Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: komp nie widzi mojego canona PS S3

kuti_74
    Guest

Smile komp nie widzi mojego canona PS S3

Witam.
    Dzisiaj podłączyłem mój aparacik do kompa, a winda xp nie widzi go. Do tej pory wszystko było ok. Myślałem, że to kabel lub port usb w aparacie, ale podłączyłem do innego kompa, i wszystko ok. Co nagle się mogło stać ??? :-(

Bywalec Awatar Ciosna
    Miasto
    Poland

Domyślnie

Próbowałeś przez ZoomBrowse wykryć aparat ?. Przyznam szczerze że nie zdarzyło mi się jeszcze, żebym aparat miał w tryb odtwarzana zdjęć podłączony do kompa i żeby mi go XP nie wykrył. Jak się automatycznie nie włączył to zawsze w "Moj Komputer" widniał sobie, Chyba że coś masz z systemem XP, jakieś pliki odpowiedzialne za podłączony sprzęt zostały usunięte, Albo coś z USB w kompie nie tak. Może je (USB) odłączyłeś w "Menedżerze urządzeń". Spróbuj podłączyć jakiś inny sprzęt pod USB i sprawdź czy chodzi.

Domyślnie

sprawdz port usb w kompie

kuti_74
    Guest

Domyślnie

Próbowałem przez ZoomBrowser'a, ale też go nie widzi. Inny sprzęt na usb działa normalnie. Mam trzy porty usb, i na każdym to samo. Nie wiem, co może być przyczyną. :-( Pierwszy raz takie coś mi się zdarza.... To chyba coś z xp nie tak, ale co ????

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Przemysl bardzo dokladnie i odpowiedz na to: co sie ZMIENILO/MOGLO zmienic w twoim kompie przez ostatnie... tydzien czy dwa tygodnie?
    Instalacja/deinstalacja/czyszczenie/skanowanie, ktos obcy albo mniej ci znany siadal, ktos sie bawil, cokolwiek sie dzialo?

Zawsze jest jakas przyczyna, tu najwyrazniej sterowniki ci mogly zniknac - moze samo odinstalowanie wszystkiego zwiazanego z Canonem i zainstalowanie od nowa pomoze, a moze poszukaj updejtu do sterownikow?

odynka
    Guest

Domyślnie

mam ten sam problem z a75 kupiłam czytnik kart i wszystko ok choc jest wiecej roboty,natomiast u innych po zainstalowaniu oprogramowania działa kabel,niezmieniłeś czasem myszki lub nie dodałes portów usb?mi sie to stało po dodaniu wiekszej ilości usb

Bywalec Awatar pietro.s
    Miasto
    Wrocław/Lubrza

Domyślnie

ja proponuje tak: podłącz aparat, wejdz w menażera udrządzen i rozwiń porty usb i ltp, tak to sie chyba nazywa i zobacz przy którymś prawdopodobnie pojawi sie zółty znak zapytania, spróbuj aktualizować sterownik.
    a czy jak podłączasz to xp wydaje standardowy sygnał podłączania sprzętu czy jakiś inny?
    Piotrek S.

kuti_74
    Guest

Talking

Wydaje dwa dźwięki, tzn. jakbym wkładał i wyciągał...

kermadec
    Guest

Domyślnie

Ja dzisiaj miałem identyczną sytuację. Kupiłem nowy komputer i dzisiaj naszła mnie ochota zrzucenia fotek na dysk. Zainstalowałem całe oprogramowanie z płytki i klops. Oprogramowanie Canona nie widzi mojego S3 (na poprzednim komputerze wszystko pięknie chodzi). Można zrzucić fotki przez menadżera w XP ale przecież nie o to chodzi.
    Proszę o radę.

Pozdrawiam.

Bywalec Awatar pietro.s
    Miasto
    Wrocław/Lubrza

Domyślnie

jeżeli komputer po podłączeniu sprzętu wydaje takie 2 szybkie jakby to nazwać "tydą-tydą" to coś prawdopodobnie ze sterownikami portu usb, lub kabla które przez przypadek mogły zostać wykasowane przez jakieś oczyszczanie dysku lub podobną czynnośc, próbowałeś aktualizować sterowniki?
    Piotrek S.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów