Strona 11 z 18 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 176

Wątek: Jest! Nastepca 300D czyli Rebel XT

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czeczot
    Dopóki C nie zmieni polityki do kit obiektywów to Nikon spokojnie będzie sprzedawał swoje aparaty.
    To raczej ty przesadzasz... ci co kupuja rozsadnie - kupia dobre szklo i tanie body (nawet uzywanego 300D - byle np na 17-40 4L starczylo kasy), odrzucajac "kitowca" albo traktujac go jako przejsciowke nie przejmujac sie jakoscia (a ta u kitowca Canona naprawde nie jest az taka zla). A wsrod tanich body to 350D zyskal wyrazna przewage.
    Ci co kupuja tylko z kitem i byle kupic - spojrza na stosunek cena/funkcjonalnosc o wiele mniej sie przejmujac jakoscia szkla bo "ma pstrykac" ... wiec tu rowniez raczej Canon.

Początki nałogu Awatar czeczot
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

[quote="Vitez"]

To raczej ty przesadzasz... ci co kupuja rozsadnie - kupia dobre szklo i tanie body (nawet uzywanego 300D - byle np na 17-40 4L starczylo kasy), [quote]

Vitez skup się . Ja pisałem o wypowiedziach że 350D jest zabójcą 70D. A tak nie jest i nie będzie. Masz 4000 i ani grosza więcej, idziesz do sklepu. Co kupisz 350D z kitowym kitem czy 70D z dobrym kitem. Nie wyjeżdżaj mi tu z 17-40L bo szkło kosztuje niewiele mniej niż body i żadną rewelacją nie jest. Są ludzie którzy chcą dobrze za mała cenę, kit C im tego nie da. Słaby optycznie i mniej uniwersalny niż obiektyw N. A co do przewagi 350D nad 70D to porozmawiamy jak pokażą się niezależne test, bo nawet nie wiadomo czy on ma matryce z 20D. Na razie kosmicznej przewagi nie widzę.
    Cena body 350D 1000euro to 4000 a 70D kosztuje na allegro 2900!!!! Więc na razie to N ma przewagę, za 4000 masz kit z bardzo dobrym obiektywem. Jak dal mnie C tym korpusem odzyska cześć rynku straconej na rzecz 70D ale nic więcej. Chyba ze cena spadnie do 2500

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czeczot
    [
    nie będzie. Masz 4000 i ani grosza więcej, idziesz do sklepu. Co kupisz 350D z kitowym kitem czy 70D z dobrym kitem. Nie wyjeżdżaj mi tu z 17-40L bo szkło kosztuje niewiele
    Co Vitez kupi to nie wiem, ale zdecydowana większość kupi 350D z kitowym kitem.
    Generalnie szeroko pojęta klientela tego segmentu ma gdzieś jakość obiektywu ważne że w ogóle jest... No, czasami jeszcze patrzą na ogniskowe (dłuższe - lepsze itp)...
    A 8 Mpix i inne bzdury przemawia do wyobraźni, gdyby kręcił filmy to Nikon po tym ciosie już by się nigdy nie podniosł...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Początki nałogu Awatar czeczot
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu
    [
    zdecydowana większość kupi 350D z kitowym kitem.
    Generalnie szeroko pojęta klientela tego segmentu ma gdzieś jakość obiektywu ważne że w ogóle jest... No, czasami jeszcze patrzą na ogniskowe (dłuższe - lepsze itp)...
    Szeroko pojęta klientela to kupi kompakt gdzie da się kadrować na LCD, kręcić filmy i wgrać jakiś kretyński dzwiękjako dźwięk migawki. Lustrzanki to raczej kupują ludzie którzy trochę wiedzą czego chcą. Chociaż sądząc po pl.rec.foto.cyfrowa nie zawsze

Cytat Zamieszczone przez Krzychu
    [gdyby kręcił filmy to Nikon po tym ciosie już by się nigdy nie podniosł...
    A tu się zgadzam w 100%

west
    Guest

Domyślnie

Na 13 simple na http://www.dpreview.com/gallery/?gal...s350d_preview/ jest zdjecie robione w ISO 1600. Jestem poczatkujacym fotoamatorem ale wydaje mi sie ze widac na nim znaczne szumy - szczegolnie na reku stojacego faceta.

Co o tym myslicie?

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez west
    Na 13 simple na http://www.dpreview.com/gallery/?gal...s350d_preview/ jest zdjecie robione w ISO 1600. Jestem poczatkujacym fotoamatorem ale wydaje mi sie ze widac na nim znaczne szumy - szczegolnie na reku stojacego faceta.

Co o tym myslicie?
    A ja bym powiedzial ze jesli jest to ISO1600 to jest co najmniej bardzo dobrze

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Jestem poczatkujacym fotoamatorem ale wydaje mi sie ze widac na nim znaczne szumy
    to Ty chyba jeszcze szumu nie widziales przecietny kompaktowy cyfrak ma wiekszy szum przy ISO 200

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tpop

Co o tym myslicie?
    A ja bym powiedzial ze jesli jest to ISO1600 to jest co najmniej bardzo dobrze
    w takim silnym świetle zawsze szumy mało widać, choć nie powiem, mało je widać

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Masz 4000 i ani grosza więcej, idziesz do sklepu. Co kupisz 350D z kitowym kitem czy 70D z dobrym kitem.
    Zapomniałeś o gripie, bo po zmniejszeniu vs. 300d to się bez gripa nie da. Więc dodać trzeba ca. 400 PLN, bo żaden ze starych gripów nie pasuje. A w ogóle, to nie kupiłbym ani 350D, ani D70, tylko 300d/używany10D + tamron 28-75. Na 350D to się szykuje moja żona - bo to lustrzanka "damskich" rozmiarów i wagi.
    Jak dal mnie C tym korpusem odzyska cześć rynku straconej na rzecz D70 ale nic więcej.
    Nie odzyska - brak średniej półki w szkłach u Canona bedzie skutecznie odstraszał zwolenników przesiadki, a wycenianie szkieł EF-S w pobliżu L-ek jest już lekką przesadą. Różnica pomiędzy 350D a D70 nie jest na tyle istotna, aby zachwiać udziałami w rynku. 350D być może zwiększy potencjał rynku, ale nie wierzę w jakieś masowe przesiadki z Nikona na Canona
    ale zdecydowana większość kupi 350D z kitowym kitem.
    To tylko świadczy o sile marketingu Canona i o niczym więcej.

Arkan
    Pentax K-5 II, Leica M9

Strona 11 z 18 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów