Wie ktoś może jak się taki zestawik sprawuję?
Niestety na 300/4L chyba nie da rady uzbierać i myślę o jakimś tańszym zamienniku z F4 na 300mm ...
Może ma ktoś jakieś sample w okolicach pełnej dziury ??
pozdrawiam
Wie ktoś może jak się taki zestawik sprawuję?
Niestety na 300/4L chyba nie da rady uzbierać i myślę o jakimś tańszym zamienniku z F4 na 300mm ...
Może ma ktoś jakieś sample w okolicach pełnej dziury ??
pozdrawiam
Widziałem taki zestaw w akcji i rezultaty były całkiem zadowalające. Zresztą bodaj na photozone.de są również MTFy dla tego szkła z TC 1.4x.
Sam używam wspomnianego 300/4 IS praktycznie zawsze z TC. I chociaż to jest doskonałe rozwiązanie (przynajmniej moich potrzeb), to często brakuje mi możliwości zoomowania. Dlatego też przymierzam się w któryś weekend do przetestowania tej Sigmy. Gdyby miała IS, to wziąłbym ją w ciemno![]()
miałem doczynienia troszeczkę z canonem 300 f4 L z konw. cóż powiedzieć rewelka. sam używałem jakiś czas z powodu brakuy funduszy na L - sigmy 300 f4 z 20d i byłem zadowolony.
jeśli cię interesuje jakieś porównanie - pozwoliłem sobie na takie jedno - zajrzyj:
tu
Ostatnio edytowane przez moregun ; 27-03-2007 o 22:51
Na Tym porównaniu Canon 70-200F4 wypada dla mnie zdecydowanie lepiej.
5D + L
oczywiście że widać różnice (no może ostrość co do mm nie jest w tym samym punkcie) ale nie jest kolosalna a spójrz na testy 70-200 f4 na photozone
przynajmniej teoretycznie jest super, więc ta sigma o tyle starsza nadrabia tym ze to stałka i jakość znacznie nie odbiega. ja bym powiedzial ze nie problem w ostrości tylko w lepszym kontraście canona choć lekko ociepla jak to eLka. chodziło mi o pokazanie róznicy miezy tą amatorską sigmą a eLką jako alternatywe.
aha ostrośc nie jest na emblemacie tylko lekko po lewej (naszej)
Ostatnio edytowane przez moregun ; 27-03-2007 o 23:15
50D Kit, canon 400 F2.8 L
http://www.jaroslawwlazly.pl
zawsze jest salon sigmy gdzie mozesz pozyczyc na 3 dni ale za niezłą kase a jeśli nie to ze swoim obiektywem i statywem zajsc do najblizszego sklepu foto i poprosic sprzedawcy czy mozna zrobić maly teścik przez otwarte okno i porównac.
bigjon - Sigma Pro Centrum![]()
zostawiasz 66%ceny szkła i za 3 dni płacisz 200złotych ...i się bawisz dowoli
tylko sprawdź czy ci do torby/plecaka wejdzieumnie się nie mieści
scooter - możesz jakieś sample z bojów z tą sigma rzucić na email ?