Pokaż wyniki od 1 do 10 z 59

Wątek: 5D - czy i jak szybko sie starzeje?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Pamiętaj że jako onanista sprzętowy, po premierze następcy 5D, napewno stwierdzisz że "tym złomem / tzn. 5D / nie da się robić porządnych zdjęć".

Początki nałogu Awatar krecio
    Miasto
    Piastów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeo Zobacz posta
    Pamiętaj że jako onanista sprzętowy, po premierze następcy 5D, napewno stwierdzisz że "tym złomem / tzn. 5D / nie da się robić porządnych zdjęć".
    O, o, o... Nareszcie ktos mnie rozumie
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    Wydaje mi się, że na to zagadnienie można jeszcze spojrzeć od strony balansu kasy do wydania i przychodów to kompensujących. Jeśli bilans jest w miarę rozsądny - "mogę sobie pozwolić na zakup" - to można brać to 5D

Jest haczyk - na 5D się nie skończy
    Jam juz zaczynam byc lekko wiekowy to i czas na zabawki powraca
    Sprzetu mam caly plecak i dwie torby - wiem jak te konfitury "smakuja".

Ja po prostu nie wiem jaka odpowiedz znalezc na ten problem. Merytorycznie to wyglada tak - jako, ze czas jest deficytowy, a pobyty w moich "terenach lowieckich" nie sa znowu az tak czeste i mozliwe jak bym chcial, to sila rzeczy szukam czegos co mi pomoze zminimalizowac problem tzw. warunkow zastanych. O ile chmury i szarowka moga byc potraktowane jakimis polowkami to cholerne kontrastowe sloneczko daje juz zupelnie odmienne efekty. Patrzac na fotki z 5D mam wrazenie, ze jednak on duzo lepiej sobie z tym radzi niz moja zgripowana trzy-piec-zero. A moze tkwie w nieswiadomosci?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Jac Zobacz posta
    NIE - to jest pytanie - jak bardzo chcesz byc trendy, jak bardzo nowe funkcje w nastepcach sa ci niezbedne w fotografii... ale ta druga czesc to z lekkim przymruzeniem oka ;-), bo kiedys nie bylo AF, pomiaru swiatla i zdjecia jakos sie udawalo robic...
    To prawda. Moj MISTRZ - Robert Weber - pstrykal 90 lat temu te same miejsca. I pewnie jego sprzet technologicznie byl na poziomie Ami lub Druha, no moze Zorki.
    Trendy? Mam to w .... (ale zabawki lubie )
    Funkcje? Nawet w 350 prawie z nich nie korzystam.
    Ostatnio edytowane przez krecio ; 22-03-2007 o 21:02 Powód: Automerged Doublepost
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Początki nałogu Awatar chuckyy
    Miasto
    Września

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krecio Zobacz posta
    O ile chmury i szarowka moga byc potraktowane jakimis polowkami to cholerne kontrastowe sloneczko daje juz zupelnie odmienne efekty. Patrzac na fotki z 5D mam wrazenie, ze jednak on duzo lepiej sobie z tym radzi niz moja zgripowana trzy-piec-zero. A moze tkwie w nieswiadomosci?

Pewnie nowe drogie szkło wyeliminowałoby w części ten problem Chyba, że szklarnię masz już pełną
    Ja też spoglądam łaskawie w kierunku 5d, ceny spadają i coraz bardziej jest w moim zasięgu. Ale z drugiej strony - moim 20d można robić takie fotki, których jeszcze nigdy nie zrobiłem - więc chyba poczekam, aż będę w stanie w pełni wykorzystać możliwości mojego sprzętu - później zmienię go na lepszy
    Bo... nowe zabawki to jest to
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Uprawnienia umieszczania postów