Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 34 z 34

Wątek: Jak ja zazdroszczę Czechom

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez c42 Zobacz posta
    (..) najlepsza siecia kolejowa w europie
    Ehem... bardzo lubię Czechów i zgadzam się z większością tego, co napisałeś, ale tu chyba się trochę zapędziłeś ;-)

Początki nałogu
    Miasto
    Racibórz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Ehem... bardzo lubię Czechów i zgadzam się z większością tego, co napisałeś, ale tu chyba się trochę zapędziłeś ;-)
    podobno szwajcarzy nastawiaja zegarki wg zegara dworcowego w Pradze ;-) nie wiem ktora kolej nosi prym nr 1 ale z pewnoscia nie nasze PKP

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

A ja jeszcze wrócę do tych ich słynnych dróg. Godzinę temu wróciłem z Czech (okręg Sumperk) i dobrze, że wiedziony przeczuciem, pojechałem wyżej zawieszonym autem, bo inaczej wróciłbym na lawecie
    ...a pierwszy Czech, którego spotkałem po przekroczeniu granicy, zmęczony świętowaniem Zmartwychwstania, lazł drogą zataczając sie od pobocza do mniej-więcej środka jezdni :-?
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Bywalec Awatar ishi

Domyślnie

no ok, czasami ktoś przesadzi... ale wszędzie to znajdziesz, co prawda w niektórych krajach po prostu nie wypada i mniej tego widać..
    wiem jedno, kumpel pracuje w Czechach (wariactwo! -rozumie Irlandia, Szwajcaria itp..) i zarabia 3 razy więcej niż ja w kraju (nie będę mówił o wykształceniu bo nie ma w połowie takiego jak ja..) opłaca sie zatankować auto , jechać pod Prage 3 tygodnie popracować po 12h/dobę, tydzień w kraju i tak na okrągło, kilka opowieści usłyszałem.... przede wszystkim inna mentalność jest tych ludzi..! bardziej luzacko, bezstresowo
    Dostałem zaproszenie od jego kierownika na weekend bo usłyszał ze chętnie poszlibyśmy w plener po Pradze... itp... historyjek przytaczać można wiele..

Nie wymienię wszystkich kumpli którzy pracują za granicą ale przypomniało mi się co powiedział przyjaciel pracujący w Irlandii "jednego nie rozumiem -po 3 latach wracam na tydzień a w wiadomościach grzmi jak przed wyjazdem, czemu kuźwa przez ten czas nie widziałem żadnej afery, ludzi pokroju Giertycha z super mądrymi pomysłami - no może z 3 razy głowę państwa na święta "

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów