Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Lampa 430ex + dyfuzor-technika

Początki nałogu Awatar wojtek_j
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Lampa 430ex + dyfuzor-technika

Kupiłem sobie dyfuzor do lampy.Zakładam na lampę robie zdjęcie i.. nie widzę różnicy!Czy do dyfuzora trzeba zmieniać ustawienia lampy?Jeżeli chodzi o dyfuzor to kupiłem od gościa którego polecaliście z allegro tego z USA.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

A robisz "na wprost" czy palnik pod kątem? i czy masz sufit od którego mogłoby się odbić światło?

Pozdr
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Początki nałogu Awatar wojtek_j
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jak robię na wprost to jest tak samo jak bez dyfuzora,jak odbijam od sufitu to jest dobrze bez dyfuzora( z dyfuzorem tak samo wychodzi) nie wiem a czy z dyfuzorem zwiększa się moc lampy?

Coś już napisał Awatar ksp01marek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojtek_j Zobacz posta
    Kupiłem sobie dyfuzor do lampy.Zakładam na lampę robie zdjęcie i.. nie widzę różnicy!Czy do dyfuzora trzeba zmieniać ustawienia lampy?Jeżeli chodzi o dyfuzor to kupiłem od gościa którego polecaliście z allegro tego z USA.
    Przypatrz się uważnie zdjęciom. Różnica napewno jest, to w kontraście, to w cieniach to w innych szczegółach. Co prawda mam inny model lampy ale po zastosowaniu dyfuzora różnice są bardzo widoczne (u mnie)
    Ostatnio edytowane przez ksp01marek ; 23-03-2007 o 08:59

Początki nałogu Awatar chuckyy
    Miasto
    Września

Domyślnie

Najwieksza różnica jest w momencie kiedy masz palnik ustawiony pod kątem 45 stopni, co zresztą jest napisane w instrukcji dolączonej do Stofena U mnie ją widać. Zmiana ustawień lampy to tylko lekkie zwiększenie mocy.
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Zakładam na lampę robie zdjęcie i.. nie widzę różnicy!
    Nie uznaj tego za przytyk ani pesymizm ale... znam sporo osob ktorym pokazywalem przykladowe zdjecia z dyfuzorem a bez i mowili "e, nie widac roznicy" . Tak wiec mozesz byc takim wlasnie przypadkiem.

Uprawnienia umieszczania postów