Pamiętaj że jako onanista sprzętowy, po premierze następcy 5D, napewno stwierdzisz że "tym złomem / tzn. 5D / nie da się robić porządnych zdjęć".![]()
Pamiętaj że jako onanista sprzętowy, po premierze następcy 5D, napewno stwierdzisz że "tym złomem / tzn. 5D / nie da się robić porządnych zdjęć".![]()
O, o, o... Nareszcie ktos mnie rozumie![]()
![]()
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Jam juz zaczynam byc lekko wiekowy to i czas na zabawki powraca![]()
Sprzetu mam caly plecak i dwie torby - wiem jak te konfitury "smakuja".![]()
Ja po prostu nie wiem jaka odpowiedz znalezc na ten problem. Merytorycznie to wyglada tak - jako, ze czas jest deficytowy, a pobyty w moich "terenach lowieckich" nie sa znowu az tak czeste i mozliwe jak bym chcial, to sila rzeczy szukam czegos co mi pomoze zminimalizowac problem tzw. warunkow zastanych. O ile chmury i szarowka moga byc potraktowane jakimis polowkami to cholerne kontrastowe sloneczko daje juz zupelnie odmienne efekty. Patrzac na fotki z 5D mam wrazenie, ze jednak on duzo lepiej sobie z tym radzi niz moja zgripowana trzy-piec-zero. A moze tkwie w nieswiadomosci?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
To prawda. Moj MISTRZ - Robert Weber - pstrykal 90 lat temu te same miejsca. I pewnie jego sprzet technologicznie byl na poziomie Ami lub Druha, no moze Zorki.
Trendy? Mam to w .... (ale zabawki lubie)
Funkcje? Nawet w 350 prawie z nich nie korzystam.
Ostatnio edytowane przez krecio ; 22-03-2007 o 21:02 Powód: Automerged Doublepost
pozdr.
krecio
5D + 5D Mk III![]()
![]()
![]()
Pewnie nowe drogie szkło wyeliminowałoby w części ten problemChyba, że szklarnię masz już pełną
Ja też spoglądam łaskawie w kierunku 5d, ceny spadają i coraz bardziej jest w moim zasięgu. Ale z drugiej strony - moim 20d można robić takie fotki, których jeszcze nigdy nie zrobiłem - więc chyba poczekam, aż będę w stanie w pełni wykorzystać możliwości mojego sprzętu - później zmienię go na lepszy![]()
Bo... nowe zabawki to jest to![]()
5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L