Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 52

Wątek: Gdzie pokazać swoje prace?

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Przypadkowa krytyka też ci nic nie da bo "nie to ładne co ładne tylko co się komu podoba".
    Co ci przyjdzie z najbardziej konstruktywnej krytyki skoro będziesz swoimi wizjami ciagnął w inna stronę? Jesli się chcesz uczyć musisz mieć "mistrza" - najpierw jego docenić i uznać a potem jego słuchać.
    Spodziewasz się porad technicznych? Omawiania twoich prac? Znajdź autorytet i zainteresuj go swoimi pracami.
    W dowolnym miejscu w necie ;-)
    ...a tak przy okazji: nic gorszego dla idywidualności niż "szkolenie się pod publiczkę" z galerii.
    A warsztatu można się uczyć samemu - tylko tak jak wszystko wymaga to cierpliwości - czasu.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    ...jakaś alternatywa canon-boarda, który to zdjęciowo chyba już dogorywa...
    Ile razy ja to już tu słyszałem :cool:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    To wymień osoby, które w miarę regularnie wrzucają prace na poziomie. Zrobić listę? Na palcach u rąk i nóg myślę, że udałoby mi się policzyć.

Albo inaczej : wejdź do działu Człowiek/Portret i powiedz mi ile tam jest dobrych wrzutów

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

A czemu miałoby to służyć? Ja zresztą jestem jak najdalszy od tego żeby się uważać za wyrocznię i oceniać czyjeś zdjęcia pod kątem poziomu.
    To jest forum użytkowników sprzętu Canona, którzy jak mają ochotę to prezentują swoje zdjęcia. To nie jest miejsce gdzie istnieje obowiązek pokazywania prac "na poziome". Być może istnieją takie w sieci ale obawiam się, że w ogólnym zalewie milionów zdjęć nawet w takich miejscach znaleźć te "na poziomie" jest bardzo trudno.

BTW: pisząc to co wyżej próbujesz się stawiać w roli tutejszego arbitra elegantiarum - chyba przydałoby się więcej pokory i szacunku wobec innych forowiczów
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 22-08-2011 o 00:22
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Wypowiedź :
    Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    odebrałem jako "co jakiś czas pojawia się taki, co to wróży forumowi (przepraszam za brzydką odmianę) upadek/stwierdza niski poziom prac, ale ono ma się cały czas dobrze i prac na poziomie jest dostatek". Dlatego też mój post odnośnie poziomu forumowych zdjęć. Nie przeszkadza mi, że gnioty istnieją - sam też tak zaczynałem, a i nawet teraz zdarza mi się coś kijowatego wrzucić. Ale żeby gnioty mogły być, to i porządne prac też byłoby miło zobaczyć. I tak jak obecnie dział Fashion/Glamour/Akt mamy dość ładnie obłożony i jest na co popatrzeć, tak inne już trochę mniej...

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Niby w jakim celu ktoś miałby wrzucać prace na tak zwanym poziomie? Jeśli prace są na poziomie to ich autor ma tego świadomość i nie potrzebuje już weryfikacji. Zamiast zakładać wątek na tym czy innym forum zadba raczej o swoją stronę internetową lub inne media do zbytu lub reklamy swoich zdjęć. Nauka fotografii nie zawsze polega na ocenie zdjęcia jakie wykonałeś, które zamieścisz w sieci czekając na aplauz. Jak to w szkole bywa trzeba odrabiać zadane słupki przez nauczyciela. I nawet jeśli znajdziesz autorytet chcący pochylić plecy nad Twoimi „zdjęciami” to na pewno nie będzie naginał krzyża za „Bóg zapłać” a jeśli nawet to jeśli nie naniesiesz poprawek na kolejnych pracach i nie uwzględnisz rad to się zniechęci nawet jeśli dostanie honorarium. A z tego co wiem i nie tylko ja rady innych masz w głębokim poważaniu.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Wypowiedź : odebrałem jako "co jakiś czas pojawia się taki, co to wróży forumowi (przepraszam za brzydką odmianę) upadek/stwierdza niski poziom prac, ale ono ma się cały czas dobrze i prac na poziomie jest dostatek". Dlatego też mój post odnośnie poziomu forumowych zdjęć. Nie przeszkadza mi, że gnioty istnieją - sam też tak zaczynałem, a i nawet teraz zdarza mi się coś kijowatego wrzucić. Ale żeby gnioty mogły być, to i porządne prac też byłoby miło zobaczyć. I tak jak obecnie dział Fashion/Glamour/Akt mamy dość ładnie obłożony i jest na co popatrzeć, tak inne już trochę mniej...
    Istnienie tego forum nie ma nic wspólnego z poziomem (lub jego brakiem) zdjęć na nim prezentowanych więc cały ten Twój wywód nie ma tu zastosowania.
    Kapitan Wagner

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Pozwoliłem sobie, o takie coś :
    http://www.canon-board.info/showthre...227#post995227

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Sądząc po tym ile wątków założyłeś na ten temat w ciągu ostatnich dwóch dni to... masz jakiś problem. Nie wiem tylko czemu usiłujesz w to zaangażować całą społeczność CB i w dodatku w tylu miejscach na raz.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    A z tego co wiem i nie tylko ja rady innych masz w głębokim poważaniu.
    Ba....żeby on jeden.
    Generalnym "tryndem" wobec krytyki nawet tej "konstruktywnej" są stwierdzenia: "a mnie sie tak podoba, a ja tak to widzę, a to tak miało być"
    Często poparte odwetowymi ripostami :-)
    Użerać się z kimś kto rozumy pozjadał; robi zdjęcia "już 2 lata" i jest OMC ekspertem?!
    Micles - masz w sobie dość POKORY by znosić krytykę?
    Jesli to potrafisz - nie potrzebujesz nic więcej.

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów