Ja się na tym nie znam, ale...

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Rafał Gutowski
    Dopiero zaczyna
    • 2006
    • 49

Ja się na tym nie znam, ale...

Witam wszystkich...

W sierpniu 2006 odbył się mój ślub. Podczas tej uroczystości zdjęcia robił mi profesjonalny fotograf. Nie będę wdawał się w szczegóły naszej współpracy, bo nie o to tutaj chodzi.
    Ponieważ jak już wpomniałem w tytule nie mnie oceniać te fotki, zwracam się do kolegów z prośbą o krótki komentarz... Chciałbym wiedzieć tak ogólnie co o tym myślicie.

Oto bezpośreni link do strony:

Zaznaczam, że poza jednym wykadrowaniem i oczywiście zmniejszczeniem do rozmiaru odpowiedniego do strony, nic na tych fotkach nie zostało zmienione. Takie fotki otrzymałem na CD od pana profesjonalnego fotografa.

Z góry dziękuję za komentarze.
    EOS 40d + BG-E2N, EOS 350d + BG-E3 + Kit (EFs 18-55); EOS 3000v + Kit (EF 24-90); EF 17-40 f/4 ; EF 50 f/1.4 USM; 430 EX; 580 EX II; etc, etc...
  • slick
    Dopiero zaczyna
    • 2006
    • 46

no śliczne;]
    powinieneś się ubiegać o status pokrzywdzonego;]
    pozdrawiam
    slick

Komentarz

• dgcracker
      Coś już napisał
      • 2005
      • 88

Witam,
      no zdjecia faktycznie bomba - mysle, ze chyba nie ma tu nad czym dywagowac. Lepsze zdjecia zrobilbym moim telefonem, ze juz o Canonie A70 nie wspomne :P
      Domyslam sie, ze piszac tego posta raczej nie chodzilo Ci o ocene zdjec (bo tu nie ma co oceniac), a raczej o "reklame" fotografa.
      Tak czy siak wspolczuje prezentu slubnego w postaci takich zdjec.
      Pozdrawiam,
      D.C.

Komentarz

• tombas
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 2194

Zamieszczone przez Rafał Gutowski Zobacz wpis
        Witam wszystkich...

W sierpniu 2006 odbył się mój ślub. Podczas tej uroczystości zdjęcia robił mi profesjonalny fotograf. Nie będę wdawał się w szczegóły naszej współpracy, bo nie o to tutaj chodzi.
        Ponieważ jak już wpomniałem w tytule nie mnie oceniać te fotki, zwracam się do kolegów z prośbą o krótki komentarz... Chciałbym wiedzieć tak ogólnie co o tym myślicie.

Oto bezpośreni link do strony:

Zaznaczam, że poza jednym wykadrowaniem i oczywiście zmniejszczeniem do rozmiaru odpowiedniego do strony, nic na tych fotkach nie zostało zmienione. Takie fotki otrzymałem na CD od pana profesjonalnego fotografa.

Z góry dziękuję za komentarze.
        witaj, aż serce rośnie jak patrzę na zdjęcia "profesjonalnego" fotgrafa, jeśli ktoś robi "cuś" takiego, to albo najarał się jakiegoś świństwa, albo...sam nie wiem..a tak swoja drogą ile sobie cenią za usługi tacy "PROFI"( pożal się Panie Boże...)
        Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
        (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

• Rafał Gutowski
          Dopiero zaczyna
          • 2006
          • 49

Nie pytaj mnie o cenę... bo uznasz mnie za idiotę, no ale cóż stałem wówczas przed wyborem - albo biorę co jest, albo nie będę miał nic.
          EOS 40d + BG-E2N, EOS 350d + BG-E3 + Kit (EFs 18-55); EOS 3000v + Kit (EF 24-90); EF 17-40 f/4 ; EF 50 f/1.4 USM; 430 EX; 580 EX II; etc, etc...

Komentarz

• Tomasz1972
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 3042

Szok .
            Dziwi mnie jedno : Bardzo rzadko "profesjonalny fotograf" daje cd , w 99% daje gotowe foty .

Komentarz

• muflon
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 6763

Hehe, podoba mi się to, co napisałeś na stronie "jeszcze raz dziękując za profesjonalną oprawę tak ważnej dla mnie uroczystości." W ten sposób gość nie ma powodu, żeby się czepiać, nawet gdyby chciał, a zdjęcia ku przestrodze kolejnych klientów są I powinny się niedługo dobrze w googlach zindeksować
              zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• senturion
                Bywalec
                • 2006
                • 108

dlaczego te zdjecia wyglądaja jakby były robione telefonem

Czegoś nie kumam, jesli ktos sie nie czuje na siłach by samemu ustawiać parametry szczególnie na slubie to czemu nie pozwolił by aparat sam zadecydował. Pełen automat i jazda
                +KIT+BG-E1+Kingston 512 MB+SanDisk 1GB+statyw hama+czas pokaże :rolleyes:

Komentarz

• schabu
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1352

no a duzo ludzi i tak dalej sie wkurza ze niekotrzy fotografowie duzo biora i mysla ze beda mieli super foty jak zaplaca tyle fotografowi ile kosztuje bukiet panny mlodej
                  Ostatnio edytowany przez schabu; 6995.
                  Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Komentarz

• Viracocha
                    Uzależniony
                    • 2004
                    • 853

Zamieszczone przez senturion Zobacz wpis
                    dlaczego te zdjecia wyglądaja jakby były robione telefonem

Czegoś nie kumam, jesli ktos sie nie czuje na siłach by samemu ustawiać parametry szczególnie na slubie to czemu nie pozwolił by aparat sam zadecydował. Pełen automat i jazda
                    Bo to "Profesjonalista" , a "Profesjonalista", jak wiadomo, nie robi na automacie.

Komentarz

• Rafał Gutowski
                      Dopiero zaczyna
                      • 2006
                      • 49

Uwierz mi Schabu, że nie oszczędzałem tutaj i zapłaciłem spooooro więcej niż za bukiet... Nie nie powiem ile... ale sporo. Powiem tylko tyle, że Pan Fotograf, jak sam powiedział, specjalnie na moje wesele kupił sobie nowy aparacik... dzień wcześniej... Taki ładny ... z żółtym logo...
                      Ostatnio edytowany przez Rafał Gutowski; 5858.

Komentarz

• rene
                        Początki nałogu
                        • 2006
                        • 283

Nie wiem jak to działa w Niemczech, ale może mają tam jakiś urząd ochrony konsumenta? Bo bez urazy, ale te fotki to lepsze byś zrobił sam tzw "głupim jasiem" z jakiegoś Lidla.

W każdym razie za spieprzenie tak ważnej dla ciebie uroczystości ja bym się domagał conajmniej zwrotu pieniędzy. Ordnung must sein, oder?

Komentarz

• radzio
                          Coś już napisał
                          • 2007
                          • 58

O matko przecież te zdjęcia to porażka ;-). Ale tak na serio to współczuję, bo takie zdjęcia no nie ... nie nadają się na ślubną pamiątkę :/
                          Jeżeli mogę coś zasugerować, to radzę dać "F.D.P. STUDIO - Profesjonale Studio Fotograficzne" z Krapkowic
                          w znacznik <strong></strong> dzięki temu Google będzie bardziej lubić tą stronę :-) (znaczy się będzie jeszcze wyżej pod zapytaniem F.D.P Studio ..". Wiem co mówię
                          Canon 400d + kit + Sigma 70 - 300 APO + Canon 50 1.8
                          Moje zdjęcia
                          Radzio Jogger - mój blog
                          Redlog.pl - blog piłkarski

Komentarz

• Rafał32
                            Bywalec
                            • 2007
                            • 129

Mojej kumpeli też robił fotki profesjonalista.....Eosem 1D,nie wiem którym.
                            Fotki pozostawiały wiele do życzenia,nawet jej mama stwierdziła że" jakieś żółte takie" itp.Więc jak widać nie brakuje cyrkowców.
                            Nie wiem jak było w Twoim wypadku ale jak ktoś przychodzi do mnie żeby mu zrobić foty na slubie to mu pokazuję moje poprzednie dzieła.Zawsze może zrezygnować ale na szczescie nie było takich akcji.
                            No coż nie najlepsze te fotki,ale pocieszęCię- mi robił kumpel fotograf(8lat temu) iteż liiiipaaaaaa
                            !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                            [.. z żółtym logo...[/QUOTE]

To kodak pewnie jakiś był.........
                            Ostatnio edytowany przez Rafał32; 9837. Powód: Automerged Doublepost
                            Aparat Foto

Komentarz

• borkomar
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 1083

Szkoda,że zapłaciłeś za tą "robotę" - nie widziałeś tego czegoś przed finansami.
                              Kary godne - po prostu wierzyć się nie chce.
                              5D +

Komentarz

Pracuję...
                              X