Strona 15 z 18 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 176

Wątek: Jest! Nastepca 300D czyli Rebel XT

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Ano tak,podobno jest to przeszczep.Gdzies juz o tym czytalem na jakims anglojezycznym forum.Nawiasem mowiac,ktos na tym forum dal odsylacz do tej strony,nie pamietam gdzie to bylo.W kazdym razie koles dosyc powaznie przetestowal autofocus w 10 D,chyba z roznymi szklami.Konkluzja byla taka,ze ten przeszczep nigdy nie bedzie dzialal poprawnie w korpusie z cropem 1.6,i ze nie pozostaje nic innego jak tylko bardziej przymykac dziurke(sic!)

Początki nałogu Awatar krecio
    Miasto
    Piastów

Domyślnie

Vitez, daj linka do tej DOBREJ NOWINY
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Tutaj jest link do tego testu
    http://www.dphoto.us/forum/showthread.php?t=138

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krecio
    Czy ja dobrze zrozumialem? Uklad autofokusa jest przeszczepem z analogowej 300?
    W czym? W 20D - jest przeszczepiony znikąd, tyle że środkowy sensor ma pożyczony z jedynki.
    W 350D - jest taki sam (lub bardzo podobny) jak w 300D.

A co do związku z BF/FF - nie sądzę. To nie jest przecież tak, że same sensory są jakieś złe - to jest tylko kwestia ich ustawienia (czy to fizycznego, czy to programowej kalibracji). Także ja myślę, że na problem BF/FF nie pomogłaby nawet cała bateria sensorów krzyżowych, jeżeli byłyby źle skalibrowane. Jedyny zysk, że przesunięcie GO byłoby 3x bardziej dokładne i powtarzalne

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Mimo wszystko polecam ten link,ktory podalem w poprzednim poscie.Koles wiaze tam uklad autofocusa nawet z wielkoscia piksela i dokladnie wszystko oblicza.Pisze tez o sensownosci(a raczej braku sensu)kalibracji.Jak na razie to jedyne sensowne wytlumaczenie wszystkich klopotow z BF i FF jakie znalazlem.Te autofocusy poprostu kompletnie sie nie nadaja do wspolpracy z matryca i powinny byc zaprojektowane od poczatku.Koles ma juz nawet taki nawyk,ze jedno ujecie pstryka 5 razy,zeby miec pewnosc,ze przynajmniej jedno z nich bedzie ostre

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rosmaryna
    Mimo wszystko polecam ten link,ktory podalem w poprzednim poscie.Koles wiaze tam uklad autofocusa nawet z wielkoscia piksela i dokladnie wszystko oblicza.
    Ale to są standardowe obliczenia DoF, CoC itp. Przerabialiśmy je już na forum wiele razy (chyba nawet kiedyś podawałem łopatologiczne wzory)

Pisze tez o sensownosci(a raczej braku sensu)kalibracji.
    Nie zauważyłem, tym niemniej uważam, że to nieprawda. Kalibracja pomaga - wiem, bo robiłem ją praktycznie osobiście (no, mówiąc serwisantowi w którą ma stronę kręcić gałkami ;-)) i pozwala sprowadzić problem do rozsądnych rozmiarów. Co nie znaczy że eliminuje go całkowicie...

Te autofocusy poprostu kompletnie sie nie nadaja do wspolpracy z matryca i powinny byc zaprojektowane od poczatku.
    Być może - niewykluczone. Może cała ideologia DSLR z cropem jest ogólnie do d* właśnie z tego powodu I wkładanie cross-sensorów z jedynki nic tu nie pomoże...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Daniel,widze,ze masz i 10 i 20.Napisz mi,prosze,czy jest miedzy nimi zauwazalna roznica w tej kwesti(FB i FF,nie zakresu dzialania).Jezeli nie ma to bylbym spokojniejszy co do przyszlego zakupu 350D.Zawsze to lzej kiedy wszyscy maja tak samo jak ty

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Różnica jest taka, że 20D był OK w zasadzie out-of-the-box, a z 10D musiałem trochę powalczyć z serwisem - i też jest OK. Szczegóły w archiwum.

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Czy Wam się otwierają linki do tych zdjęć testowych? Bo u mnie ani, ani

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

not found
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Strona 15 z 18 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów