Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Wątek: Sigma 100-300 f4 + extender

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez scooter Zobacz posta
    tylko sprawdź czy ci do torby/plecaka wejdzie umnie się nie mieści
    Ta Sigma nie jest wcale wielka. Wymiarami odpowiada właśnie stałce 300/4 L IS.

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

Jest o centymetr dłuższa.
    Mam Lowepro Orion AW i mi się nie mieści w pionie a w poziomie nie ma jak tego wygodnie położyć !!!

Dan06
    Guest

Domyślnie

Ja od połowy roku noszę ten obiektyw w tej samej torbie tzn. Orion AW specjalnie nie wystaje, tylko lekkie wybrzuszenie na pokrywie, ale jest ok.
    polecam i torbę i obiektyw.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Ta Sigma nie jest wcale wielka. Wymiarami odpowiada właśnie stałce 300/4 L IS.
    Większa zbytnio nie jest ale cięższa zauważalnie. W każdym razie robi organoleptycznie bardzo rzetelne wrażenie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał
    Miasto
    Rzeszów/Kraków

Domyślnie

Kolekcjoner - organoleptycznie baardzo pozytywne wrażenie. A nawet na photozone ładnie wypadła ... i dalej nie wiem czy szukać i czekać na 300/4 L czy brać tą sigmę ...
    30D+kit+50/1.8MkII
    Jestem strzelcem wyborowym. Zawsze strzelam na wyborach.
    Moje plgnioto.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kettler Zobacz posta
    ... i dalej nie wiem czy szukać i czekać na 300/4 L czy brać tą sigmę ...
    No ale to możesz tylko Ty stwierdzić. Czy bardziej potrzebujesz zoom'a czy stałki. Z wiadomymi konsekwencjami obu wyborów.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał
    Miasto
    Rzeszów/Kraków

Domyślnie

Powiem tak, chciałbym stałke ze względu na jakosc ale kusi uniwersalnosc ...
    30D+kit+50/1.8MkII
    Moje plgnioto.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kettler Zobacz posta
    Powiem tak, chciałbym stałke ze względu na jakosc ale kusi uniwersalnosc ...
    No czyli masz standardowy dylemat. Zupełnie jak mój kolega. Chciał kupić 400/5.6L i już właściwie był zdecydowany. Tylko że miał pecha , bo spotkał mnie . A ja mu wspomniałem jeszcze o 100-400 IS i teraz chłop się zastanawia co robić . Zwłaszcza że IS kusi .
    Kapitan Wagner

Coś już napisał
    Miasto
    Rzeszów/Kraków

Domyślnie

No tak ... o 100-400 tez myslalem ale ja jednak jestem w stosunku do IS na nie ;-) i to odpadlo ...400/5.6 kapke ciemne ... 300/4 super! ale 100-300/4 tez jest niezle. Nie dosc ze jakosc naprawde spoko no to jeszcze zoom - stosunkowo jasny jak na taki zakres ogniskowych...

I jest pytanie czy roznica miedzy 300/4 a 100-300/4 bedzie az taka DUZA zeby kupowac stalke czy pusc w szklo uniwersalne ... przynajmniej, bardziej uniwersalne.

pozdrawiam!
    30D+kit+50/1.8MkII
    Moje plgnioto.

Bywalec
    Miasto
    Radom

Domyślnie

W sumie mam też podobny dylemat z tele... stałaka- mało uniwersalna, choć jakość optyczna kusi... S100-300 f4 kontra c100-400L 4,5-5,6... raczej canon ze względu na is oraz 100mm więcej... chyba warto dołożyć parę groszy i nabyć 100-400?

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów