesz fotografował te linijki, to weź pod uwagę, że głębia ostrości w 5d z podpiętym 85/1,2 jest trochę inna niż u olka z podpiętym szkłem 2,8
PS. A w ogóle to który był wczoraj ....1.04.![]()
Ostatnio edytowane przez Magus ; 02-04-2007 o 09:23
Canon 5D + BG-E4 + Ee-S + 580 EX mkII + Gossen + Manfrotto + Elinchrom
Canon 24-70 f/2.8 L + 85 f/1.2 mkII L + Sigma 150 f/2.8 EX
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Eeeee tam od razu biczowanie...
Czekamy na efekty i odpowiedź Magusa: http://forum.olympusclub.pl/topics23...3f222ff2#96320
Poza tym, po tym co właśnie wyczytałem na temat Nikona (http://www.amateurphotographer.co.uk...ws_115110.html) Canon pozostaje jedyną alternatywą dla chcących/potrzebujących pełnej klatki.
I cyfra i analog...
Witam!
Chyba należę do tych pechowców, ponieważ body 5D, które kupiłem, po uprzednim testowaniu 2 sztuk pożyczanych od kolegów, ostrzy fatalnie. I nie ma tu ani BF, ani FF, po prostu ostośc zdjęć z aparatu odpowiada takim, jakie robi się jednorazowym analogowym kompaktem za 30 zł.Dodam, że fotki robiłem z użyciem e-Lek 16-35, 24-105, 70-200 f/4 i stałek 50f/1.4 i 85 f/1.8.
Obecnie sprzęt od półtora tygodnia jest na Żytniej, wraz z 3 obiektywami, czekam na efekty.Oczywiście body jest na gwarancji, więc naprawa bezpłatna, problem tylko z tym, ze jak mi powiedziano konieczna może byc regulacja szkieł, a to juz gwaranacja body przeciez nie odbejmuje...
Stąd, mimo ogromnej sympatii do systemu, i faktu, że 5D jest moim czwartym body Canona, uważam, że problem nie jest wyimaginowany.Zazdroszczę tym, którzy nie wiedzą o czym piszę..
ale za rozjechane szkła, które trzeba skalibrować 5D chyba nie odpowiada?