Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Masz problem z reklamacją?Dzwoń!!

Widok wątkowy

Początki nałogu Awatar wojtek_j
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Na gwarancji Canona jest podane iż gwarancja jest na 12 miesięcy.Na wszystko w UE jest min 24 miesiące ( chyba że jest podane inaczej np 36 miesięcy lub więcej ) tak więc jak coś się dzieje to nie ma co się martwić tylko dzwonić jak coś będzie nie tak.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Jacek Deka Zobacz posta
    Często bywa tak, że sprzedawcy nie są przeszkoleni w przepisach prawa polskiego, a bywa też tak, że nie chcą nawet o tym wspominać.

Jako ciekawostkę podam mały przykład z innej beczki:

Jeżeli sprzedawca zaproponuje nam odpowiednią cenę sprzedaży, a my na to się zgodzimy to oznacza, że transakcja została zawarta i musi nam sprzedać po tej cenie. Jeżeli się pomylił na swoją niekorzyść to jego strata, musi nam sprzedać za cenę na którą przystaliśmy.
    Jeżeli się nie zgodzi, a mamy na to świadka/świadków możemy go pozwać o to.
    Często ludzie tego nie robią, bo mają miękkie serce, ale takie mamy prawo i już!
    Zgadza się tak samo było jak kupowałem buty.Sprzedawca pomylił się z ceną i przy kasie okazała się inna ale w tym przypadku poprosiłem o kierownika i on sam ku mojemy zaskoczeniu powiedział że prawo mówi że kupuje się po cenie podanej.I nakazał pracownikowi poprawić szybko pomyłkę bo będzie miał więcej problemów.
    Ostatnio edytowane przez wojtek_j ; 27-03-2007 o 09:18 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów