Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: 20D i wgrywanie fotek do PC

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar kuba1961
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie 20D i wgrywanie fotek do PC

Zmienilem komputer i na nowym wgralem caly soft otrzymany razem z aparatem. Niestety za wgrywanie zdjec odpowiada teraz modul bedacy czescia systemu. Moge wybrac nazwe zdjecia i podpis.Do tej pory podlaczenie aparatu powodowalo wyswietlanie sie okna z informacja czy wgrywac czy nie (element softu canona). Brak mi takiego sposobu ktory zgrywane zdjecia umieszczal w katalogu z aktualna data a zdjecia numerowal kolejno. Jak i gdzie ustawc taki system przenoszenia zdjec.
    20D SIGMA 18-50 EX Canon 50/1,4

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Kup czytnik.
    A potem jakis downloader np mxw fotoloader: http://canon-board.info/showthread.php?t=6462

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Czytnik mam. Taki sposob jaki mialem bardzo mi odpowiadal. Jak do tego wrocic?
    I gdzie pobrac ten program ??
    Ostatnio edytowane przez kuba1961 ; 25-03-2007 o 17:15

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kuba1961 Zobacz posta
    Czytnik mam. Taki sposob jaki mialem bardzo mi odpowiadal. Jak do tego wrocic?
    Gdzies w panelu sterowania w aparatach i skanerach po podlaczeniu a nawet moze bez podlaczania - we wlasciwosciach aparatu powinno dac sie wybrac opcje co system ma robic po podlaczeniu danego urzadzenia. Pobaw sie jesli czujesz sie na silach. Mi tam bardziej odpowiada Total Commander, ctr+b i zgrywam zdjecia do wlasnorecznie przygotowanych wczesniej folderow, bez zmiany nazwy.

I gdzie pobrac ten program ??
    Wyslij prywatna wiadomosc do autora programu.

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Tak tez zrobilem. Mail poszedl. A zdjecia przewalam TC.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cos tu nie gra... piszesz ze masz czytnik i ze zdjecia zgrywasz TC, a jednoczesnie piszesz ze podlaczasz aparat:

Do tej pory podlaczenie aparatu powodowalo wyswietlanie sie okna z informacja czy wgrywac czy nie (element softu canona).
    To jak jest naprawde?

Coś już napisał Awatar Krzych
    Miasto
    Piekary Śląskie

Domyślnie

Vitez - męczysz użytkowników tekstami w stylu "Kup czytnik" Ja jako użytkownik sprzetu za który zapłaciłem dużo pieniędzy,chce by mój aparat działał tak jak opisano w instrukcji(wkładam wtyczke ,naciskam "tak")i pięknie pliki układają się w własciwym katalogu,poobracane i z zmianiona nazwą.
    Miałem tak w 300D a z 20D jakoś nie moge sobie poradzić.Przestudiowałem kilka wątków na ten temat i dalej muszę ręcznie foty obracać.
    Ernest Hemingway i Irvin Penn:
    Hemingway: Wspaniałe zdjęcia. Jakiego aparatu używasz?
    Penn: Wspaniała historia. Jakiej maszyny do pisania używasz?

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzych Zobacz posta
    Vitez - męczysz użytkowników tekstami w stylu "Kup czytnik" Ja jako użytkownik sprzetu za który zapłaciłem dużo pieniędzy,chce by mój aparat działał tak jak opisano w instrukcji(wkładam wtyczke ,naciskam "tak")i pięknie pliki układają się w własciwym katalogu,poobracane i z zmianiona nazwą.
    Miałem tak w 300D a z 20D jakoś nie moge sobie poradzić.Przestudiowałem kilka wątków na ten temat i dalej muszę ręcznie foty obracać.
    Czyli jestes z gatunku (bez urazy) masochistow "bo ja zaplacilem i MUSI dzialac".
    Mimo ze sa szybsze i latwiejsze sposoby na zgrywanie zdjec ale najlatwiej zwalic wine ze drogi sprzet to musi byc idealny.
    Niestety - nie pomoge w tej kwestii. Porada "kup czytnik" pojawia sie od poczatkow istnienia tego forum i 99.9% uzytkownikow ktorzy skorzystali z tej porady bylo bardzo wdziecznych i zadowolonych. Zawsze pozostaje ten 0.1% "bo place i wymagam" - trudno.
    Niemniej pozdrawiam.

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Najpierw uzywalem kabla. Po przeinstalowaniu systemu wszytko pokopalo sie. Kablem tez moge zgrac zdjecia ale ten sposob nieodpowiada mi (nieodpowiednie nazwy fotek). Wiec uzywam TC i czytnika. Wolalbym sposob ktory dzialal przed reinstalacja. Szukam wiec sposobu na wlasciwa instalacje softu Canona lub jakiegos programu. Np. takiego jak zapropopnowales mi. Taka to jest zawila prawda.

Coś już napisał Awatar Krzych
    Miasto
    Piekary Śląskie

Domyślnie

Kupując 20D decydowalem się na całość zalet i "wad" i tylko się dziwię że w 300D można a w 20D się nie da.Oczywiście mam czytnik i jakoś sobie radzę ale uważam że coś "skopali" w sofcie.Pozdrawiam.
    Ernest Hemingway i Irvin Penn:
    Hemingway: Wspaniałe zdjęcia. Jakiego aparatu używasz?
    Penn: Wspaniała historia. Jakiej maszyny do pisania używasz?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów