Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Wątek: Canon 430EX - Fotojoker.

Domyślnie 580EX - FotoJoker.

Witajcie,
    odgrzewam stary wątek, gdyż sytuacja z lampami staje się coraz dziwniejsza.
    Na aukcjach allegro pojawiają się modele 580EX lub EXII albo jako aukcje prywatne, albo w kosmicznych cenach - co o tym myślec??
    Wczoraj korzystając z chwili wolnej wstapiłem do FotoJoker w Galerii Dominikańskiej (Wrocław) i jest dostępna 580EX od reki za cenę 1699.
    Ale dylematy nadal pozostały - czekać aż pojawia sie kolejne partie na allegro, czy może poczekać jeszcze kilka chwil, az zjawi sie 580EXII dostępna od reki.
    Nie mam zbyt wielkiej potrzeby zakupu, ale nie można sie zatrzymać w rozwoju

Z góry dziekuję za informacje,.

Początki nałogu Awatar SdoubleU
    Miasto
    Poznań, Poland

Domyślnie

Canona jak zwykle prowadzi swoją politykę. Wprowadzając nowy towar (580 EXII) wycofuje stary. Nowość jest droga bo to nowość a zwykła 580 podrożała bo zaczyna jej brakować. Jedyna rada, jeżeli nie potrzebujesz w tej chwili, poczekać na ustabilizowanie się cen EXII.
    SdoubleU
    ---------------------------
    Canon :-D

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SdoubleU Zobacz posta
    Nowość jest droga bo to nowość
    A to ciekawe... skad ta informacja ze droga? Bo informacje ze swiata (USA, UK, gdzies w watkach np tu: http://canon-board.info/showthread.php?t=19874 pod koniec) przecza temu.

Coś już napisał Awatar Jarooo
    Miasto
    Zgierz

Domyślnie

Mnie się udało znaleźć i kupić w Łodzi w FJ 430EX właśnie za 899 zł z 2 letnią gwarancją.
    EOS 50D|EF24-105/4LIS|Velbon

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Mały offtop: Właśnie chciałem wejść na stronkę FJ i... chwilowo nie odpala. Przypadkiem spawdziłem sobie ich numer IP i okazuje się, że mają taki sam jak sklep FotoBasia. - No i FB również chwilowo nie odpaliła. :]
    Może to i zbieg okoliczności, że oba serwisy są na tym samym serwerze i projekt strony jest tego samego autorstwa... ;-)
    Jak FJ handlował jeszcze Tamronem to Tamron podawał, że mają siedzibę w Raciborzu a znowu Fotobasia dowozi towar z Tychów... Sherlockiem to ja nie jestem, ale może ktoś kto wie (a nie dedukuje) dopisze tutaj jak to jest, że FJ sam sobie robi konkurencję? A może FB wypycha bez kosztów lokalowych towar zalegający u FJ?
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Bywalec Awatar krzypol
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jarooo Zobacz posta
    Mnie się udało znaleźć i kupić w Łodzi w FJ 430EX właśnie za 899 zł z 2 letnią gwarancją.
    To się jeszcze załapiesz na promocję Canona - zwrot 60 zł

Bywalec
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Muszę się pochwalić, że także stałem się dziś szczęśliwym posiadaczem 430EX zakupionym w Foto Jokerze w Zielonej Górze. Ale chodziłem za nią ponad pół roku. W mojej mieścinie (3 foto jokery) można bez problemu dostać 580-tkę za straszne jak dla mnie fotoamatora pieniądze, ale 430-tki to już dawno tu nikt nie widział. Jakież było moje zdziwienie jak przedwczoraj dojrzałem taką lampkę w jednym ze sklepów. Oczywiście mieli tylko jeden egzemplarz - na szczęście zdążyłem. Mimo wszystko trochę dziwną jest dla mnie polityka Canona, nie chce mi się wierzyć żeby mieli tak małe moce przerobowe by nie wyprodukować ich wystarczającą ilość.

Początki nałogu Awatar michal.s
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Problem z dostępnością nie wynika z braków towaru w magazynach, tylko z powodu rozwiązania Canon Polska i transportem sprzętu zagranicy.

Poza tym na stronach fotojkera teraz piszą przy 430ex pełna dostępność, przez kilka tygodni w ogóle ich nie mieli.

Sam się niedługo do nich wybieram po tą właśnie lampkę, 899 zł to jedna z najtańszych cen jakie znalazłem
    Pozdrawiam - Michał Słonczyński

Bywalec
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Rozmawiałem z babką która sprzedaje w Foto Jokerze gdy kupowałem swoją lampkę i powiedziała mi, że to nie sklep decyduje co mają przywieźć tylko centrala która niby widzi co w danym sklepie jest a czego nie ma. Trochę to dziwne i zalatuje mi komuną gdy "towarzysze" decydowali czego w danym momencie mi potrzeba. Na plus za to przemawia faktycznie cena - jedna z najniższych na rynku. Nawet na alledrogo nie kupi się zbytnio taniej.

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

To prawda że maja taniej niż na allegro. Ostatnio tez byłem w FJ i mieli Pendrive 2gb za 49zł. Byłem w szoku. moja znajoma pracuje w FJ i zawsze mi powtarza że amją taniej niż gdzie indziej.....

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów