Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: 30D - podświetlanie punktów AF

Początki nałogu Awatar jatzzek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie nigdy nie szmyrgalem przy matowce. Kiedys uzylem szerokiego, bardzo delikatnego pedzelka do usuniecia syfu. To byl jedyny raz kiedy zblizylem sie z czymkolwiek do matowki. Ale pedzelek byl bardzo delikatny (z jakiegos specjalnego wlosia, do czyszczenia soczewek wlasnie) i chyba nie byl jakis zatluszczony. Ile kosztuje wymiana matowki na Zytniej?
    why waste your time looking for proof?
    what if the answer is never the truth?

Początki nałogu Awatar SebaWolf
    Miasto
    Warszawa/Mława

Domyślnie

do 5d wymiana matówki pierwszej bo ponoć są dwie kosztowała mnie dziś 97zł

Początki nałogu Awatar jatzzek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A to do 30D powinno byc taniej. Czyli w ostatecznosci po prostu wymienie matowke.
    why waste your time looking for proof?
    what if the answer is never the truth?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jatzzek Zobacz posta
    A to do 30D powinno byc taniej. Czyli w ostatecznosci po prostu wymienie matowke.
    W 20D wymiana plytki z punktami AF to ok 100zl (chyba 95zl) wiec nie spodziewaj sie zeby matowka byla taniej. Podejrzewam ze kolega wyzej rowniez moze o tmy pisac. Nie ma dwoch matowek ani w 20D ani w 30D ani w 5D. Jest po prostu osobno matowka i osobno plytka z punktami AF.

Bywalec Awatar decha
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Też mi się wydaje, że może to być wina matówki. W 350D jeden z punktów mam z dodatkową obwódką bo się troche rozjechał na matówce. W 30D wszystko działa bez zarzutu

Początki nałogu Awatar SebaWolf
    Miasto
    Warszawa/Mława

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SebaWolf Zobacz posta
    do 5d wymiana matówki pierwszej bo ponoć są dwie kosztowała mnie dziś 97zł
    powtórzyłem za tym co powiedzieli w serwisie, widać płytkę z punktami AF też nazywają matówką

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jatzzek Zobacz posta
    theremin: w takim razie ja i ErnestPierwszy mamy walniete egzemplarze 30D

EDIT:

Pewnie, ze szkoda czasu, dlatego wole robic zdjecia. O problemie przypominam sobie wlasnie w momencie robienia tychze, kiedy ostrzac manualnie nie widze potwierdzenia ostrosci. Wiec nie jest to duperela, bo przez nia nie mam pewnosci, czy zrobie ostre zdjecie.
    Tam zaraz walnięte Jestem zachwycony 30D, który pod każdym względęm jest lepszy od 350 Do AF mam jeszcze kropkę-potwierdzenie po prawej. W sumie na niej się skupiam czy jest LOCK czy nie...
    Robię zdjęcia i sikam na to podświetlenie. Sprawdzałem w sklepie 3 inne egzemplarze body i każde poświetla tak samo słabo. W innych warunkach moja 30-stka podświetla mocno, po prostu TTTM i już.
    Musiałbym spaść z 15 piętra, żeby zanosić SPRAWNE body do serwisu, dziękuję, tylko coś mogą zepsuć, albo podmienią na jakieś inne (he he).

wredniak
    Guest

Domyślnie

patrzyłem na swoje aparaty i wydaje m sie, że to jest taka konstrukcja aparatu.
    podświetlenie AF zmienia się z czarnego na czerwony, jednak kiedy patrzymy na coś bardzo jasnego, pod słońce czy w reflektor różnica jesteśmy oślepiani i nie widzimy tej zmiany. w 350d podświetleniem była bardzo jasna kropka, w 30d jest o wiele delikatniejsza obwódka.

jeśli pod światło 'nie działa' ale kierując na ciemny obiekt 'ponownie działa' to aparat jest sprawny.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów