Strona 13 z 18 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 176

Wątek: Jest! Nastepca 300D czyli Rebel XT

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Niczego nie ujmując obiektywowoi, który Ci się podoba, ośmielę się zauważyć, że opisujesz nasze polskie realia! W tym względzie stanowimy margines, bo raczej nigdzie w tzw, świecie cywilizowanym, fotoreporterzy gazety mającej największy nakład w kraju, nie robią zdjęć Canonem 10D, a tym bardziej nie Olympusem C4000.
    No tak... ale, zdaje sie ;-), jest to polskie forum na ktorym udzielaja sie Polacy zyjacy w polskich realiach :-)

OK, moze nie wszyscy ;-), niech bedzie ze przytlaczajaca wiekszosc ;-)

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

w tzw, świecie cywilizowanym, fotoreporterzy gazety mającej największy nakład w kraju, nie robią zdjęć Canonem 10D, a tym bardziej nie Olympusem C4000.
    Niestety to prawda. Z mojego podwórka: lokalni fotoreporterzy mają 20D x2, 300D, 10D x2, D70, D100, no i ja fotoreporter z mocnym przymróżeniem oka Olka E-10 (transfer tiffa na kartę - 38sekund)

Uzależniony
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy
    (transfer tiffa na kartę - 38sekund)
    Przynajmniej nie grozi Ci popadnięcie w „pstrykanie” wszystkiego dookoła. :wink:

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kavoo
    No tak... ale, zdaje sie ;-), jest to polskie forum na ktorym udzielaja sie Polacy zyjacy w polskich realiach :-)
    Na pewno! Ja tylko ośmieliłem się zupełnie offtopicznie polemizować z kol. akustykiem, jakoby profi na świecie byli aż takimi pragmatykami, że używają kompaktów Olympusa w trosce o kasę swoich pracodawców
    To nie jest prawda. Patrzenie przez pryzmat polskich warunków bywa oszukańcze, co przecież zupełnie nie oznacza, że za pomocą takiego Olympusa można robić bardzo dobre zdjęcia. Co wielu z nas na tym forum niejednokrotnie udowodniło!

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja tylko ośmieliłem się zupełnie offtopicznie polemizować z kol. akustykiem, jakoby profi na świecie byli aż takimi pragmatykami, że używają kompaktów Olympusa w trosce o kasę swoich pracodawców
    Nooo... jesli Akustyk pisal o profesjonalistach "na swiecie" to masz calkowita i absolutna racje :-)

Jesli... ;-)

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Czesc,jestem tu nowy.Przymierzam sie do zakupu jakiejs cyfrowej lustrzanki,padlo na C 350D,ale jak czytam o "mydle" z obiektywow canona (rozumiem,ze w glownej mierze dotyczy to zoomow?) to zaczynam nabierac watpliwosci.Czy ta przypadlosc dotyczy rowniez obiektywow EF-S?

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rosmaryna
    Czesc,jestem tu nowy.Przymierzam sie do zakupu jakiejs cyfrowej lustrzanki,padlo na C 350D,ale jak czytam o "mydle" z obiektywow canona (rozumiem,ze w glownej mierze dotyczy to zoomow?) to zaczynam nabierac watpliwosci.
    mysle ze troszke przesadzasz ...'mydlo' wystepuje tylko w tych tanich, slabych optycznie obiektywach ...jest wiele obiektywow, ktore potrafia byc ostre jak zyleta ...od 50mm f1.8 po Lki
    Czy ta przypadlosc dotyczy rowniez obiektywow EF-S?
    Mocowanie EF-S zostalo stworzone wlasnie z mysla o DSLRach wiec powinny byc teoretycznie bardziej ostre, choc ciezko to powiedziec o dotychczasowych produktach EF-S - jest to w sumie nowa i ciagle rozwijana seria ...zobaczymy co czas przyniesie.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Wszystkie szkielka beda nieco bardziej mydlane na dSLR niz na analogu...
    I to po naszych doswiadczeniach wydaje się być kwintesencją wszelkich rozważań na temat jakości optycznej różnych obiektywów. Moim zdaniem obiektyw w dSLR pracuje tak bardzo inaczej niż w analogu, że w zasadzie należałoby zweryfikować te wszystkie testy robione na znanych nam witrynach internetowych
    Jeśli tak jest w rzeczywistości, a moim zdaniem tak, to stawia to w niezwykle trudnej sytuacji takich producentów jak Canon, którzy siłą rzeczy usiłują zadowolić jednym typem obiektywu tak analogowców, jak i posiadaczy cyfry.
    Glowa sie zwiesza

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Glowa sie zwiesza
    ocena 'mydlanego' obiektywu jest imo subiektywna ..dla jednego jest zadowalajaco ostro ..ale dla drugiego, ktory bedzie ogladal fotke w 300% powiekszeniu na monitorze i doszukiwal sie 'mydla' - NIE

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Na pewno! Ja tylko ośmieliłem się zupełnie offtopicznie polemizować z kol. akustykiem, jakoby profi na świecie byli aż takimi pragmatykami, że używają kompaktów Olympusa w trosce o kasę swoich pracodawców
    jak np. fotograf studyjny, ktory robi zdjecia do legitymacji? co dokladnie takiemu czlowiekowi da 20D z podpieta L-ka, czego nie da mu wspomniany Olympusik? bo wlasnie takiego dotyczyl moj przyklad?
    czlowiek zarabia na zycie fotografia, wiec spelnia warunki profesjonalizmu. owszem jest pragmatykiem. ale czy to wada?

nie kazdy profesjonalista jest reporterem, co chyba zostalo niewprost zalozone (bog jeden raczy wiedziec dlaczego?). jest jeszcze wiele dzialek fotografii, na ktorych mozna zarobic, bez potrzeby ladowania gory forsy w sprzet

To nie jest prawda. Patrzenie przez pryzmat polskich warunków bywa oszukańcze, co przecież zupełnie nie oznacza, że za pomocą takiego Olympusa można robić bardzo dobre zdjęcia. Co wielu z nas na tym forum niejednokrotnie udowodniło!
    no to ciagnac juz ten temat, pozwole sobie przytoczyc przyklad Barta Pogody, ktory o ile dobrze pamietam zarobil pare ladnych groszy na zdjeciach reporterskich wykonanych... Canonem G3. tez jest profesjonalista, bo z fotografii zarabia na chleb. rownolegle do G3 mial tez D60, ale jakos G3 okazalo sie w tych sytuacjach przydatniejsze. i raczej nie wynikalo to z oszczednosci
    www albo tez flickr

Strona 13 z 18 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów