Pokaż wyniki od 1 do 10 z 57

Wątek: CS3 tuż tuż

Widok wątkowy

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie off topic

Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
    Nie tylko z USA, z każdego kraju nie należączego do unii gospodarczej (trochę więcej niż UE).
    Tak, oczywiście

Jak to nie? Unijna taryfa celna obowiązuje w Polsce dużo dłużej niż od wejście do unii. Może sklep nie pokazywał ci ceny z polskim VATem, ale przy ocleniu i tak VAT trzeba było płacić.
    Przy zakupach przez download - mam tego sporo - nie płaciło się VATu do dnia wejścia do Unii. Sklepy w USA dodały nas do listy "clonych" dokładnie od 1-go maja - dnia wejścia do Unii. Cło "na granicy" tak, jak najbardziej, za rzeczy o wartości powyżej 100 Euro. Rzeczy używane nie podlegają ocleniu. Przemycane też nie

..... w przypadku płyt DVD tak właśnie jest, a przynajmniej miało być w teorii.

- są płyty DVD - mam takie, kupowane w USA, bez zabezpieczenia strefowego. W warunkach licencyjnych też nic nie ma - jesli kupiłem w USA odtwarzacz i płytę poniżej granicy celnej to mogę używać bez ograniczeń w EU. Do celów prywatnych oczywiście, bez upubliczniania, odtwarzania w sklepie czy innym miejscu publicznym.
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 19-05-2007 o 10:26 Powód: Automerged Doublepost

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Uprawnienia umieszczania postów