Niedawno Pani w sklepie nie będę mówił jakim ale była pewna iż jak kupiłem aparat ponad rok temu to nie przyjmie go na gwarancji bo się skończyła.A ja oczywiście za telefon i dzwonię do mojego ulubionego urzędu - UOKiK na nr 0-800-800-008.Bardzo miła pani podała mi przez telefon cały paragraf na który mam się powołać i powiedziała że jak w owym sklepie byli dla mnie niemili to mam zarządać nie naprawy a wymiany na nowy aparat!Tak więc zrobiłem dostałem dowego Canona 350d sprzedałem go i kupiłem 400d.Takim sposobem za 200 zł zamieniłem sobie aparaciki.
Ps.Sklep ma 14 dni na odpowiedż jeżeli tego nie zrobi to tak jak by reklamacje uznali,a miła Pani z UOKiK powiedziała mi że jak sklep odpowie przecząco to mam do nich zadzwonić jeszcze raz i wtedy już oni się tym zajmą :smile:
Pozdrawiam.Wiem że i tak wiele osób wiedziało o tym co napisałem ale i wiele o tym nie wie
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Acha jak się kupiło na fakturę to gwarancji jest tyle ile na karcie gwarancyjnej podają.Dlatego jak nie trzeba brać to lepiej tego nie robić a w fotojokerze jak się coś kupuje to bardzo nalegają na to by fakturę brać.