Strona 8 z 18 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 176

Wątek: Jest! Nastepca 300D czyli Rebel XT

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

O tak jasne zupelnie nowe konstrukcje ? Szczegolnie ze wspomniane przeze mnie liteony to byly tak mniej wiecej srodkowe partie, ktore liteon wczesniej robil teoretycznie identyczne. Dalej co maja wady wspomnianych Epoxow i Abita do nowych konstrukcji ? Wiesz w ogole o jakich wadach pisalem ? Kolejne rev. nforcow i sterow do nich to tez niby zupelnie nowe konstrukcje ??? No daj spokoj z takimi *******ami.

Przypomne ze Yooreck napisał "Doświadczenie uczy, że nie należy kupować nowości od razu po pojawieniu. Tak do 6 miesiecy naelży sobie dać na wady ukryte, korekcje softu itp. sprawy."

I to jest prawda cokolwiek bys nie napisal. Co z tego ze DIGIC II juz dziala i to dobrze. Aparat to nie matryca + procesor + obudowa. To jest takze odpowiednio przygotowana plytka, masa innych elektronicznych czesci (vide problem Epoxa i Abita), zasilanie, ktore zostalo zmienione ale pewnie dla Ciebie to nie ma zadnego znaczenia ... wazne ze DIGIC II nie eksploduje.

"350D nie zszedl dopiero co z deski kreslarskiej - zostal poskladany z kawalkow innych puszek i opatrzony tylko nowym softem to wszystko kontrolujacym."

Super wiedza !!I Skad ja nabyles ? Widziales go w srodku ? Porownywales z ktoryms z modeli ? I co za optymizm w zdaniu o "tylko nowym sofcie". Pewnie tez nie zauwazyles ze glownym problemem w informatyce jest przewaznie soft a nie hard.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Hmm, przy składaniu różnych rzeczy równiez można wprowadzić błąd, może nawet łatwiej niż w przypadku budowy od zera. M.in. dlatego, że konstruktorzy są przekonani, że nic się nie może skasztanić.
    Pewnie ze mozna, ale prawdopodobienstwo takiego kiksu jest tak male, ze calkowicie IMHO mozna je pominac. Jedyne, co tak naprawde moze sie wydarzyc na starcie nowego Trabanta, to jakis bug w firmware... ale tutaj akurat Canon trzyma reke na pulsie i natychmiast wydaje latki usuwajace niedociagniecia.
    Tyle, ze powtarzam - to jest soft... bzdura, ktorej wade usuwa sie samodzielnie w domu w ciagu kilku minut. Nadal wiec nie mam kompletnie pojecia po co ktokolwiek mialby czekac 6 miesiecy na to, az sie zdecyduje kupic aparat fotograficzny To nie slub, nie wybiera sobie towarzyszki monogamicznego zycia po grobowa deske Zreszta nawet zone mozna zmienic, wiec aparat tym bardziej

[ Dodano: 18-02-2005 ]
    Cytat Zamieszczone przez McKane
    Przypomne ze Yooreck napisał "Doświadczenie uczy, że nie należy kupować nowości od razu po pojawieniu. Tak do 6 miesiecy naelży sobie dać na wady ukryte, korekcje softu itp. sprawy."

I to jest prawda cokolwiek bys nie napisal.
    OK, ok... prawda. Czekajcie zatem te 6 miesiecy zeby byc pewnym ;-) W miedzyczasie moze pojawi sie wrozony z fusow przez "innowiercow" nastepca D100... kto wie? Moze bedzie na tyle atrakcyjna pozycja, ze warto bedzie zmienic system na N? Tylko nie zapomnijcie i w jego przypadku odczekac dla pewnosci minimum 6 miesiecy, bo wiadomo - "wady ukryte, korekcje softu itp. sprawy"
    A za rok na kolejne PMA byc moze Canon przedstawi jakis nowy model... np. 3D zastepujacy 1D... bedzie okazja do kolejnych 6 miesiecy obserwowania jak sie nowe cacko sprawuje ;-)

Zeby nie przeciagac tematu - ja sie wybieram na miasto robic zdjecia, a Wam zycze.... milego czekania

Początki nałogu Awatar krecio
    Miasto
    Piastów

Domyślnie

Szanowni koledzy daleko juz zabrneli od glownego tematu. To juz sie zrobil spor w zakresie marketingu i w zasadzie o technologii sprzedazy. Teza o czekaniu przez jakis czas BO COS MOZE SIE POPRAWI - prowadzi do tego, ze albo nie kupi sie czegos wogole (bo zawsze bedzie ta niepewnosc) albo pokaze sie cos nowego i znowu trzeba bedzie czekac. Nowy trabancik jest fajny z opisu, a juz wzbudza tyle emocji. I po co? Nikt nie mial tego jeszcze w lapie, nie ma zadnych sampli, a juz sa emocje i oceny....
    I o to pewnie wlasnie chodzi. Stara zasada - wazne zeby sie mowilo. I sie mowi.
    pozdr.
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

nie warto pchac sie do sklepu i kupowac pierwszego egzemplarza.. ale nie warto tez czekac pol roku.. jesli ktos sie boi ze bada ukryte wady? a od czego jest gwarancja?!

jedyny powod dla ktorego warto (?) czekac to cena - pewne jest ze na poczatku bedzie .. taka jak bedzie dopiero pozniej (po pol roku?) zaczna sie pierwsze obnizki.. tylko.. z tym jest tak zawsze.. i czekac mozna do az do zafajdanej smierci

jesli ktos podjal decyzje o zakupie dSLR i 350D okazuje sie byc czyms czego pragnal - no to nie ma co sie dluzej zastanawiac...

Lwiecz01
    Guest

Domyślnie

ekhem... można zamiast czekać kupić inny aparat i robić zdjęcia przez te kilka miesięcy

Początki nałogu
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

no ja zamierzam poczekac tylko z jednego powodu, ceny w polsce na poczatku nie beda zbyt zachecajace, a dodatkowo w "sezonie ogorkowym" moze jeszcze spadna, a spieszyc mi sie nie spieszy, narazie mam czym robic zdjecia, az tak napalony nie jestem

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yasin
    no ja zamierzam poczekac tylko z jednego powodu, ceny w polsce na poczatku nie beda zbyt zachecajace, a dodatkowo w "sezonie ogorkowym" moze jeszcze spadna, a spieszyc mi sie nie spieszy, narazie mam czym robic zdjecia, az tak napalony nie jestem
    mniejsza matryca, crop 1,62 zamiast 1,59, do tego inna jak w 20D,
    lustro zamiast pryzmatu,
    pokrycie 80%

hmmm...chyba Canon troche przedobrzył.....

pieprzę półśrodki i prowizorki, składam jednak na 20D....

Bywalec Awatar Klosiu
    Miasto
    Tarnów/Kraków

Domyślnie

a nie przypadkiem 95 % ?

tak przynajmniej twierdzi fotopolis
    5d II | 50/1.4 | T 28-75/2.8

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kavoo

Zdajesz sobie sprawe z tego, jak skomplikowana konstrukcja jest np. Boeing 737? ;-) Malo tego - rzeczonemu Boeingowi ludzie "powierzaja" wlasne zycie, nie tylko jakosc zdjec ;-)
    A jakos nie slyszalem, zeby przez pierwsze pol roku te samoloty lataly puste, bo ludzie - nauczeni doswiadczeniem ;-) - woleli latac innymi samolotami... zanim rzeczone Boeingi przejda wszystkie choroby wieku dzieciecego ;-)
    Heh, coś na ten temat wiem bo pracuję w firmie która produkuje silniki do ww. i zaręczam Ci że chorób wieku dziecięcego takie konstrukcje mają masę, tyle że są tak projektowane że generalnie nie spadają ;-)
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kavoo
    Zeby nie przeciagac tematu - ja sie wybieram na miasto robic zdjecia, a Wam zycze.... milego czekania
    Tyle ze albo cos przeoczylem albo nikt tu nie mowil ze nowy canon ma byc pierwszym aparatem i czlowiek bedzie siedzial przez pare miesiecy na tylku i czekal az cos tam stanieje czy az sie pojawi nowy model. Ja jestem jak najwiekszym przeciwnikiem takiego rozwiazania przez co jestem posiadaczem 300D a nie 10D bo kupowalem go na szybko przed wyjazdem zeby przede wszystkim miec zdjecia.

Nikt tez nie mowil ze trzeba czekac pol roku i ani dnia krocej. Ja to traktowalem bardziej jako pewien okres jaki nalezy dac produktowi po wejsciu na rynek. Po pierwsze ze wzgledu na wady (fakt jest gwarancja ale nie po to sie kupuje sprzet zeby lezal w serwisie) a po drugie dlatego iz ceny nowosci sa zazwyczaj mocno zawyzone. I tyle ode mnie w tym watku bo taka dyskusja do niczego nie prowadzi. Kazdy niech kupuje jak chce byle bylby zadowolony.

Strona 8 z 18 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów