wiem, że głupie pytanie, ale jak się aktualizuje te stery z portu usb???
wiem, że głupie pytanie, ale jak się aktualizuje te stery z portu usb???
wiesz co, kliknij prawym na mój komputer, wybierz właściowści, następnie zakładke sprzęt, menedżer urządzen i znajdź porty com i lpt i tam po rozwinięciu kliknij na któryś z portów com i pokażą Ci sie własciwości i w zakładce sterowiki będziesz miał kilka opcji, może najpierw podłacz aparat i zobacz przy którym z tych portów pokazuje sie znak zapytania taki żółty,
Piotrek S.
U mnie nie ma problemów z USB tylko z oprogramowaniem Canona. Po podłączeniu S3 do komputera wyświetla mi się komunikat "Choose Canon CameraWindow for this camera". [...].
Mea Culpa... Nie pobierałem zdjęć przy pomocy EOS Utility tylko przez CameraWindow. Problem w tym, że CameraWindow się nie uruchamia :/
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez kermadec ; 02-04-2007 o 11:02
... przez jakiś czas wszystko było OK, mogłem nawet wykonywać fotki zdalnie na PC przez kabelek USB, gdy zainstalowałem update do zoombrowsera wszystko się zmieniło, po podpięciu aparatu przez USB - brak akcji , wywoływanie programu też nic nie skutkowało, a EOS utility krzyczał na mnie że ten aparat obsługuje program Camera Window. zmiana portu USB nic nie pomogła.
Więc .. odinstalowałem wszystko co dostałem od Canonai zrobiłem czyszczenie rejestru RegCleanerem upewniając się żeby nie został żaden wpis z odinstalowanych programów. Później ponowna instalacja , zainstalowałem tylko Zoom Browsera i Photo Stitcha. .. restart i działa
![]()
Czasami pomaga format i postawienie systemu od nowa.
Wiem że to ostateczność, ale skoro działa na innym PC....
//mj