Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Kolejne cashback 'i (?)

Początki nałogu
    Miasto
    Jelenia Góra/Wrocław

Domyślnie Kolejne cashback 'i (?)

Było?

http://www.kluetz-web.de/CashBackInfoblatt07F.pdf

Niestety dostałem w barbarzyńskim języku. A może to jakiś fake?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chyrus Zobacz posta
    Było?

http://www.kluetz-web.de/CashBackInfoblatt07F.pdf

Niestety dostałem w barbarzyńskim języku. A może to jakiś fake?
    Były zapowiedzi . To już chyba jakiś konkret.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Witam,
    Nie wiem czy dobrze zrozumiałem informacje w podanym pdf-ie ale czy oznacza to, że cash back nie będzie dotyczył samych korpusów?
    Trochę mnie to martwi gdyż planuję zakup 30D, a w opisie nie widzę nic sensownego (interesowałby mnie korpus 30D + ewentualnie battery pack). Są tylko korpusy z obiektywami, których nie potrzebuję bo cały zakres ogniskowych mam w szkłach pokryty.

Czy moje wnioski są błędne czy też niestety mam rację ?
    Dziękuję za spostrzeżenia.

PS: decyzja o kupnie pojawiła się zbyt późno - mowa o cash back z przełomy 2006/2007.

Już coś znalazłem - jest body z 18-55, który pójdzie od razu do szafki (cash back 100Euro)
    Ostatnio edytowane przez krzysp ; 23-03-2007 o 03:24
    link do stronki mojej żonki - cena jaką zapłaciłem za zgodę na zakup 17-40 L Potem już poszło bez "szantażu": 30d i 17-40 dla niej a dla mnie 5d i 24-105. Transakcja wiązana.

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

Na moje skromne oko chyba jakis fake bo nie chce mi sie wierzyc zeby dawali az 100 EUR cashback na obiektyw ktory ledwo wszedl na rynek (16-35L II). Poza tym 150 EUR za 35/1.4L to tez bardzo duzo. O ile pamietam z reguly rebate na obiektywy byly duzo mniejsze ($20-$50).

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djtermoz Zobacz posta
    Na moje skromne oko chyba jakis fake bo nie chce mi sie wierzyc zeby dawali az 100 EUR cashback na obiektyw ktory ledwo wszedl na rynek (16-35L II). Poza tym 150 EUR za 35/1.4L to tez bardzo duzo. O ile pamietam z reguly rebate na obiektywy byly duzo mniejsze ($20-$50).
    No z moich informacji wynika, że Canon się ma postarać na swoje urodziny . A jak będzie? Na początku kwietnia ma być już oficjalne info .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

hmmm 14,5 tys za 5d z 24-105 ??? i to ma byc promocja (14 tys po upuscie) u nas juz mozna za 13 tys heh
    szkoda ze nie ma 5d +nowy 16-35 bo bym sie skusil

Domyślnie

No właśnie, już zamówiłem 30D+BG, ale czekam już tydzień a sprzedawca wciąż twierdzi że czeka na dostawę z hurtowni, niewiem już sam czy szukać gdzieś indziej (tam gdzie zamówiłem mam dobrą cenę z FV), czy może poczekać do 1 kwietnia?
    Pozdrawiam
    Bourbon

Domyślnie

Niby należałoby się cieszyć, że kolejny cash back ale nie koniecznie.
    O czym myśleli panowie z Canona skoro nie zaoferowali samego 30D lub przynajmniej z battery packiem. Najuboższy zestaw to 30D+KIT 18-55. Czyli zamiast kupić sam korpus np za 4000 zł to wywalam około 240 zł drożej za korpus z kitem (4240zł) po to by dostać ~380 zł zwrotu. Czyli zysk - 140 zł. Nie każdy potrzebuje kita. Mogli dać chociazby z gripem lub 430EX. Widać promują tylko 400D który ma szerszy wachlarz możliwości (przynajmniej dla niektórych). Wiem, że na alledrogo można sprzedać kita za około 100-120 zł. Ale to znowu 240-260 zł zwrotu zamiast 380 zł.
    Nie biorą pod uwagę, że ktoś ma już szkła, które oferują w zestawach. Zwłaszcza zakres oferowany przez "super" KIT obiektyw 18-55.
    Mozna kupić 10-22 ale tutaj 30D+10-22 nieuchronnie zbliża się do ceny 5D, itd.
    No cóż nie da się każdemu dogodzić.
    Zobaczymy co zaoferują naprawdę.
    link do stronki mojej żonki - cena jaką zapłaciłem za zgodę na zakup 17-40 L Potem już poszło bez "szantażu": 30d i 17-40 dla niej a dla mnie 5d i 24-105. Transakcja wiązana.

Uzależniony Awatar Diodak
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bourbon Zobacz posta
    ...czy może poczekać do 1 kwietnia?
    Pierwszego kwietnia to może nie, bo będzie jakiś psikus .
    EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm

Uzależniony

Domyślnie

to ze beda KIT'y canona to juz pewne, kiedys byl tutaj kiepskiej jakosci scan/foto wlasnie tych kitow do ktorych linki ponizej, warehouseexpress.co.uk nie jest najtanszym sklepem w UK ale dosyc porzadnym, sam tam czasami robie zakupy wiec mowie z wlasnego doswiadczenia, dzis znalazlem takie oto KIT'y z czego wiekszosc z nich jest DUE APRIL, wiec calkiem mozliwe ze zaczna obowiazywac wlasnie 1.04.2007

http://www.warehouseexpress.com/inde...onEOS400D.html

http://www.warehouseexpress.com/inde...nonEOS30D.html

http://www.warehouseexpress.com/inde...anonEOS5D.html

szukalem info na temat potencjalnych cashbackow w UK, ale narazie nic mi nie wiadomo, chociaz gdyby takie 195E jak z pdf'a na poczatku bylo prawdziwe to 5D i 24-105L kosztowalby wowczas 1850Ł i bylaby to oferta godna zastanowienia sie nad nia
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów