Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 50

Wątek: filtry połówkowe

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie filtry połówkowe

witam,
    odnosnie filtrow polowkowych prostokatnych to za ile mozna dostac mocowanie?
    szukalem tego na allegro, ale jakos sa same filtry.

W sumie najlatwiejszym rozwiazaniem kupic okragly (58mm), ale 90zl mnie odstrasza. Wiem, ze to jeszcze nic, ze sa filtry i za 500zl, ale ostatnio wydatek w postaci 20D mocno nadszarpnal moj budzet.

A moze znacie jakies tanie filtry polowkowe?

Pozdrawiam

Początki nałogu Awatar krecio
    Miasto
    Piastów

Domyślnie

Nie bierz tego do siebie, ale jesli ktos juz decyduje sie na zakup 20D to profanacja jest zakladanie tandety. Fotografia to drogie hobby...
    pozdr.
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krecio
    Nie bierz tego do siebie, ale jesli ktos juz decyduje sie na zakup 20D to profanacja jest zakladanie tandety. Fotografia to drogie hobby...
    Eee, tam. Piszesz tak jakbyś nie był Polakiem! Przecież to takie polskie, spłukać się do ostatniego grosza na jakąś miłą zabawkę. Wiem co mówie, bo sam to robiłem w swoim życiu dziesiątki razy

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Przecież to takie polskie, spłukać się do ostatniego grosza na jakąś miłą zabawkę. Wiem co mówie, bo sam to robiłem w swoim życiu dziesiątki razy
    To jest to Moze na dluga mete i w nieograniczonej ilosci takie podejscie do zycia moze byc troche niebezpieczne ale raz na jakis czas taka dawka adrenaliny (na zasadzie "f**k, dotrwam do pensji po tym wydatku czy nie?") to mila rzecz
    Cos w koncu trzeba miec z tego zycia, a na wiele przyjemnosci rozsadny i zimno kalkulujacy czlowiek kasy by pewnie nie wydal ;-)

Miasto
    Piastów

Domyślnie

Jurek!
    A Twoje motto w podpisie to jak nalezy rozumiec?
    pozdr.

[ Dodano: 15-02-2005 ]
    Poza tym, wydaje mi sie, ze jesli ktos pyta o polowkowe to wie do czego mu to potrzebne... No, chyba, ze to tylko po to aby pokazac kumplom, dziewczynie, ze sie czlek rozumie na tej zabawce co sobie ja kupil

[ Dodano: 15-02-2005 ]
    Zreszta z galerii naszego Kolegi wynika, ze wie...
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Nie bierz tego do siebie, ale jesli ktos juz decyduje sie na zakup 20D to profanacja jest zakladanie tandety.
    masz racje, nie twierdze ze to dobry pomysl aby wrzucac jakis marny filtr, ale czasem trzeba skorzyc z polsrodkow.

Fotografia to drogie hobby.
    nie tylko to, studiowanie, zycie...ale szejkiem nie jestem ani politykiem i musze sobie jakos radzic w zyciu..

mozna byloby tez isc na latwizne i bawic sie w PS, ale sami wiecie, ze cala przyjemnosc jest w robieniu zdjec...no chyba ze bawimy sie w Horovitza

Pozdrawiam

Miasto
    Piastów

Domyślnie

Tomek,
    Szopa-pracza nie unikniesz... To nie klisza
    pozdr.
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

ok, w takim razie jakie filtry polecacie.. a najlepiej jeszcze jakis adres sklepu internetowego

Pozdrawiam

Miasto
    Piastów

Domyślnie

No to teraz bedziesz mial klopot. Ja osobiscie polecam HOYA SHMC. Najlepiej tanio...
    Polowanie rozpocznij na allegro choc niezle ceny maja TU
    Dla 58 mm bankructwo Ci nie grozi. Zobacz sobie 67mm i wiecej. To moze ostudzic zapal do kupowania kolejnych klockow lub (jak u mnie) wrecz przeciwnie - rozbudza energie w poszukiwaniu zrodel finansowania.
    Witamy na pokladzie
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomsong
    ok, w takim razie jakie filtry polecacie.. a najlepiej jeszcze jakis adres sklepu internetowego
    Pozdrawiam
    Już Ci chyba pisałem na pl.rec.foto - o propozycjach jak powyżej typu okrągła Hoya -zapomnij, bo w przypadku połówek to się do niczego nie nadaje... W rozsądnych cenach zostaje Cokin (w wersji P - 121 zł) lub Hitech (~ 100 zł w www.raysfoto.pl), do tego oczywiście musisz mieć mocowanie w postaci holdera i pierścienia.
    Osobiście używam Hitechów i są niezłe... Nic tańszego co by się nadawało do robienia przez nie zdjęć - nie ma. Ewentualnie Cokin A ale będzie ograniczony rozmiarem gwintu obiektywu i jak sobie kupisz kiedyś duży obiektyw to będziesz musiał zmieniać system filtrów...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów