Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 80

Wątek: 5D – kalibracja, justowanie...

Domyślnie

Z tym, że to jak Canon sobie radzi z kontrolą jakości to nie powinien być mój problem ... niech zatrudnią 100 kontrolerów więcej - kupując 85L f/1.2 za ok 7 000 PLN i body za 10 000 PLN nie powinno być takiej sytuacji, że ja się zastanawiam czy to razem zadziała !!

Z drugiej strony rozumiałbym problem kontroli jakości 350D etc a nie body xD, xDs i szkieł L po kilka tysięcy złotych, któych nie produkuje się aż takiej dużej ilości! No bo ile może być na rynku wyprodukowanych 85L f/1.2 ??
    Canon 5D + BG-E4 + Ee-S + 580 EX mkII + Gossen + Manfrotto + Elinchrom
    Canon 24-70 f/2.8 L + 85 f/1.2 mkII L + Sigma 150 f/2.8 EX

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Magus, ale czy ty już wiesz, że masz problem?
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Początki nałogu Awatar Moris
    Miasto
    Alt Tarnowitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Magus Zobacz posta
    Bo bez kalibracji ponoć nie ma szans trafiać f/1.2 w punkt -a nie kupię szkła f/1.2 by focić tylko na f8 - sprzęt ma na siebie zarabiać a nie leżeć w serwisie.
    "Ponoć" - robi wielką różnicę
    Ostrzone na rzęsy lewego oka midelki - [ ISO 800 ; 1/500 ; F 1,2 ] - fota cropnięta i wywołana z RAW-a - zero wyostrzania !!
    Moje 5D + użyczone 85 f/1.2 na targach Łódzkich, kto raz był wie jakie tam są warunki .

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dla mnie to żenada. Mam jeszcze sprzęt Olka - i nigdy z żadnym szkłem nie miałem BF ani FF, nigdy!
    Żenada to jest narzekanie na sprzet ktorego jeszcze nie masz w reku oraz wierzenie slepo tylko i wylacznie opiniom internetowym.

Przeczytaj ze zrozumieniem, szczegolnie druga czesc mojego postu:
    http://canon-board.info/showpost.php...&postcount=149

I kolejny ku rozwadze:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=18987

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Moris - ja przez te targi jutro/wtorek zamawiam 85/1.2, wreszcie miałem okazje przypiąć to szkiełko na dłużej(prawie przykleiłem się do standu canona) i ostro zawróciło mi w głowie.

Pzdr.
    Ostatnio edytowane przez towersivy ; 01-04-2007 o 15:49

sv
    Guest

Domyślnie

Magus: może poczekaj aż dostaniesz sprzęt zanim zaczniesz marudzić?

mój 5d jest moim 5 body (cyfrowym) Canona i nigdy nie miałem z żadnym szkłem problemu FF czy BF (a mam tych szkieł trochę). Muszę chyba zacząć fotografować linijki :-)

Wiesz, trochę Ci się dziwię, że kupujesz sprzęt, z góry zakładając, że dostaniesz kupę złomu. Może zostań przy olku skoro jest taki miodny.

A jak juz będziesz fotografował te linijki, to weź pod uwagę, że głębia ostrości w 5d z podpiętym 85/1,2 jest trochę inna niż u olka z podpiętym szkłem 2,8

Miasto
    Kraków

Domyślnie

problem o którym pisze habakus to IMHO raczej problem tego obiektywu (o czym zresztą uprzedzałem ). Skąd innąd, to coście wszyscy takie mądrale z tymi tekstami do Magusa? Człowiek buli i wymaga, kurde co to takie dziwne?

Dopiero zaczyna Awatar mrSaint
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Skąd innąd, to coście wszyscy takie mądrale z tymi tekstami do Magusa?
    Kubman, jeszcze nie dostal sprzetu a juz pewne zalozenia poczynil, juz nawet chce wiztyte na Zytniej zamawic!

Zamówiłem Canona D5 z gratami, 24-70 f/2.8L i 85 f/1.2 L i wychodzi na to, że pierwsze co po odbiorze muszę zrobić to oddać sprzęt za grubo ponad 20 000 do kalibracji
    ......
    Liczę jeszcze na szczęście, że niby moje egzemplarze z moim 5D będą trafiały w punkt ... na wszelki wypadek jednak postaram się umówić sobie termin na Żytniej.
    Jakis kolejny kolezka przeczyta pospiesznie powyzszy watek i plota pojdzie.........baby het gadaja.........ze na "dzien dobry" trzeba wszytskie elki do kalibracji oddawac

Moje 5D jak narazie trafia punkt, nigdy nie fotografowalem linijek! jak mam "zepsute" zdjecie uznaje to za swoj blad.

pzdr

Miasto
    Kraków

Domyślnie

ja tam widzę uśmieszek w cytowanym tekście. I dalej się podpisuję pod tym, że sprzęt za takie pieniądze MA działać bez zarzutu. Fakt, że takie tematy się pojawiają (no bo o tym właśnie jest ten wątek - vide 1szy post) jest dla mnie skandalem. Niech wejdzie konkurencja, proszę.

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    ja tam widzę uśmieszek w cytowanym tekście. I dalej się podpisuję pod tym, że sprzęt za takie pieniądze MA działać bez zarzutu. Fakt, że takie tematy się pojawiają (no bo o tym właśnie jest ten wątek - vide 1szy post) jest dla mnie skandalem. Niech wejdzie konkurencja, proszę.
    a ja to czekam aż wzorem nowego 1d mk III we wszystkich puszkach Canona pojawi się możliwość justowania BF i FF. jak się ludziska zaczą tym bawić; ustawiać, przestawiać; to dopiero będzie przednia zabawa, a ilość userów z FF i BF znacznie wzrośnie :-)

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów